Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 21:03
iyi günler kadir by
1 yaşındaki oglum bugün sabah 38 derece ateşle uyandı..duş aldırdım biraz düştü fakat ögleden sonra 38,5 a çıktı,yine duş aldırdım,eklem yerlerine ıslak havlu koydum düşmeyince calpol verdim.ama 37,7 den aşagı hiç düşmedi.el ve ayak parmak uçları buz gibi oldu biara ve ateşi 39,2 olunca acile götürdük.bogazında hafif enfeksiyon var dedi doktor,3de1 oranında novalgin igne yaptılar bacaktan,ateşi 38 olursa par..nox fitil koy dedi.
igneden sonra ateşi düştü.bu arada ateşten başka hiçbir şikayetimiz yok.
ateşli iken igne yapılması beni korkuttu açıkçası,ve ateşi çıkarsa fitil koymalımıyım hemen.
çok teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118067
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 21:15
Hastahanelerde iğne(Novalgine amp.) ile ateş düşürülmesi annelerin beklentisi olduğundan, bu" gösteri" her zaman yapılır, gereksizdir.Eger viral enfeksiyon ise 5 gün ateş yapacaktır. Tehlikeli ateş veya tehlikeli seviye yoktur. Ateş vücudun savunma mekanizmasıdır. Mikropların işini zorlaştırır.Siz ateş düşürdükçe mikroplar rahatlıyor. Ateş düşürücü ilaçları çocuğa ancak, rahatsızlık duyduğunda verin.
Havaleye gelince; ateş çıktıktan sonra havale gelmez. Havale aniden ateşin yükseldiği durumlarda olur, sizi gafil avlar.Merak etmeyin, siz birşey yapana kadar çocuk açılır.
Eski insanlar menejit hastalığını teşhis ve tedavi edemezlerdi, çocuk sakat kaldığında da bunu ateşin yaptığını zannederlerdi. Pek çok doktor, hala bu eski görüşe inanmaktadır, bunlardan uzak durun.
Yukarı Dön
yasacat Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 93
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağu 2008 Saat 21:29
çok teşekkür ediyorum kadir by,
birçok anne gibi bende ateşten çok korkuyorum.aslında igneyi ben istemiyordum fakat ssk da bunu dile getirmek biraz zor çünkü direk 'istemiyosan gelme' mantıgı var ve insan mecbur olunca malesef söz söyleyemiyor.gereksiz yere oglumun canı yandı çok üzgünüm
iyi akşamlar
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.