Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - az sayıda idrar ve kulak deldirtme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaz sayıda idrar ve kulak deldirtme

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
okyanus67 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 20 Eki 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 59
Mesajın Direkt Linki Konu: az sayıda idrar ve kulak deldirtme
    Gönderim Zamanı: 07 Tem 2009 Saat 07:52
Doktor bey kızım son bir iki haftadır az sayıda idrarını yapıyor.sabah kalktığında öğleden sonra ve gece yatarken bezini değiştiriyorum.sabah kalktığında dolu oluyor bez.ama gündüzleri bezi hiç değiiştirmesem bile olur.çok az yapmış oluyor.Doktor kontrolünde doktorumuz idrar tahlili istedi.ama tahlil yaptıramadım.verdikleri poşeti yerleştirdiğimde poşeti çıkarana kadar ağlıyor ve zaten kendi çekiştirdiği için yerinden çıkıyor.3 saatte bir emziriyorum.bazen emmek istemiyor, o zamanda yoğurt yediriyorum.havalar sıcak olduğu için arada su veriyorum içerse.başka bir şeyde vermiyorum.3 günde bir kakasını yapıyor.Sizce normalmi?tahlil yaptırmalımıyım?Şu anda 9700 gr.geçen aya göre 500 gr almış.boyu 6 aylık iken 68cmdi.bir hafta sonra 9 aylık olacak ama boyu70cm.boyu çok yavaş uzuyormu?Beslenmesi yeterlimi sizce?
 Bir de kulak deldirtmeyi soracaktım.arkadaşlarım hep 1 yaşına gelmeden kızlarının kulaklarını deldirtmişler.bende iltihap olur diye korkuyorum.sizce ne zaman kulaklarını delditmeliyiz?çok küçükken mi yoksa 4-5 yaş sonrası kendi istediğindemi?
teşekkürler....
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118630
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Tem 2009 Saat 15:24
Tahlil filan gerekmez. Eğer çocukta bir problem nedeni ile idrar atılamasa idi, çocuk, "uzay elbiseli" astronot gibi şişerdi..İdrarı, kakası tamamen normal. Boy ve kilo normalin üstü.. Kulak deldirtme için acele etme.. Eski maillere bak.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.