Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BABAMIZ ŞEHİR DIŞINDA BİR SÜREDİR
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBABAMIZ ŞEHİR DIŞINDA BİR SÜREDİR

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hyıldız Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: BABAMIZ ŞEHİR DIŞINDA BİR SÜREDİR
    Gönderim Zamanı: 09 Kas 2008 Saat 23:19
selam özlem hanım
 oğlum 2,5 yaşında. eşim 6 aylığına şehir dışına gitmek zorunda kaldı. 2-3 haftada bir hafta sonları görüşüyoruz. tuvalet eğitimine 2 yaş dolunca başladık. kısa sürede söyledi. babanın gidişinden sonra sanırım tepki davranışı olarak tekrar altına yapmaya başladı. bu arada ben ve bakıcı sık sık tuvalete götürerek alıştırmaya çalıştık. ancak şimdide biz tuvalete götürmeden kendisi söylemiyor. bunu uzun süre farketmedik çünkü onun söylemesine gerek kalmadan biz götürüyorduk. tuvaletin bizim görevimiz olduğunu düşünüyor ve hiç söylemiyor. bu konuda nasıl bir tutum sergilemeliyim.

bu arada eşimin dönmesine 2 ay var. ama babanın gitmesini hala tam olarak kabullenemedi. bir yerde baba çocuk oynarken gördüğünde ağlıyor( çok zor susturuyoruz). babamı istiyorum diye tutturmuyor ancak saatlerce ağlıyor. hırçınlaşıyor... zaman zaman babam gitti diye ağladım vb. duygularını ifade ettiği de oluyor. mesela üzgün birini gördüğünde "onun da babası gitmiş onun için üzülmüş" diyor. oğlumu bu ayrılığın zaralı etkilerinden korumak için ne yapabilirim.
şimdiden teşekürler
Yukarı Dön
ceydadefne Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 150
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2008 Saat 10:28
merhabalar:))okuyunca duygulandım..naçizane bıriki öneri getirmek istrim..kimbilir belki işe yarar..akşamları eve gelirken cıcılıbıcılı kartlar alıp arkasına nınık resımler yapıp baban san bunu yollamış tarzında küçük sürprizler yapsanız ya da babası gerçekten kartlar yollasa..babası çalışmaya gıden amabunun terketme olmadığını anlatan masallar uydurup okuyun..benımnde 3,5 yaşında bır kızım var..duygulandığı yada hırçınlaştığı zaman onun gıbı davranan kedılı bır masala uydurtuyup anlatmak istdıklerımı masalla anlatıyorum ben de işeyarıyor  daha kolay kabullenıyor..işe gidişimi yorgun olduğumda onunla oynayamayacağımı vb... kolay gelsın allah kavuştursun..
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Kas 2008 Saat 14:20
ceydadefnenin babayla ilgili önerileri  son derce güzel ve işe yarar öneriler. tuvalet sorunu tepkisel olduğu için büyükolasılıkla babası dönünce düzelecektir. bu süre zarfında da tuvalete götürmeyi hatırlatmayın ve altına yaptığında hiç bir şey söylemeyin. tam tersi tuvaletini söylediğinde çok büyük tezahürat yapın, takdir edin. ödül vermeyerek altına yapmayı cezalandırmış olacaksınız.evde tuvalet konusunu onunla ya da başkalrıyla konuşmayın, konuyu önemsediğinizi hissetmesin 
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.