Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zuhaldeniz
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 144
|
Konu: ateş ve kusma Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 09:14 |
günaydın doktor Bey
oğlum 5,5 yaşında cuma gününden beri yüksek ateş,kusma ve öksürüğü var ...ateş genelde gece çıkıyor sabaha karşı düşüyor .bu sabah ateşini ölçtüğümde 37 derece idi ve sabah biraz kustu...ne yapmalıyım ..cvbınız için şimdiden teşekkür ederim...
|
zuhalgirgin
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 09:49 |
hocam yazmayı unuutm burun akıntısı yok ama tıkalı onun içinde deniz suyu spreylerden kuallanıyorum....öksürüğü içinde bal ve zencefil karışımı kullanıyorum...
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 120426
|
Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 18:17 |
Iki ihtimal var. 1- Streptokok enfeksiyonlari; ayrica bulanti ve kusma yaparlar, bir Strep-A testi yaptirmaniz iyi olur. Pozitif gelirse; Deposilin 6-3-3 yaptirmaniz faydali olur. 2- Domuz Gribi : Grip arazlari + Bulanti, kusma seklinde kendisini gosterir... Tedavi yoktur ve gerekmez, kendiliginden 1 haftada gecer. ( Bir de oksurugun gicigi ile kusan hassas bunyeli cocuklar vardir, bunlara da yapilacak bir sey yoktur)
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 13:29 |
doktor bey dün hem kan tahlili hemde söz ettiğiniz strep A testini yaptım.;strep A testi negatig çıktı...
kan tahlili ise; wbc 11,68 lym 2,1 mıd 1.8 gran 7,69 mıd 16 mcv 72,8
demir (serum) 13 demir bağlama kapistesi :308
doktor bu sonuçlara göre ;faranjit teşhisi,ve demirin çok düşük olduğu için ferrum ilaç verdi boğazı için de;mec...(250) antibiyotik,leug...ibuna ..cold..ilaç isimni reçeteden yazdığım için yanlışta olabilir kusura bakmayın...şuan hiçbir ilaçı almadım ve kullanmadım.. şuan oğlum durumu ateşi çok yüksek değil(37/38 derece)çokk öksürüyor ,ilk defa dün gece rahat uyudu diyebilirim ....burunu akmaya ve hapsırmaya başladı ...elleri ve ayakalrı sürekli sıcak .kusma şuanda yok ..şuan ne yapmalıyım ...yazdığınız zamn ayırdığınız için teşekkür ederim...
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 18:36 |
1- WBC degeri, bu yas grubu icin cok dusuk, antibiyotik gereksiz. Goruyorsunuz, ne kadar bagnazlar, WBC degeri kac gelirse gelsin, antibiyotik basliyorlar... Bunlarin genlerinde, bir ariza var herhalde. 2- Bu yas grubunda, HGB sinirlari: 11.5 -13 araligindadir. Eger, HGB degeri bu sinirlar icinde ise, gerisinin hic onemi yoktur. 3- Cocugunuz; siradan bir Grip geciriyor, benim Grip icin anlattiklarimi uygulayin..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Nis 2013 Saat 19:08
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 18:39 |
teşekkür ederim doktor bey ateş haal devam eder değil mi?ne kadar süre acaba birde bugün kakaya çıktı biraz sulu gibi yani çok katı değil ama kusma yok acaba arkadan ishal başlar mı?şuan sadece burun açıcı sprey ve bal ile zencefil veriyorum...
|
zuhalgirgin
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 02 Nis 2013 Saat 19:09 |
Takip edin, aynen devam edin, ishal gelse bile sakin ilac veya antibiyotik vermeyin.
|
 |
zuhaldeniz
Üye
|
Gönderim Zamanı: 03 Nis 2013 Saat 09:28 |
dedikelriniz aynen uyguluyorum doktor bey..ateşi bir yükselip bir düşüyor genel durumu iyi..yalnız öksürüğün şidideti baya arttı ve sanki sesi boğuk gibi...hgb değeri :12,9 çıkmış.. yardımlarını için çok teşekkür ederim...
|
zuhalgirgin
|
 |