Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - astim tedavi????
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumastim tedavi????

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hacizade Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 172
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2010 Saat 12:57

etraf ta cok astım olan çoçuklarınvar... 6-7 yaşlarına kadar bu şekilde koruyucu tedavıyle arada da ataklar yaşayıp atlatan cok var..bu çoçuk ilk 6 aylıken bronşit olup acil çoçuk hastanesine gittiler ve buhar ile oxygene ve ventolın verdiler...bu ilk aşamada bu verilen tedavi yanlış mı oldu?yoğun nefes darlığı  vardı....hep ventolın ve pulmicort kullanıldı...bu herhalde tam anlamıyla astım hastası deyıl mi?

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 09:56
Bilmiyorum.... Yalancı çoban durumuna düşmek istemiyorum, ama dediğim gibi, Bütün dünyada % 10 dan fazla görülmeyen bir hastalık nasıl oluyorda Türkiye'de % 90'dan fazla çocukta olabiliyor, ona hayret ediyorum... Herkezin Astım olmasına imkan yok. Ayrıca "-Astımı önlemek -" için tedavi verilmesinin mantığını da anlamış değilim... %10 cocukta görülebilecek bir hastalık için niye % 100'e ilaç veriliyor??? %10 çocuğu korumak adına %90  çocuğun mağdur edilmesini, ailelerinin üzülmesini aklım ve mantığım kabul etmiyor... Ben herkeze astım tedavisi vermiyorum, Astım teşhis ettiklerimi tedaviye alıyorum... O da zaten, sadece İlkbahar-Sonbaharda, 3-5 çocuğu geçmiyor. Diğer gerisi rahat ve sıkıntısız, hayatlarına devam ediyor. Sizin "örnek" hakikaten Astımmı? Yoksa ilaç kurbanımı,görmeden  bilemem.. Onu zaman gösterecek, tabii bu arada aile ve çocuk biraz hırpalanacaklar.  
Yukarı Dön
Eyolya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 116
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 14:00
benim kızım da 6 aylıkken ilk bronşiolitini geçirdi aynen sizlerin yazdığı ventolinler pulmicortlar vardı  tam 5,5 günlük hastahane maceramızda,o damar yolu açmalar kızımın debelenişi öldüm öldüm dirildim,daha sonra da 2-3 defa bronşiolit oldu ama direndim ve evde Kadir Bey ne dediyse onu yaptım evet 5 günde iyileşmedi belki ama iyileşti çünkü sabrettim belki de biz annelerin dayanamadığı şey bu:sabretmek ama çocuğum bi an önce iyileşsin diye yapamayacağımız bir şey yok ama bu doğru bir hareket olmuyor maalesef. Allah'ıma şükür artık normal grip olarak atlatıyoruz,bunları bizzat yaşadığım ve Kadir Bey'in dediklerinden çok fayda gördüğüm için anlattım ve sonra hastahane raporlarına baktığımda WBC nin hiç de yüksek olmadığını gördüm zaten boşuna para boşa ilaç
Eyolya'nın annesi
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118671
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ara 2010 Saat 15:56
Benim korkum, o %10 Astım olabilecek çocuk.O yüzden kesin konuşamıyorum..... Bu ay sonunda nasıl olsa "sezon" sona erecek, ondan sonra bakalım  Astım teşhisleri yüzde kaç olacak..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.