Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zorçocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 46
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zorçocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş
    Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 17:23
Hocam merhabalar,
Oğlum 3 yasinda 15 kilo, 
iki gündür ateş imiz 38,7-39,5 arasi gidip geliyor. sadece bir kez ateş düşürücü verdim çünkü çokbaygin bbakıyordu. ilk gün daha hareketliydi bugün bütün gün uyudu basini kaldiramiyor yemek iki kasik yedi sabah mandalina ve bir salatalik. agizda koku, dilde pas yok. burun akintisi yok. öksürük yok. uykuda arada sicriyor.
bu tablo içinne ddüşünüyorsunuz?
Yukarı Dön
zorçocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zorçocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 17:27
Hocam dk da 45 nefes alip veriyor.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120426
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 18:58
EGER; Peditus, Ventolin, Asist ve Flixotide, Nasocort gibi ilaclarlardan vermedi iseniz, merak etmeyin, sadece benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin.
Yukarı Dön
zorçocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zorçocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 19:38
Hocam hiçbirini vermedim. Sizin soylediklerinizi uyguladim sürekli çok şükür bugüne kadar da antibiyotik kullanmadik. Ateşi 40 geçince babasinin sözüyle acile gittik.. uygulamayi aynen yaziyorum. Bir ölçek ateş düşürücü şurup verilip yarim saat bekletildi. ateşi 39 olarak tekrar ölçüldü bu sefer bir kova çeşme suyu ve pamuk getirdiler çocuğu soyup eylemlerine koyun dediler. suyun soğukluğu beni bile urperttiginden elimde iyice silip isittim sözde vucuduna degdirdim. yarim saat sonra ateşi 37.5 ölçüldü. ilk sorduğumda bogazlari hafif kizarik boğaz enfeksiyonu olabilir demişti. Bu işlemden sonra antibiyotik augmentin ve peditrus calpol yazmis. kan tahlili yapmadan antibiyotik yazdiniz gerekli mi dediğimde dayak yemedigim kaldi. neymişo enfeksiyonu ggörmüş ona guvenmiyomusuz neymiş tahlilde lokasit yuksek cikcakmis o da evet enfeksiyon var diycekmis. dedi dedi dedi bende oradan kactim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 21:33
O Allahin geri-zekalisina; Peditus ile Calpol'un ayni ilac oldugunu ve iki ilacin ayni receteye yazilamiyacagini niye soylemediniz!!! Her iki ilacinda; Parasetamol ihtiva ettigini ve bunun cocugu zehirleyecegini bir soylese idiniz ya!!!

SAKIN: Antibiyotigi kullanmayin ve SAKIN TURK COCUK DOKTORLARINA, GUVENMEYIN...
Yukarı Dön
zorçocuk Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı zorçocuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Oca 2015 Saat 23:45
Sayenizde peditus ve calpolu eve sokmam ben. reçeteyi de almadim zaten. İlaclari görünce . Ateşi hala yuksek gözler kirmizi oldu. Siz grip diyorsaniz griptir hocam. Biraz rahatlamasi içinbbirşey vermeli miyim? sürekliyatiyor hhalsiz
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Oca 2015 Saat 18:45
Calpol kullanabilirsiniz. Oda ancak cocuk cok hirpalanirsa. Benim anlattiklarimdan, FARKLI bir durum gorurseniz, hemen bir; "Kan Sayimi" yaptirip, bana yazin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Oca 2015 Saat 18:45
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.