Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ates
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumates

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
elifin annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ates
    Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 10:16
Merhaba hocam kizim daha 2 aylik sabah atesi cikmis biraz mudehale etmedim sadece ustunu incelttim yuzunu ayaklarini yikadim ama neden ateslenmis olabilirki anlamadim surup vermelimiyim hastaneye gotureyimmi bide verem asisi oldu 2 hafta once hemsire iz birakcak dedi ama hic bir iz yok.asi tutmadimi Asinin tutup tutmadini.nasil anlariz 

Düzenleyen elifin annesi - 25 Haz 2014 Saat 10:25
Havvaertan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119554
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 10:25
1- BCG asisi usulune uygun yapildiginda, 2-3 hafta sonra asi yerinde bir reaksiyon verir.. Verem mikrobu cok ozel bir bakteridir. Antikor denilen bagisiklik maddelerini yapmaz. Bu sebeple, kan tahlili yoktur. Hucresel bagisiklik ile calisir ve vucut bu bakteriye karsi bu sekilde reaksiyon verir..Antikor yapmaz..
2- Reaksiyon, ufak kirmizi bir kabarciktan, kabuklu yara sekline kadar cesitli sekillerde olabilir.
3- Bu asidan; 3 ay sonrasinda hic bir izinin olmamasi durumu, asinine duzgun yapilmadigini ve tutmadigini gosterir. Tekrari gerekir.
4- Asinin tutup-tutmadigini, kan testi ile ogrenemezsiniz. Hucresel bagisiklik ile calistigindan, ancak PPD testi denilen deri testi ile anlarsiniz.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 Haz 2014 Saat 10:27
Yukarı Dön
elifin annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı elifin annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 12:00
Tesekkur ederim peki atesi icin ne yapmaliyim ates dusurucu vermedim 
Havvaertan
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119554
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Haz 2014 Saat 19:51
Ates zararli degildir, vucudun savunma mekanizmasidir..Turk doktorlari atesi ve nedenleri bilmezler. Sitenin ilk sayfasindaki yazarlar kisminda, benim makalelerim arasinda, ates ile ilgili 2 makale var, onlari okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.