Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateşli havale
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAteşli havale

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Helensakarya Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Helensakarya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşli havale
    Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 15:29
Hocam merhaba kızım 33 aylık yaklaşık 4 aydır kreşe gidiyor. Son bir aydır öksürük başladı sizin soylediginiz şeyleri denedim ilaç vermeden ilerledim. 2 gün önce akşam ateşi çıktı 37 38e düşürdük uyuttum bir anda kusmaya çalışır bir sesle kalktı yataktan aldığımda hala kusmaya çalışıyordu bir anda gözleri bomboş bakmaya yüzü bembeyaz ve dudakları mosmor nefessiz kaldı titreme vs yoktu ne yapacağımı bilmedigim için sırtına çok vurdum kussun boğuldu sandım elimle dilini öne doğru çektim en son elimde düzeltmeye çalışırken çok sert bir şekilde kasılıp şiddetli ısırdı ambulans ile hastaneye götürdük göğüs kısmı kızarmış döküntüler doluydu havale geçirmiş olabilir ama tahlil bakicaz dediler havale geçirdiği belli olur dediler bahsettikleri tahlilinde havale geçirdiğinde yukseldigini ama kızımın o değerinin yüksek olmadığını söyleyip yinede havale olabilir dediler crpsi 23,97 çıktı bakteriyel enfeksiyon olduğunu söyleyip antibiyotik verdiler pazartesi günü nöroloji ve kbbye yönlendirdiler. Merak ettiğim bu yaşadığımız şey havale mıdır tekrar etme riski var mıdır bu durumda ne yapmam gerekiyor aileden birinin havale geçmişi olması çocuğumuzu etkiler mi genetik olabilir diyorlar çünkü doğrusunu duymak istedim sizden 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118252
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 16:54
Havale değil. Ayrıca da, havale bile olsa, sonradan geçirip-geçirmediği belli olmaz. Size "show" yapmışlar!
Bu soytarılara kanmayın
Ayrıca, bakteriel olup-olmadığı bu salakların dediği gibi CRP ile değil, WBC ile belli olur. CRP her türlü 
enfeksiyonda yükselir. 
Bu; dünyada sadece Türk doktorlara mahsus bir sahtekarlıktır.
"Ateş ve Havalenin Tedavisi" makalemi, yazarlar kısmındaki listenin en altıda bulabilirsiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Helensakarya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 17:18
Hocam peki yaşadığımız havaleye benzemiyor değil mi nedir ne yapılabilir bu durumda boğulma olabilir mi yonlendireceginiz birşey var mıdır. Aynı zamanda kızım doğuştan tek böbrek wbc normal hocam sadece crp yüksek bir de dediğiniz gibi dilinin üstü lekeli ağız kokusu var antibiyotik kullanmalı mıyım 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Helensakarya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 17:50
Ve sormak istediğim hocam havale geçirirken çocuk titrer veya kasılır mi benim kızımın vücudu tamamen gitti salık bir halde kasılma titreme vs olmadan sonra rengi gitti dudağı morsrdi kusamadigi için boğulma durumu olabilir mi sırtına defalarca vurup dilini çektim kusturdum sonra topladı bu havale değilse ne olabilir hocam acaba 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 21:51
Havalede; daima KASILMA vardır ve asla dili geriye gidemez... 
Şuur kaybı oldu ise; daima GEVŞEME vardır, dilin geriye kaçma ihtimali vardır. 
WBC normal ise; antibiyotik gerekmez. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Helensakarya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:15
Hocam çok sağ olun son sormak istediğim yüksek ateş buna sebep olur mu peki çünkü tabiri caizse kızım elimde öldü resmen ve dilini çekip müdahale edince geri kendine geldi kırk kez doktora gittik bir Allah'ın kulu adam gibi muayene dahi etmiyor yerlerinden kalkmadan kulağında iltihap diyorlar bakteri diyorlar 3. Gün oldu uyuyamiyorum korkumdan hocam yine olur diye ateşle bu hal yine tekrar eder mi benzeri örnek var mıdır bu şekilde 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 10:06
Bünyesine bağlı. Tekrar ederse, dediklerime göre hareket edin. Her iki durumda tehlikeli değildir. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Helensakarya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Saat 5 Dakika önce Saat 19:55
Teşekkür ederim hocam sağ olun 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.