|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
zlemyayl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 179 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 May 2014 Saat 21:20 |
![]() |
|
![]() |
|
zlemyayl ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eki 2009 Durum: Aktif Değil Puanlar: 179 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sayın hocam , 2013 aralık ayı sonundan / 11 nisan 2014 'e dek 4 kez peşpeşe hızlı Astrep testi pozitif ve sayenizde herseferinde doğru tedavi deposilin 3.3 ve 1.2 tedavili 9 yaşındaki kawasaki sendromlu kızım, son 2 gündür 39'u aşan ateşlenmede ki benim kızım çok nadir ateşlenir ve onda da 12 saatde terleme ile hemen toparlar en ağır griplerde bile .. Ama bu kez boğaz ağrısı / kusma / öksürük/ burun akıntısı vb. Hiçbir semptom olmaksızın sadece ateş çook yüksrldiğinde hafif miğde bulantısı ve ciddi baş ağrısı çekiyor .. Vücudu ateşten yorgun düştüğinden hiç yapmadığımı yapıp ateş düşürücü ibufen ve calpol veriyorum artık .. Kawasaki kalp doktorumuz 2 yıla çıkan kontrolümüze rağmen , benim 13 lü yaşlarımda penedur tedavili ne olduğunu tam hatırlamadığım kalp sıkışmalı bir durumumda var dı diye , riske atmaylım kızınızı dedi ve bazı testler istedi : sadece CRP ve ASO henüz çıkmadı , pazartesi dediler .. Sizce korkmalımıyım.. Ama ben betlarda doğru tedavi yapmıştım ?!? Birde 1 hafta önce ayak bileğim dedi durdu ama çok hareketli bir çocuk olduğundan biryerlere çarpmışımdır dedi ve geçiştirdik .. Bikaçgün söylendi ve geçti .. Ne dersiniz sayın hocam , yukarda gönderdiğim sonuçlarla bir sonuca varabilirmiyiz ? Herzsman olduğu gibi birtek size güvenebilirim zira kalp profumuzun da iyi niyetinden şüphe etmesrmde gayet dolgun muayehane ücreti beni düşündürüyor ama hskikaten gerekiyorsa da BİR DAKİKA TERDDÜT ETMEM ELBETTE ! Ne varsa sizde var , şimdiden sonsuz teşekkürlerimle
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Bu testlerle; "Atesli Romatizma" teshisi KONAMAZ...
Konulabilmesi icin; "Jones Kriterleri" denilen arzlardan, en az 1 major bulgu olan: Kardit, Arthrit(eklem agrisi), deri alti nodulleri, Sydenham Koresi denilen istemsiz hareketlerden; 1-2 sinin olmasi SARTTIR... 2- Bu yaslarda gorulmesi son derecede nadirdir.. 3- Kawasaki hastaliginin, sadece Kizil'a benzeyen tablosu disinda, Streptokoklarla bir alakasi yoktur. , Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2014 Saat 11:27 |
|
![]() |
|
Zaten bu kez farklı bişeyler oluyor sayın hocam : ateşli ( ki hala 38-39 arası devam ) 3. Gün olan bugün boğazlarım demeyede başladı ve bulantı var / şimdi öğretilerinizle hızlı a-strep testine gidiyorum ve temiz çıkarsa devam ettiğim virütik grip tedavime devam sayın hocam ama yine pozitifse de İstsnbul kazan/ biz kepçe deposilin aramaca :( olmadı evde penos var- 20 gün veririm ..son bir sorum var / olaki eklem ( ayak bilek ağrısını ) ciddiye almamadığımız gibi vücutda da deri altı nodülkeri farketmediysek (- ki bizim kız hiç bişeyden şikayetçi olsn/ şuramda şu var / buram ağrıyor diyen bir çocuk değildir ) ve bu tahlillerde sadece yüksrk olsn ESR 'ye CRP ve ASO da yüksek gelip eklenirse ve A strep testimizde negatif gelirse tabi detaylı araştırmaya girmelimiyiz ?!? İyiki varsınız - Allah sizden razı olsun hocam ..
|
|
![]() |
|
Sevgili hocam; Bir önceki mesajımdaki suallerim boşa çıktı / zira A-strep hızlı test Pozitif : bu kez farklı gelişti -ve belirtiler bizi geciktirdi maalesef( yada kız belirtieri bizden saklayark bizi sadece ateşi olduğuna ikna etti bilemiyorum) ! Deposilin (6.3-3 bulamadığımızdan ) 1-2 mizi vurdurduk ve agm. 600 es 3 günlük takviye olarak başladık .. Bu durumda size en başta yolladığım kan tettkiklerininde hiç bir anlamı kalmadığının farkındayım bu vakte kadar sizden öğrendiklerimle , çünkü o testler yapılırkende aktif Ateşli ve enfeksiyonlu yani A strepliydi diye Aso ve CRP de yüksek gelecek aynı ESR GİBİ ! Ateşli romatizma korkutulması ile yaptırılan bu testler boşa acı ve para kaybıöoldu velhasıl :(( doğru tedavi edilmeyen yada taşıyıcı olup hiçbir belirti göstermeyen çocuklar nedeniyle bu yıl çook çektik özetle !!! artık son gelişme ile sorum şu ki : 5 kez üstüste A-strep geçiren 9 yaşındaki kızımda BUNDAN SONRA BETA BELİRTLER
GÖRMESEMDE BİRDAHAKİ KASIM - aralık başlayıp mayısa dek , gibi Koruyucu tedavi anlamında (betadan ve vücutda bırakabileceği sekellerden korunmak için yani ) ayda- yada 21 günde 1 kez DEPOSİLİN YAPTIRMALIMIYIM ? yoksa olağan belirtilerle herzaman ki gibi hızlı testini yaptırarak hareket etmelimiyim ?!? Sonsuz sevgi saygı ve teşekkürlerimle
![]() Düzenleyen zlemyayl - 25 May 2014 Saat 19:04 |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 120426 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
O,sizin dusundugunuz tedavi, SADECE; Akut Eklem Romatizma'si tanisi kesin konmus vak'alara uygulanir.
Siz zaten, Strep-A test'inin (+) gelmesi ile, gereken tedavileri uyguladiniz... Bu tedavilerle; vucudun, Streptokoklara karsi urettigi antikorlar, tehlikeli seviyelere ulasamiyor.. Rahat olun. Ayrica da:Unutmayin, her penisilin ignesi ile cocugunuzun penisilin allerjine yaklasma riski artiyor.. Penisilin Allerjileri; Turk doktorlarinin sandigi gibi "Ilk" dozda degil, son dozda olur... Oda, bu yasta olmaz, hemen telas etmeyin. |
|
![]() |
|
son çıkan test sonuçlarını da aşşağıya ekliyorum ve herşey için sonsuz teşekkür ediyorum sayın hocam ..dediklerinizi tam olarak anladım. A strep belirtisi göstermedikçe test veya koruyucu tedavi yaptırmayacağım. Hakkınızı helal ediniz. Sevgi ve saygılarımla.
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|