Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynepceren
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
|
Konu: Azı dişleri ve ishal Gönderim Zamanı: 17 Kas 2008 Saat 17:02 |
Merhaba Kadir Bey,
15,5 aylık kızım geçtiğimiz hafta 2 gün arayla alt azılarını çıkardı.Üstler de bembeyaz olmuş yakında gelecek belli ki..Tabii uyku düzeni tamamen bozuldu ve cumartesi-pazar öğleye kadar 2 kez ishal kaka yaptı.Bugün ise ishalin sayısı 3 oldu.Ben hep dişe bağlıyordum ama bugün fazlalaşınca içimde bir şüphe oluştu.Daha önce diş çıkarırken sabah erken saatlerde 1 kez ishal kaka yapıyordu.Bu kadar fazla olması başka bir hastalık habercisi olabilir mi?
Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
|
 |
zeynepceren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Kas 2008 Saat 17:17 |
bir bilgi vermeyi unutmuşum.Bu arada 10 gün önce bebeği memeden ayırdım ve bütün gece emmeye alışık olan çocuk bu kez sabaha kadar yarım litre inek sütü içmeye başladı.Daha önce çok inek sütü içiremiyordum,sadece kahvaltıda karışım yaparsam içine koyuyordum.Acaba inek sütü alerjisi olabilir mi?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117927
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2008 Saat 09:50 |
Gayet iyi, süte devam. Günde 2-3 sulu kaka ishal değildir. İshal diyebilmek için, kaka sayısının 7-8 i geçmesi lazım.. Sizinki fazla yediği(veya süt içtiği) için sulu kaka yapıyor, bununda bir zararı yoktur.Allerji filan yok, süte devam.
Dişler ishal yapmaz.
|
 |
zeynepceren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Kas 2008 Saat 19:56 |
çok teşekkür ederim..
|
 |
zeynepceren
Üye
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 16:01 |
Doktor Bey,kızımın 38.2 civarında ateşi var bugün,halsiz ve huzursuz.Gece uykusu da çok kötüydü.Sayıkladı ve zıpladı.Bugün ishali yumuşak kakaya döndü,ama rengi her zamankinden daha açık sarıydı.Üşütmüş olabilir mi?
Bir de bazı doktorlar gece sütlerinin verilmemesi gerektiğini savunuyor diş çürükleri yapabileceği için.Benim kızım sabaha kadar meme emmeye alıştığından şimdi de sabaha kadar biberonla süt içiyor.Sizce sütünü uyurken verip sonra vermemeli miyim?
bir de bu azı dişlerinin ilk dördü kaçıncı aya kadar tamamlanır?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 16:16 |
Üşütmekle hastalık olmaz.Hastalıklar mikroplarla olur...Ateş devam ediyorsa, doktorunun görmesi icab eder.
Gece sütlerinin bir zararı yoktur. Diş çürüğü "Zyma..uor kullanırsanız olmaz.Gece sütüne devam..
|
 |
piar
Kıdemli Üye
Selim ve Dilara`nin Güzel Annesi
Puanlar: 1671
|
Gönderim Zamanı: 19 Kas 2008 Saat 23:04 |
Merhabalar Kadir Bey.Önerdiğiniz diş çürüklerini önleyici bişeymi?Özelden ismini yazarsanız çok sevinirim.Kolay gelsin...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 20 Kas 2008 Saat 09:24 |
Z..mafluor 0.25mg. tabletleri 2 yaşına kadar 1 tablet, 2-4 yaş 2 tablet, 4-10 yaş 3 tablet verilirse, diş çürümelerini önler. İlacı sütlü gıdalardan yarım saat önce veya sonra verin.
|
 |