|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
Gamze kacal ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 248 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 30 May 2017 Saat 11:41 |
Hocam yanlış anlamayın ama merak ettiğim bir konu var bebeklerde astım olmaz diyosunuz neden acaba astım olmak için zaman mı geçmesi lazım oğlum ilk hastalandığında 4 aylikti ablasindan bulaşti 2 gün falan hapsiriyor sonra gece yarısı ağlayarak kalkiyo öksürüyor ve hızlı nefes alıyor belirtiler krubu gösteriyordu sesi bile kisildi her ay hasta oluyor oğlum bu 8 kez hasta olmamız hepsi krup gibi olmuyor ama hizli nefes hepsinde oluyor son gittiğim doktor takip etmeliyiz bu kadar sık bronsiolit gecirmesi normal değil dedi alerji testi yapicakti bende yazı bı geçirelim konusuruz gene dedim 2 ay sonra çağırdı bu çocukta doğuştan astım olamaz mı bende alerjik yapidayim egzema var hocam korktugum şey başıma gelmez inşallah sizce nasıl bı yol izleyelim her nezlede daralan bı çocuk gerçek alerjik olamaz mı astımda alerjik bi hastalık degilmi hocam bu yaz hasta olmazsa sadece grip olduğunda oluyosa ozamanda virüslere karşı alerjik demek mı nasıl engellicem hasta olmamasını ablası 2 .sınıfa gidiyor o hasta olunca oglumda oluyor zaten bana bi yol gösterin ne yapayım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Hapsirmak, oksurmek, hizli nefes almak; ASLA ASTIM degildir!!!! Astim diyebilmek icin; Astim Krizi gecirmis olmak gerekir. Astim; zamanla gelisen bir ASIRI TEPKI reaksiyonudur.. Genellikle, cok steril bakilan, eli hic; topraga, cimene, samana degmeyen cocuklarda, bir zaman sonra olusur!!! Viruslara karsi olan; Bronsiolit'tir... Astim degildir.. Kendiniz diyorsunuz: ".....ablası 2 .sınıfa gidiyor o hasta olunca oglumda oluyor ..." Ne yani; Astim, BULASICI bir hastalikmi????? Bir dusunun!!! Nasil olurda, bir ulkede; Grip'den daha fazla Astim hastasi olabilir?? Sizce bu isde bir YAMUKLUK yokmu??? |
|
![]() |
|
Gamze kacal ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 20 Mar 2017 Durum: Aktif Değil Puanlar: 248 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Hemde yamuklugun alasi var en basiti daha antibiyotik ayrımı yapılamıyor hocam oturduğum ilçede bı doktor var her giderse antibiyotik yazıyor çocuk buz gibi ateş yok kimlere emenat ediyoruz evlatlarımızı zaten pek guvenmiyordum sizi tanıdıktan sonra ise zerre güvenim kalmadı şimdi işimiz daha zor öğrendik ne olduklarını guvenecek doktor yok sizde sadece anlattiklarimizla teşhis koyuyosunuz biz eksik anlatırsak sizde yanlış yorumlayabilirsiniz herşey dahada karıştı hocam helede benim gibi anksiyete tedavisi görmüş biri iyice strese giriyorum artık hergun gözüm çocukta hapsircakmi oksurcekmi Allah tüm annelerin yardımcısı olsun
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Buradaki doktorlar alerjik astımı viruslerde tetikler diyor bi çocuk gripliyken hızlı nefes alıyorsa alerjik tır diyorlar ve önemli olan tekrarlıyor olması canımı sıkan da bu olayın tekrarlaması sadece zaman lazım sanırım biraz belirtiler şimdilik sadece grip olduğunda yaz mevsimi geldi sayılır gene böyle olaylar yasarsam ozaman hangi tahlilleri yaptırmalıyım
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118634 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
1- Ates yaninda; agiz kokusu+Dilde pas vardmi, onu degerlendirin(Eski mailleri okuyun) 2- Degerlendiremediginizde; bir kan sayimi yapip; WBC degerine bakin.. 3- Streptokok zannediyorsaniz: Strep-A Testi yaptirin.. Her atesli hastalikta; nabiz ve solunum ARTAR....
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Sayenizde öğrendik antibiyotigi nezaman kullanacağımızı hocam oglumda ateş çok hafif oluyor yukselmiyor ama nefes alış veriş hızlanıyor bu son hastalığından sonra yaklaşık 15 gün geçti gözlerinde sulanma oluyor ve kasıyor bu alerji belirtisimi sabahları da bir veya iki kez mutlaka hapsiriyor her sabah değil ama genelde dilide kaşınıyor sanki nekadar daha takip etmeliyim sulanma devam ederse ne kullanmaliyim kanlanmada oluyor hastalık sonrası göz altlarında da morluk var bu çocuk ciddi alerjik yapıda galiba hocam 11 aylık daha hiç bir ilaç kullanmadık nasıl tanı koyulcak bu çocuğa alerji testleri ne kadar doğru sonuç verir bu yaşta
Düzenleyen Gamze kacal - 31 May 2017 Saat 20:06 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Diyelim; allerjik..... Hicbir tedavi verilmese bile, zamanla kendiliginden duzelir.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Gamze kacal
Hiç bir ilaç önemiyosunuz yani hocam bende tedaviye geç kalıyorum diye üzülüyorum buradaki doktorlara gorursem bir yığın ilaç vericekler faydadan çok zararı olucak size güveniyorum ciddi durumlar olmadığı sürece gitmiyorum ozaman doktora
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|