Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zuhaldeniz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
|
Konu: ateş Gönderim Zamanı: 12 Ağu 2010 Saat 12:48 |
merhaba doktor bey ben size geçen haftada yazmıştım ..oğlumun ateşi var diye ..hatta doktor faranjit deyip ilaç yazmıştı .size ilaçlarının adını yazmıştım . siz de kullanmayın demiştiniz..oğlum 2 gün önce yine ateşlendi ve yine arkasından kusma ..bugün ise boğazı ağrıdığı için yemekte yeyemiyor.iice iştahsızlaştı...ne yapmamaı öneririniz
|
zuhalgirgin
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 10:31 |
doktor bey bugün sbah doktora götürdüm dilin de ve boğazında afta benzer yaralar oluşmuş ..doktor ilaç olarakta alfasid verdi.bir de idrar tahlili istedi..birde oğlumun kabızlığını söyleyince idrar tahlilinde enfeksiyon olup olmadığına bakılacakmış.kabızlığı içinde os..ilacı verdi..sizce ilaçları kullanmalımıyım teşekkür ederim...
|
zuhalgirgin
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 13:17 |
unuutum yazmayı doktor bey ..doktorun verdiği kabız ilaçından önce lavman ftil verdi ..ilkaönce dışkısının yumuşaması için ondan sonra kabız ilaçını kaullanın dedi. son bişey dün gece yien ateşlenince colp.plus verdim.o ilaçın etkisiylemi artık bilemiyorum şuanda hem ateşi yok hemde yemek yemeğe başladı..sizce doktorun verdiği ilaçları kullanıyım mı doktor bey
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117378
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 13:59 |
Sonu "cold" ile biten ilaçları kullanmayın... Alfasid, Aftlara iyi gelmez, Aftlar kendiliğinden iyileşir... Erkekelerde idrar yolu enfeksiyonu olmaz, eski maillere bakın... Bana kalırsa, çocuk iyileşti, düzgün yemek yiyince kabızlığıda düzelecek..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Ağu 2010 Saat 14:19
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 14:04 |
kabızlığı ,rahatsızlığından dolayı deil de süregelen bir rahatsızlıktı...peki colpol plus için ne diyorusnuz doktor onun bşi etkisi olmuş olabilirmi
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 117378
|
Gönderim Zamanı: 13 Ağu 2010 Saat 14:25 |
Calpol +, dikkatli okursanız, 6+ şeklindedir. Yani "Altı yaş" ve üzeri demektir... Normal Calpol'de 120mg, Calpol+ da 250mg. "parasetamol" vardır.. Parasetamolün günlük dozu, kilo başına 50mg. dır. Çıkan miktar; 3 veya 4 doza bölünür.. Misal Çocuk 10kilo: 10x50=500. ( Mor kutu) Normal Calpol; Günde 4x1 ölçek ( 1 ölçek = 120mg.) verilir.
|
 |