Ateşli havale |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Helensakarya
Üye Kayıt Tarihi: 05 Oca 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Helensakarya
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 05 Oca 2025 Saat 15:29 |
Hocam merhaba kızım 33 aylık yaklaşık 4 aydır kreşe gidiyor. Son bir aydır öksürük başladı sizin soylediginiz şeyleri denedim ilaç vermeden ilerledim. 2 gün önce akşam ateşi çıktı 37 38e düşürdük uyuttum bir anda kusmaya çalışır bir sesle kalktı yataktan aldığımda hala kusmaya çalışıyordu bir anda gözleri bomboş bakmaya yüzü bembeyaz ve dudakları mosmor nefessiz kaldı titreme vs yoktu ne yapacağımı bilmedigim için sırtına çok vurdum kussun boğuldu sandım elimle dilini öne doğru çektim en son elimde düzeltmeye çalışırken çok sert bir şekilde kasılıp şiddetli ısırdı ambulans ile hastaneye götürdük göğüs kısmı kızarmış döküntüler doluydu havale geçirmiş olabilir ama tahlil bakicaz dediler havale geçirdiği belli olur dediler bahsettikleri tahlilinde havale geçirdiğinde yukseldigini ama kızımın o değerinin yüksek olmadığını söyleyip yinede havale olabilir dediler crpsi 23,97 çıktı bakteriyel enfeksiyon olduğunu söyleyip antibiyotik verdiler pazartesi günü nöroloji ve kbbye yönlendirdiler. Merak ettiğim bu yaşadığımız şey havale mıdır tekrar etme riski var mıdır bu durumda ne yapmam gerekiyor aileden birinin havale geçmişi olması çocuğumuzu etkiler mi genetik olabilir diyorlar çünkü doğrusunu duymak istedim sizden
|
|
Dr.KadirTugcu
Uzman Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118252 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Havale değil. Ayrıca da, havale bile olsa, sonradan geçirip-geçirmediği belli olmaz. Size "show" yapmışlar!
Bu soytarılara kanmayın Ayrıca, bakteriel olup-olmadığı bu salakların dediği gibi CRP ile değil, WBC ile belli olur. CRP her türlü enfeksiyonda yükselir. Bu; dünyada sadece Türk doktorlara mahsus bir sahtekarlıktır. "Ateş ve Havalenin Tedavisi" makalemi, yazarlar kısmındaki listenin en altıda bulabilirsiniz.
|
|
Helensakarya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Helensakarya
|
Hocam peki yaşadığımız havaleye benzemiyor değil mi nedir ne yapılabilir bu durumda boğulma olabilir mi yonlendireceginiz birşey var mıdır. Aynı zamanda kızım doğuştan tek böbrek wbc normal hocam sadece crp yüksek bir de dediğiniz gibi dilinin üstü lekeli ağız kokusu var antibiyotik kullanmalı mıyım
|
|
Helensakarya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Helensakarya
|
Ve sormak istediğim hocam havale geçirirken çocuk titrer veya kasılır mi benim kızımın vücudu tamamen gitti salık bir halde kasılma titreme vs olmadan sonra rengi gitti dudağı morsrdi kusamadigi için boğulma durumu olabilir mi sırtına defalarca vurup dilini çektim kusturdum sonra topladı bu havale değilse ne olabilir hocam acaba
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Havalede; daima KASILMA vardır ve asla dili geriye gidemez...
Şuur kaybı oldu ise; daima GEVŞEME vardır, dilin geriye kaçma ihtimali vardır. WBC normal ise; antibiyotik gerekmez.
|
|
Helensakarya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Helensakarya
|
Hocam çok sağ olun son sormak istediğim yüksek ateş buna sebep olur mu peki çünkü tabiri caizse kızım elimde öldü resmen ve dilini çekip müdahale edince geri kendine geldi kırk kez doktora gittik bir Allah'ın kulu adam gibi muayene dahi etmiyor yerlerinden kalkmadan kulağında iltihap diyorlar bakteri diyorlar 3. Gün oldu uyuyamiyorum korkumdan hocam yine olur diye ateşle bu hal yine tekrar eder mi benzeri örnek var mıdır bu şekilde
|
|
Dr.KadirTugcu
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
|
Bünyesine bağlı. Tekrar ederse, dediklerime göre hareket edin. Her iki durumda tehlikeli değildir.
|
|
Helensakarya
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Helensakarya
|
Teşekkür ederim hocam sağ olun
|
|
Yanıt Yaz | |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|