Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astim teshisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastim teshisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yaren2007 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaren2007 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: astim teshisi
    Gönderim Zamanı: 20 May 2014 Saat 20:38
Merhaba dr bey
Benim 19 aylik bir oglum var ilk olarak iki aylikken bir bronsiolit gecirdi 
sonrainda 12 aydan 15 aya kadar 4 5 kez tekrarlari
bulgulari su sekildeydi bir anda baslayan hafif bir oksuruk gecesinde cok slk nefes alma otme ve kulakla kolay duyulabilrn bir hirilti hisilti
dr na gittigimizde 2o dk ara ile 3 kez ventolin uygulamasi yapti her defasjnda ve tum sikayetlee nerdeyse son buldu sadece bir kac gunluk ventolin surup verdi (antibiyotuk vb hic bir ilac kullanmadik)
Ayni durum 5.ye tekrarlayip anlattigim tedavi ile rahatlama soz konusu olunca alerjik bronsit(aleejik astim teahisi koydu)

Ve sabah aksam yarim flixotide ve yatmadan airfix toz a basladuk o gunden beri hic ayni sorunu yasamadik yaz itibaru ile burakacagimizi soyledi  bu arada bahar ayinda disari cikmamizla hapsuruk goz kasinma burun akma vb sikayetlerimiz oluyor

ayni zamanda yumurta alerjiside var yedigi am tim vucudu urtiker oluyor

simdi size sormak istedigim bu bulgulara gore astim teshisi ve tedavisi dogrumudur
yada sizin vericeguniz tavsiyeler nelerdir

Düzenleyen yaren2007 - 20 May 2014 Saat 20:40
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119823
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 11:39
Teshisde YANLIS, tedavide, YANLIS.... Verilen ilaclarla; "Sahte bir iyilik hali" yaratiliyor ve siz ilaclari her kesisinizde, cocuk daha beter hasta oluyor..
Bir kafanizi calistirin bakalim.... Nasil oluyorda,dunyada, toplumda %2-3 oraninda Astim olurken, nasil oluyorda, Turkiye de hic Grip teshis edilmiyor, herkeze Astim teshisi konuluyor??? Bu cocuga niye dogdugundan beri hic Grip teshisi konmadi acaba!!!! Ne garip degilmi!!
Turk cocuklarinda, hic Grip gorulmuyor... Hepsi Astim...
Ne diyelim, Allah akil-fikir versin...
Alt forum yazilari, eski mailleri ve makalelerimi okuyun...
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaren2007 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 11:59
Oncelikle cevapladiginiz icin tesekkur ederim
fakat soyle bir durum var bu sikayetlerle basvirdigumuzda 3 kez ventolon verildiginde tum bulgular kayboluyor cocuk grip oldugunda bu tedavi yeterli gelirmiydi?
Cocuk ta ates yogun oksuruk vb olmuyor 
gogus surekli inip cikiyor sik nefes alip surekli  otuyor islik gibi
ne damla ne cod mix hic biri rahatlatmiyor sizin tavsiyelwrinizle onlarida  denemistim
ilaclari birakmamiz durumjnda ayni seylwe tekrarlarsa tavsiyeniz nedir benimde icime sinmiyor gercekten kortizon kullanimi
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 12:22
Ventolin, Bronslarda genisleme yapar... Griplerde, ise, Astimdaki kadar olmasa bile, nisbi bir Brons daralmasi vardir... Bu vucudun aldigi bir tedbirdir. Bu sayede viruslerin daha asagi inmesi zorlasir... Siz Ventolin ile gripli hastanin bronslarini genisletirseniz, virusler Akcigerleri istila ederler, siz farkina bile varmazsiniz ve ilaclar kesildiginde daha beter bir hastalik tablosu gorursunuz. Hele; Filxotide veya Nasonex gibi kortizonlu ilaclarida Gripli hastalarda kjullanirsaniz, gecenin bir yarisinda, hastanelik olurusunuz ve simdilerde pek bir moda olan, "acilen, ambulansla hastaneye yetisip" HAVA alirsiniz... Yerseniz... Yiyen, yiyor..
Bu ilaclari her biraktiginizda, daha kotu olacaksiniz... SIZI FENA HALDE ALDATMISLAR.. Biraz disinizi sikip, benim dediklerimi yaparsaniz, ancak o zaman bu " FASIT DAIRE" den cikabilirsiniz... Yoksa, su anda bu doktorlar tarafindan, esir alinmis durumdasiniz... Eski mailleri okuyun, sizing gibi pek cok hasta, pacasini bunlardan kurtarabildi..
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaren2007 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 13:01
Kime inanacagimizi sasirmis durumdayiz hal boyle olunca arastirma hastanesi cocuk alerji bolumumde prof ada gostersik malesef oda ayni tedavuyi uygun gordu ondan da yuzumuz gulmemis anlasilan
Coxuk dr u yazin  bu tedavuyi birakip seneye duruma gire hareket edicegimizi soyledi  simdi siz daha beter olcak diyince nasil tasalandim bakalim neler yasicaz

birde dr muz grip asisi onerdi sizce yaptirmalimiyiz yumurta aleejiden dolayi gozlem altinda yapicak kizqmik asida arastorma hastanede yatis yaparak yapilmisti
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 21:17
Grip asisini yaptirin...
Turkiye de, artik oyle bir durum olduki; kime giderseniz gidin, butun doktorlar her cocuga; Allerjik diyorlar... Her oksuren Allerjik, ama hepsinede, Antibiyotik veriyorlar... BU NE PEHRIZ, anlamis degilim...
Eskiden her hastaya; Lincocin igne yazarlardi, simdi herkeze; Ventolin yaziliyor.. Cok okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 May 2014 Saat 21:21
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yaren2007 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2014 Saat 23:45
Neyseki cok sukurantibiyotik hic kullanmadik ventolinde 4 ay oldu insalla kalanlardan siyrilicaz
alerjide yimurta yediginde hemen urtiker oluyor kiziminda eli ayagi sisiyor 
Tekrardan tesekkurler
yazilarinizi takupteyim

Düzenleyen yaren2007 - 21 May 2014 Saat 23:47
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.