Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateşli hastalık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateşli hastalık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Eceyuksel Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 166
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eceyuksel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateşli hastalık
    Gönderim Zamanı: 12 May 2019 Saat 22:42
Merhaba kadir hocam.Kızım 4 yaşına girecek. 1,5 ay önce ateşlendi. 3 gün devam etti ateş düştü fakat boğazı baya şişti agzı kötü kokulu ve dili çilek gibiydi. Bademckleri yogun şekilde beyazladı batikonla sildim bu şekilde devam ederken gözleri çapaklandı ve şişti. Dr acilde gözü için damla pomad verdi. Boğazı için penisilin 6.3.3 yaptı. Bir hafta sonra herşey gene tekrarladı. Ateş 3 gün hiç düşmedi 40.7 bademcikler bademcikler bembeyaz hemen hastaneye götürdük 5 tane penisilin verdi Dr. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eceyuksel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2019 Saat 22:48
Dr bey uzun olunca sürekli kapandı sayfa parça parça yazdım. Kusura bakmayın. 5 tane penisilin kullandık. Dr dan boğaz testi de kan testide istedim ama bariz boğazı diye gerek yok dedi.  Şimdi kızım gene ateşlendi.dün çok fazla hapşırık ve burun akıntısı sabahta ateşle uyandı hala ateşli. Sadece calpol verdim düşmüyor. Sabah şeffaf şekilde balgam kustu. Bal ve limon veriyorum. Su içiriyorum  İliadin kullanıyorum. Geçen sefer ki gibi boğaz mı acaba endişeliyim. Sabah kan tahlili için hastaneye götürüp bakmasını rica edicem. Size sorum neden gözleri şişti acaba?
Şimdi gene mi boğazları tekrarlayacak tam geçmedi mi yoksa grip mi.?
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eceyuksel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 May 2019 Saat 22:53
Sabah size kan sayımı yaparlarsa sonucu göndericem fakat baya agır geçiriyor endişeliyim. Ateş çok inatçı düşmüyor. Başım agrıyor diye aglıyor.minoset verdim şimdi calpol hiç rahatlatmadı. Boğazı bademcik görünmeyecek şekilde beyazdı tekrarlamasından korkuyorum. Sağ gözü alt ve üst kapak gene şişmeye başladı. 

Düzenleyen Eceyuksel - 12 May 2019 Saat 23:15
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2019 Saat 01:37
Bu doktor cidden cok SALAK!! 
Cocuga  zaten; Deposilin6-3-3 yapilmis (hic gerek yoktu).. Gerek oldugunda yapmazlar, boyle sacma sapan
 nedenlerle yaparlar..
Deposilin6-3-3, 1 ay etkilidir..  1 hafta sonra NASIL OLURDA, Penisiline gerek olacak bir enfeksiyon gelisebilir??
Hem salak hem cahil …. 
Pust biliyor "Kan Sayimi" yaptirdiginda moraracagini..  Kasten yaptirmiyor.
Ayrica da; kasten 5 tane Penisilin igesi veriyor, biliyor Griplerin 5 gun ates yapacagini!! 

DIKKAT: Calpol ve Minoset AYNI ilaclardir.. Ikisi de, Parasetamol 120mg ihtiva ederler..(kutunun ustunde yazar)
3 yasinda kiz; en fazla;14 kilo civarindadir.. 1 gunde aldigi Minoset+Calpol toplami 4 olcekten fazla olursa
 cocukta zehirlenme olur..

Muhtemelen, Enfeksiyoz Mononukleoz geciriyor.. ( 1 hafta kadar ates yapar)
Kan sayiminda: WBC, sinirda, MONO degeri ise yuksektir.
Sabah hemen bir Kan Sayimi yaptirip, bana yazin..
Allah kimseyi bu cocuk doktorlarinin eline dusurmesin.. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 May 2019 Saat 01:39
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eceyuksel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2019 Saat 14:58
Kadir hocam 4 yaşına 2 ay kaldı. Hemogram ve crp baktı Dr. Sonuçlarını yazıyorum.
Wbc:17.23
Neu# 12.86
Neu% 74.6
Lym% 17
Mon# 1.40
Crp  73 
Dr boğazına baktı kriptiğin tekrarladığını söyledi.Klavunat 600 mg ve minoset verdi. Kullanmak için cevabınızı bekliyorum. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118684
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 May 2019 Saat 18:26
Ates+Agiz kokusu+Pas degerlendirmesi yapin.. Uyuyorsa, antibiyotik kullanin.. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.