Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Ateş
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ateş ve iki kere havele
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumateş ve iki kere havele

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sueda nesibe 0146 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 33
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueda nesibe 0146 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ateş ve iki kere havele
    Gönderim Zamanı: 19 Haz 2016 Saat 12:34
Kolay gelsin hocam. Benim 13 aylık bir oğlum var. Bir ay önce şehir dışına çıkmıstık. orada ateşi vardı. bende üzerine düşmedim. İkinci gün sonra memlekete gelirken arabanın içinde havale geçirdi. çok panik oldum. yarım saat içinde en yakın acile gittik. Burada tahliller yapıldı. hepsi temiz çıktı. doktor boğazında kızarıklık var dedi. Bu olaydan iki hafta sonra oğlumun ateşi yine çıktı. Ben de özel bir çocuk doktoruna gittim. doktor dolven ve calpolü dönüşümlü ver dedi. ve boğazında kızarıklık var dedi. dün oğlum yine ateslendi.ateş düşürücü verdim. Ancak ateşini düşüremedim. akşam 39.5 ateşle havale geçirdi. Hocam oğlum hasta olduğu bü son bir ay içinde yeme problemim olmadı. Çocuk oyununu oynadı. biraz kızarıklık havale geçirecek kadar ateş yapar mı. ateşini düşürmek için ne tavsiye edersiniz. WBC 14.46 
01 sueda nesibe
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119417
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2016 Saat 19:28
Ilk sayfada; Yazarlar kisminda,  benim makalelerim arasinda; (listenin en altinda) Ates ve Havale
hakkindaki makalemi okuyun..
Ne atesin, nede Havalenin bir zarari yoktur. WBC:14.46 olmasi, Viral enfeksiyonu gosteriyor.
Bu konu cok anlatildi..
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueda nesibe 0146 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Haz 2016 Saat 22:49
Hocam oğlum sürekli parmağını emiyor. Bundan dolayı mı viral enfeksiyon oldu. Hocam birde havale den bi şey olmaz diyorsunuz. o zaman müdahele etmeyelim havale mi geçirsin. Diğer iki çocuğumda havale ile hiç karşılaşmadım. ateşi neden düşmüyor. 
01 sueda nesibe
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Haz 2016 Saat 18:32
Hayir, parmak emmek ile mikrop bulassa idi; ISHAL olurdu.. Bu tip enfeksiyonlar, solunum yolu ile
bulasirlar.
Muhtemelen; 6.Hastalik, ates dusecek ve dokuntu baslayacak. Sakin ilac vermeyin.
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sueda nesibe 0146 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2016 Saat 13:36
Hocam yazmayı unutmuşum  CRP 11.4 Augmentin ilaç vereyim mi.
01 sueda nesibe
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Haz 2016 Saat 19:26
Ben; CRP'yi hic kullanmam.. Her bir haltta (+) cikar.
Ayricada Turkiye'de kullanilan CRP; "kardiak Risk" degerlendirmesi icin kullanilan kittir...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.