Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ates yesim burun akintisi otrivin damla
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAtes yesim burun akintisi otrivin damla

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
emr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ates yesim burun akintisi otrivin damla
    Gönderim Zamanı: 13 Mar 2016 Saat 11:31
Merhaba Kadir Bey,
Kizimin gecen hafta burun akintisi basladi, bir müddet sonra gözlerine bulasti enfeksiyon, sabahlari asiri capaktan sol gözünü acamiyordu, göz doktoruna götürdüm, Azyter isimli 3 gün verilecek bir antibiyotikli damla verdi. Bir kere damlattim ve gözlerim cok aciyor diye aglamaya basladi, gözlerini yakti zannedersem, korktum bir daha kullanmadim. Daha sonra ateslendi kizim ve ates yaninda bir müddet sonra vücudu kasinmaya basladi, sirt kismi ve kollari kasiniyor kasidigi yerler kizariyor ve bazi yerlerde de kirmizi leke gibi ve ortasi beyaz noktalar cikiyordu.Yedigi birseymi dokundu bilmiyorum, Cocuk doktoruna götürdüm. Zyrtec surup ve antibiyotik verdi. Zyrtec surubu kullaniyorum antibiyotigi satin bile almadim.
Su anda burun akintisi cok fazla ve yesil renkli. Kulagina vurmasindan korkuyorum, benim de 3 gündür kulaklarim tikali ve arada agriyor. Forumlarda Iliadin Ped damla öneriyorsunuz, ben Avusturyadayim burda ayni isimde degil zannederim. Evde esime doktorun burun akintisi icin verdigi ve hic kullanmadigi bir damla var. Otrivin isimli. Üzerinde 2-12 yas cocuklarda da kullanilabilir yaziyor. Icerigi su sekilde:
Otrivin 0,05 %
1 ml enthält: 0,5 mg Xylometazolinhydrochlorid
Benzalkoniumchlorid
Natriumdihydrogenphosphat-Dihydrat
Natriummonohydrogenphosphat-Dodecahydrat
Natriumchlorid
Natriumedetat-Dihydrat
gereinigtes Wasser (su)

Bu damlayi kullanabilir miyim? Eger evetse günde kac defa, ne kadar süre ile kullanmaliyim? Gözündeki capaklanma eskisi kadar degil, doktorun verdigi damlayi kullanayim mi?

Cok tesekkür ederim.
Saygilarimla...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119427
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2016 Saat 18:03
Yapi olarak, Iliadin ile aynidir. 
Muhim olan, "DAMLA" seklinde olmasidir. Zira kulak agrisi icin kullanilirken, sirt ustu yatar durumda olmasi gerekir. Spreyler ile bunu yapmasi zordur.
Gunde: 2x2'ser damla, 3 gun kullanin... Bu sekilde, bebeklerde bile kullanilmasinda sakinca yoktur.
Gribin sonuna gelmissiniz.
grip ile ilgili yazilari muhakkak okuyun.
Yukarı Dön
emr Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 5
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı emr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2016 Saat 01:12
Tesekkür ederim.
Kasinti icin Zyrtec suruba baslamistim 3 gün oldu, uzerinde 10 gün kullanilacagi yaziyor, ama kizimda herhangi bir kasinti ve kizariklik yok su anda. Eski cevaplarinizi okyorum da : Siz bir yerde
"Zyrtec etkisi ile;
 oksuruk tahris edici hal alir , o zaman vermeyin." demissiniz. Kizim da burun akintisindan dolayi cok oksuruyor ve cok siddetli,öksürmekden cigerleri tahris olacak diye korkuyorum, surubu vermeyi keseyim mi? Kestikten sonra tekrar kasinti vs baslarsa ne yapayim?

Birde kafama takilan bir konu var;
Mesela Zyrtec surubun uzerinde acildiktan 3 ay sonra kullanmayin yaziyor, sirf boyle yazdigi icin eski surubu atip yenisini aldim, yani acaba gercekten icindeki maddeler bu süre zarfinda zararli hale mi geliyor yoksa bu da cepleri doldurma oyunu mu? Bir cok ilacda bu sekilde.

Tesekkür ederim
Saygilarimla....

Düzenleyen emr - 14 Mar 2016 Saat 01:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119427
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2016 Saat 04:01
1- Oksuruk ve bilhassa ifrazatli oksuruk varken, hicbir Allerji ilacini vermeyin.
2- Her turlu surup: EGER, agizlari siki kapatilmazsa, surup icindeki su  ve  alkol (metanol) gibi maddeler 
ucarak, ilacin konsantrasyonunu bozarlar.
Emin degilseniz ve bilhassa agiz kisminda; "sekerlenme" olusmus ise, o ilaci atin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.