evett kış yaklaşıyo vee artık mevsim meyvesi olan ayvalar yavaş yavaş çıkıyo değişik bir tat denemk isteyenlere ve benim gibi ayva ile arası pek ii olmayanlara çok güzel bi tarif geliyo hanımlar kesinlikle deneyin derim tarife geçeyim biraz önce aslında yazmıştım ama nası oldu anlamadım yanlışıkla silindi
şimdi tekrar yazcam geliyo tarif
AYVA TATLISI
İÇİ İÇİN:1 elma
1 çorba k.hindistan cevizi
1 çorba k. şeker
1 tatlı k. tarçın
1çay bardağı ceviz(fındıkda olabilir)
TATLI İÇİN:
4 tane ayva
12 çorba k. toz şeker
yarım su bardagı su
karanfil
1çay kaşıgı kırmızı gıda boyası(gıda boyası tercih etmeyenler ayvaların doğal rengiyle deneye bilirler)
yanında ikram için kaymak veya krem şanti
YAPILIŞI
ayvalar soyulur ikiye bölünür çekirdekleri biriktirilmek üzere ayıklanır ve ayvalar kararmasın diye limonlu su içine atılır.geniş bir tencereye kesik kısımlar üstte kalacak şekilde yerleştirilir üzerine yarım bardak suda eritilmiş gıda boyası eşit şekilde dökülür,her yarım ayvanın üzerine 1tane olmak üzere karanfiller konur(yoğun karanfil sevenler 2şer koyabilir ben 2şey koyuyorum)ve ayva çekirdekleride ayvaların üzerine konur,üzerini kaplayacak şekilde şeker serpilir,su kaynayana kadar harlı ateşde kaynadıktan sonra kısık ateşde iyice pişene kadar(süre veremiyoum ayvasına göre değişiyo ama ayvalara rahatlıkla çatal batabilecek şekle gelene kadar yaklaşık 45, 50 dk)arada ters çevrilerek pişirilir.daha sonra güzelce süslenerek afiyetle yenilir
(haa bu arada ayvalar ne kadar güzel olmuşsa tatlıda bi o kadar ii oluyo ve ayva çekirdekleri tatlının kıvamını veriyo su gibi olmasını engelliyo)
fotolar geliyo hemenn