Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Baba Tatlisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuBaba Tatlisi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4515
Mesajın Direkt Linki Konu: Baba Tatlisi
    Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 22:03

herkese iyi geceler arkadaslar bende bugün yaptigim tatliyi sizlerle paylasmak istiyorum gercekten kolay vede lezzetli ben her ramazan mutlaka yapiyorum ... yanlis bisey yazarsam simdiden afola...........

MALZEMELER:
2 yumurta
120g toz seker
4 yemek kasigi süt
150g un
1 limon kabugu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
40g eritilmis margarin
SERBETI ICIN:
2 su bardagi toz seker
3 su bardagi su
birkac damla limon suyu
YAPILISI:
aslinda yapilisinda tek püf noktasi yumurtayi iyice cirpip sonra sirasiyla malzemeleri karistirmak 175 derecede önceden isitilmis firinda pisirin
serbet sicak dökülecek kek soguk olacak yani ilik
benden bu kadar denerseniz yorumunuzu beklerim
AFIYET OLSUN (resim eklicem )
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4515
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 22:11
pistikten sonra bardakla form cikardimbuda servis hali kusura bakmayin ben pek süsliyemedi
Yukarı Dön
bengisu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 07 Kas 2007
Konum: Konya
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1598
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:12
eline sağlık canım.benimde sık yaptığım bardak tatlım var ona benziyor çok basit ve lezzetli oluyor canım dediğin gibi tekrar elcağazlarına sağlıkClown
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4515
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:14
afiyet olsun ben simdi afiyetle yiyorum LOLLOL
Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22 Eki 2007
Konum: Almanya/Edirne
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:17
Cok pratik bir tatliya benziyor, mutlaka denemek istiyorum bende! Sadece bir sorum olacak, limon kabugu rendesi demissin, kendinmi rendeliyorsun yoksa satiliyormu acabag? Ne bileyim eger kendimiz rendelememiz gerekiyorsa, bio yani organik olmasi sarttir herhalde degilmi?!
Ellerine saglik!!


Düzenleyen MySons - 16 Eyl 2008 Saat 23:18

Yukarı Dön
iremnur Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 29 Eyl 2007
Konum: Eskişehir
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1054
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:23
harika görünüyor ellerine sağlık..
Yukarı Dön
begumfunda Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 28 Nis 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4515
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:26
Orjinalini yazan: MySons MySons Yazdı:

Cok pratik bir tatliya benziyor, mutlaka denemek istiyorum bende! Sadece bir sorum olacak, limon kabugu rendesi demissin, kendinmi rendeliyorsun yoksa satiliyormu acabag? Ne bileyim eger kendimiz rendelememiz gerekiyorsa, bio yani organik olmasi sarttir herhalde degilmi?!
Ellerine saglik!!
afiyet olsun cnm
 limon kabugunu kendim rendeliyorum hem bio falan da deyil yani oan evde hangisi varsa limonu yikayip rendeliyorum ... bardak basmak istemessen kek gibi kesincede güzel oluyor
hem öyle daha cok cikiyor ben bardakliyi bizimkilere aralari kendim yiyiyorumLOLLOLLOL 
Yukarı Dön
MySons Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 22 Eki 2007
Konum: Almanya/Edirne
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1537
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Eyl 2008 Saat 23:44
Tamam, sagol canim...dedigim gibi mutlaka denemek istiyorum bende!!!

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.