Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - - Ateş -
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forum- Ateş -

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
UmmuEymen Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 65
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: - Ateş -
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 21:14
Kadir Hocam Merhaba;
Oğlum 5 yaş 3 aylık. Sabah kalktığında içtiği suyu kustu ateşi 37.8 idi koltuk altından. 2 saat sonra ateşi 38.8’di ve içtiği ateş düşürücüyle birlikte suyu da kustu. Üzerini soyduk titremeye başlayınca da doktora götürdük. Ekte yapılan kan testi var. Ayrıca altta CRP bakılmış, domuz gribi olabilir mi diye.
*Balgamlı öksürüğü var 1 haftadır.
*Doktora gitmeden iki kez içtiği suyu kustu. 3.yü de doktor sonrası kustu.
*Ateşi şuan yok.
*Boğazları çok çok az acıyormuş.
*Kendini halsiz hissediyordu sabah fakat doktordayken bir ölçek ateş düşürücü verilmiş. Ateş dürücüden 45 dakika sonra içtiği meyve suyunu da kusmuş. Fakat eve geldikten sonra gayet güzel yemeğini yedi. Yemesinde sıkıntı yok şuan. Oyun oynadı, keyfi yerinde.
Ekteki tahlil sonucuna göre de 4 tane iğne vermiş. Sonrasında şurupla devam ederiz demiş. İğneye itiraz edince de Suprax yazmış. 
Ayrıca 1 hafta önce el parmaklarında soyulmalar başlamıştı şuan biraz daha iyi durumda. Forumlarda arattığımda aynı durumdaki bir hastaya iyi tedavi edilmemiş kızıl sonrası soyulma olabilir demişsiniz. 7 Martta kızıl teşhisi koymuştu bir doktor ve siz kızıl olmasının mümkün olmadığını söylemiştiniz. Bugün kan testi yaptırırken yanında olabilseydim Strep A testini de isteyecektim fakat değildim. Tablo bu şekilde hocam. Sizce daha önceki boğaz enfeksiyonu kızıl mıydı? (7 Martta) Parmakları kızıl hastalığı tedavi edilemediği için mi soyuldu? Şu anki rahatsızlığı kızıl uzantısı olabilir mi? Doktora sorduğumuzda yine kızıl olabilir mi diye değerlendirdiğini, yapılan testteki bir değer yüksek çıkarsa zaten Strep-A isteyeceğini ama o değerin normal çıktığını söyledi. Ne diyorsunuz hocam? Size yazmadan da tabii ki Supraxa başlamadım.

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119777
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 22:17
1- Antibiyotiklik bir durumu yok. Dolayisi ile Strep-A gerekecek bir durumda yok.
2- CRP ile Domuz Gribinin hicbir alakasi yoktur. CRP'ye bakilarak, HICBIR HASTALIK TESHIS EDILEMEZ... Turk doktorlari haric, tabiiki!!!
3- Kizil oldugunda, 1 olcek ampisilin ile bile tedavi olunur ve deri soyulmalari olmaz. Tabii, Kizil basladiktan cok sonra tedavi yapilirsada, gene soyulmalar olur. 10-30 gunluk tedaviler, yeniden Kizil mikrobu alinmasin diyedir.
4- Su anda; muhtemelen, Domuz Gribi geciriyor, SAKIN ilac/Antibiyotik kullanmayin, cok sart olmadikca, atesini bile dusurmeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Mar 2015 Saat 22:25
Domuz gribi riskli bir hastalık olarak lanse ediliyor. Hatta en son 30dan fazla kişinin domuz gribinden hayatını kaybettiği basına yansıdı. Ayrıca ben şuan 41 haftalık gebeyim ve muhtemelen dediğiniz domuz gribi karşısında hem oğlum için hem kendim için hem de doğacak çocuğum için çok endişelendim. Kesin tanısını nasıl koyabiliriz ve tedavisi nedir?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2015 Saat 01:50
Domuz Gribi; hata affetmez.. Benim; "KULLANMAYIN" DEDIGIM ILACLARDAN TEKINI BILE KULLANSANIZ, BEBEKLERDE VE YASLILARDA OLUM TEHLIKESI VARDIR.

Grip arzalari yaninda, bulanti-kusma varsa; DOMUZ GRIBI dir...
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2015 Saat 04:41
Hocam sabah 08:30da su içtikten hemen sonra, 11:00da aynı şekilde ateş düşürücü ve su içtikten sonra ve 12:00da ateş düşürücü ve meyve suyu içtikten 45 dakika sonra kustu. 13:30da eve geldikten sonra hiç bulantı ve kusması olmadı. Verilen ateş düşürücü kesmiş olabilir mi çünkü hiç kullanmayın dediniz. Bu durumda oğlumu tehlikeye sokar mı? Bir de hemen ateşin düşmesi ve kusmanın bitmesi yine de domuz gribine mi işaret eder? Şuanda da ateşi yok. Koltuk altı 37.0 domuz gribini atlattı bile diyebilir miyiz? Çok soru sordum hocam farkındayım ama çok endişeliyim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2015 Saat 07:07
Zaten; ilk 3-4 gunu biraz tantanali gecer, ondan sonrasi basit Grip gibidir. Bana kalirsa, meseleli kismi atlattiniz. Mumkun oldugunca az ilac kullanin. Zaten etrafinizdaki kimselerle konusursaniz, ilac kullananlarin "sefaletini" goreceksiniz.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı UmmuEymen Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2015 Saat 23:39

Hocam Cuma sabahı ateşlenmişti oğlum. Kan tahlilleri de yukarıda göndermiştim. 1 gün sonra küçük noktalar şeklinde kızarıklıklar farketmiştim. Bugün görüyorum ki epey artmış durumda. Resimlerini de aşağıda gönderiyorum. Kızarıklıklar Yoğun olarak üst bölgesinde sırt ve karında var. Bacaklarında da aynı şekilde. Ayrıca kollarında da. Yüzünde daha silik ve belli belirsiz şekilde 5 adet görünüyor. Siz domuz gribi olabilir demiştiniz ve doktorun verdiği antibiyotiğe başlatmamıştınız. Zaten ateşi de düşmüştü yarım günde. Şuanda griple ilgili hiçbir emaresi yok. Bu kırmızı lekelerin sebebi ne olabilir? Tedavisi için bir öneriniz var mı?

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2015 Saat 19:09
Sanki; SUCICEGI, basliyor gibi. Zaten Kan Sayimida; Viral bir hastaligi isaret ediyordu. Eger o kabarciklar, mercimek buyuklugune eristi ise, kesin Sucicegi'dir..
Zovirax surup baslayin, 4 saatte bir verin, gece 1 dozunu atlayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.