Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş,boğaz ağrısı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş,boğaz ağrısı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 119528
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 21:50
Mantar degil...Ağız için beslenme öncesi, "Dentinox" jel  bir çay kaşığı dolusu yedirin, ağızına sıvaşsa bile ağrısını alır... İyi-kötü bir şeyler (soğuk süt çok iyi olur)yiyip içtikten sonra ağız içine, "Pyralex" solüsyondan 3 damla damlatın. Bunlar çocuğu biraz rahatlat
Yukarı Dön
toprakipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 183
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 00:57
Hocam ağzında onlar çıkınca ben hemen siteden eski maillere baktım sonrada netten araştırdım .Hepangina mı ,pamukçukmu nedir diye dilinin üst beyaz bir tabaka şeklinde diş etlerinde olan geçti ama dilindeki hala duruyor. mantar olduğuna bende kanaat getirdiğim ve resimlerle kıyasladığım için mikostatini vermeyi kabul ettim.Ertesi günde zaten genital bölgesinde kaşıntılı kırmızı minik kabartılar oluştu dr onada mantar dedi.kaşıntısı acısıyla daha da huysuz oldu şimdi onada önceki mailimde söylediğim kremleri kullanıyorum.1 haftayı geçti bu ağzındaki beyazlık geçmiyor.Genital bölgedekide tamamen geçmiş değil bu daha ne kadar sürecek kızımı emziriyorum allahtan sadece emiyor neredeyse 2 haftadır.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 01:02

Hocam ben şimdiye kadar sizin söyledikleriniz dışına çıkmadım.ne yapayım mikostatini keseyim mi ? ağız bakımına dentinoz ve pyralex lemi devam edeyim ?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 05:27
Bu yasta mantar olabilmesi icin, oncesinde cok kuvvetli antibiyotikler kullanarak agiz icindeki bakterileri oldurmeniz gerekir....Boyle bir durum olmadi ise, mantar degildir.Durup dururken asla kendiliginden olmaz...Herpanjina da daima 7 gun surer..Ilk 4 gunu kotudur.Sadece dilinde beyazlik varsa ve cocuk rahat ise bir seysi  yok demektir, tedavi gerekmez.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 13:14

Dediğiniz antibiyotikten kullandık malesef hocam...İlaç içmediği için kolay içilecek birşey istedim.dr yediği bir şeye karıştırabileceğimiz bir ilaç verdi spektracef toz şeklinde bir tatlı kaşığı yoğurda karıştırıp verdik.(bu arada ilk kez antibiyotik kullandık)daha fazla birşey yemediği için normalde bir yemek kaşığı gibi gösteriyor.onun etkisi olabilir diye düşündüm ta başından beri çocuk rahat değil hala emmek dışında birşey yemiyor.canı acıyor.uyumuyor huysuz ağlıyor sinirli oldu bu hastalıktan sonra kendini yerlere atıyor .kulağıda ağrıyor sanırım parmağını kulağına sokup ağlıyor.dün gece iliadin ped damlatım burnuna çok bitkinim daha ne yapabileceğimi bilmiyorum.neden bu huysuzluk uykusuzluk çok yorgunum.

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 17:10
Şimdi kontrolden geldik.daha önce 1 deposilin 3 tanede antibiyotik iğne yapılmıştı iğne dün bitti bugün kontrole götürdüm.kulakları iltihaplıymış zaten kulağını çekiştirerek ağlıyordu.boğazı ile ilgilide baya sorun çıkaracak bu bademcikler size dedi ve yapılacak teş şeyin aylık deposilin yapmak olduğunu söyledi.Abisinde geniz eti ve bademcik küçültme ameliyatı yapılana kadar yani 5 yaşına kadar aynı şeyleri yaşadık tam bu kız sağlam dediğimde yine geriye döndük...kabus gibi.
Ben kulağını çekiştiriyor diye iliadin damlatıyordum burnuna şimdi dr un verdiği ilaçları yazayım Kadir bey reçeteden okuyabildiğim kadarıyla; Teşhis otit : geuta (kulak damlası demişti buna) 2x2 ceclor 125mg 2x1 siz ne dersiniz.kulak iltihabını oğlumdan bilirim hiç geçmez ne hikmetse.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 May 2010 Saat 20:43
Gerek abisine yaptiklariniz gerek  simdi  Kiza yaptiklariniz nafile isler. Hicbir hastamda bu sacmaliklari uygulamadim...Hicbir zararinida gormedim...Butun dava bizim doktorlarin bakteriel hastaliklarla viral hastalik ayirimini yapamamalarindan oluyor.. Bu beceriksizligin ceremesinide cocuklar cekiyor..Bu durumda siz ne yapabilirsiniz, antibiyotik dusunuldugunde, bir kan sayimi yaptirin, WBC (lokosit) sayisi dusuk cikarsa  antibiyotik gereksiz demektir.. 
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 May 2010 Saat 02:22

Hocam bütün bunlar olurken siz yoktunuz.Abisinde sizi tanımıyorduk.kızım da ilk defa antibiyotik kullandık ve çok kötü oldu yine siz yoktunuz yurt dışındaydınız.Yoksa ben sizin söylediklerinizin dışına çıkmıyorum.ve hiç bir zamanda şaşmıyorsunuz.Üstelik muayene bile etmeden sadece bizim anlattıklarımızla.Allah sizi başımızdan eksik etmesin.İyiki varsınız.

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.