Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ateş ve öksürük
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ateş ve öksürük

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nalanalan2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 69
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ateş ve öksürük
    Gönderim Zamanı: 23 Haz 2024 Saat 14:23
Hocam kızım 9 yaşında 38 kilo. 5 gün önce ateş ve baş ağrısı başladı. İlk 2 gün eklem ağrısı çok olupta huzursuzlandığında
Bir kaç kere  Dolven ve Calpol verdik. 3 gündür onlarıda vermiyoruz
Bal limon - Serum Fizyolojik - Cold Mix le devam ediyoruz
Hocam önceki griplerde kendiliğinden ter gelipte ateş düştü mü daha da çıkmazdı. Ateşli dönem bitti derdik. 
Şimdi gece ter geliyor ateş 37,5 a düşüyor. Gün içinde yine 39 -40 oluyor. 
İştahsızlık başladı. Ateş yükseldikçe halsizlik artıyor. 
Öksürük ataklar halinde geliyor o da çok yorucu oluyor. Kuru öksürük. Balgam çıkmıyor. 
Dilde beyazlık var  ama pas gibi değil. Ağızda kötü koku yok. Hapşırma burun akıntısı tıkanıklığı yok. 
Grip olduğunu düşündük
Ama ateşin düşüp düşüp tekrar çıkması bizi şaşırtıyor. Sürekli dinlenme halinde. Ateş Harekete bağlı artmıyor
Böyle devam mı edelim hocam sizin görüşünüz nedir
Çok teşekkür ederim 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118343
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2024 Saat 14:41
Grip. Viruslarin normal seyri boyledir. Viruslerle ilgili yazilarimi okuyun. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Haz 2024 Saat 14:42
Teşekkür ederiz hocam. İyi ki varsınız. Sizden duymak güven veriyor 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2024 Saat 11:27

Hocam tekrar vaktinizi alıyorum. Kızım dün çok daha bitkinleşti. Huzursuz, halsiz iki adım yürümeye enerjisi yok.

Öksürük de çok yoruyor.

Öksürüklü hastalıkların değerlendirmesi tablosuna baktığımda zatürre gibi de geliyor ama solunum sayısı 9 yaş dakikada 20 -22 zatürreye uymuyor değil mi hocam.

Bir şeyler yediğinde hafif karın ağrısı oluyor. 

Kan tahlili yaptırmamızı önerir misiniz?

Bal limon + Serum Fizyolojik + Cold mix le devam etsek yeterli olur mu?

Bir de cold mix için gece yatarken damlatın yazıyorsunuz. Öksürük çok şiddetlenince gün içinde de bir mendile damlatıp 

yakasına koyuyorum. Günde 3-4 kere cold mix yapmış oluyorum doz aşımı var mı yanlış mı yapıyorum

Hocam arşivde dahil her şeyi okumaya çalışıyorum. Yıllardır sizden öğrendiklerimizle kızımı büyütüyoruz. Allah sizden razı olsun

İyi ki varsınız. Yıllardır her gribi 2 gün yüksek ateş yapar sonra ateş düşerdi. 2017 den beri ilk defa bu kadar uzun süreli yüksek ateş yaşıyoruz.

Bilmeme dönüp dönüp tekrar okumama rağmen acaba yanlış mı anlatıyorum eksik mi anlatıyorum diye düşünüyorum. Kusura bakmayın ne olur.

Dilinin resmini gönderiyorum. Bir de siz bakar mısınız

https://www.facebook.com/photo/?fbid=469677339043258&set=a.101213935889602

https://www.facebook.com/photo/?fbid=469682102376115&set=a.101213935889602

Düzenleyen nalanalan2 - 24 Haz 2024 Saat 13:46
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2024 Saat 14:02
Resimler acilmiyor.
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2024 Saat 14:05

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı nalanalan2 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2024 Saat 14:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Haz 2024 Saat 17:52
Antibiyotik gerekmez.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.