Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - bademcik iltihabı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumbademcik iltihabı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ecitah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 13
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2013 Saat 10:06
teşekkür ederim doktor bey.bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim.oğlumun rutin öksürükleri var kış boyunca.kuru öksürük oluyor.2 yasından beri krese gidiyor.kres ortamında ona alerji yapan birsey olabilirmi.gecen yıl ben evde olunca oğlumda krese gitmedi.çocuk bi kere bile öksürmedi.alerji testi yaptırmak gerekir mi.bu rutin öksürükler zaman zaman artıyo azalıyor.biz alıstık onun öksürüklerine ama bu sıkısma nefes darlığı bizi çok korkuttu.kayım validem astım bronşit.oğlumun bağışıklık sistemi cok zayıf.sezaryanla doğdu.demir ilaçları damlalarını kullandık.1 yasından önce 2 kez antibiotik kullandık.bir yasından  2yasına kadar olan dönemde kullandığı antibiotiğin  haddi hesabı yok.2,5 yasından sonra dekortun dışında antibiotik pek kullanmadık bir iki kez oluyor..ateşi çıkmaz bağısıklığı zayıf olduğu için mi ateşi çıkmaz vucudu tepki vermiyor mu.kusura bakmayın vaktinizi calıyorum.ama destekçim yok eşim kaynvalidem kızıyor dr nederse teslim olacağız yapacağız ben oğlumu sokakta bulmadım ya doktor bey niye gereksiz antibiotik kullanıp zayıf olan bağışıklığını biraz daha zayıflatayım.Allaha emanet olun...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119646
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2013 Saat 18:37
Kres/okula baslayan her cocugun; ilk 2 senesi boyle gecer. Allerji gibi sebepler aramayin, zaten piyasa bu isi yapan "cakallarla" dolu... Bu yas grubundaki cocuklarin atesli hastaliklarinin nerde ise; %90'i virutiktir. Her atesli cocuga antibiyotik vermek; 10 cocuk icin, 90 cocugun magdur edilmesidir. Benim eski mailleri okuyun. Viral/Bakteriel ayirimi yapmasini ogrenin, burunda akinti olmasi durumunda hastaligin  kesin; Grip oldugunu bilin..
Oksuruklu hastaliklarda; solunum sayisini degerlendirin. 40'in ustunde olmasinin Akciger hadisesini gosterdigini bilin. Tabii atesinde solunumu hizlandirdigini unutmayin. Cok sik antibiyotik kullandiginizda, vucut mikroplari taniyamaz ve antikor uretemez. "Zayif bagisiklik" dedigimiz durum budur. Bu durumda; oye sacma-sapan ilaclarla, otlarla, bitkilerle duzelmez... Antikor olusmasi icin; ya hasta olacaksiniz, yada asi olacaksiniz.
Yukarı Dön
serapefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2013 Saat 23:19
hocam benim oğlumunda griplerinde hiç ateşlenmiyor acaba bağışıklığımı zayıf yoksa bu durum normalmidir

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 03:52
Hayir, tam tersine, vucudu cok egitimli oldugundan, antikor sistemi ile isi hallediyor, Lenf bezlerine is dusmuyor....
Yukarı Dön
serapefe Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 10:20
saygıdeğer Kadir bey;allah sizden binkere razı olsun 2012de  yaptığım en iyi şey sizi bulmak yazılarınızı okumak olmuştur heralde her sene oğlum grip olucak diye korkardım çünki her gribin arkası bronşit olurdu ve ilerde astım gözüyle bakılırdı doktorlar tarafından şimdi ise grip korkum kalmadı sizin yazılarınız sayesinde  bir kaşık şurup vermeden coldmix balli limon ve serum fizyolojikle doktor yüzü görmeden atlatıyoruz sizin hakkınız ödenmez hocam birde şu FMF e çözüm bulsanız gerçekten siz süper doktorsunuz sizi çok seviyoruz

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Oca 2013 Saat 17:31
FMF'in sebebi bilinmiyorki, caresi bulunsun. Sadece asirlardir, "Cigdem bitkisinin" (Colchium'un) iyi geldigi bilinir. Gunumuzde de, ilac olarak; "Colchium Dispert"  kullanilmaktadir.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.