Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ASTIM DİL ALTI AŞISI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumASTIM DİL ALTI AŞISI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
astım annesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı astım annesi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: ASTIM DİL ALTI AŞISI
    Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 13:21
Hocam saygılar,

Çok kıymeti vaktinizi almadan hemen hikayemize geçmek istiyorum.

Oğlum 3 yaşında çocuk astımı tanısı konuldu. Şikayetimiz basit bir gribal enfeksiyon burun akıntısı hemen ardından nefes daralması hırıltı . Doktorumuzun uyguladığı tedavi Ventolin + Pulmicord ve 3 aylık dönemlerle koruyucu tedavi Onecair 4 mg+turuncu hava sabak akşam.

İnternetten araştırdığım kadarıyla Astım tedavilerinde Dil altı aşıları önerilmektedir. Dil altı aşıları ne kadar GÜVENLİ gerçekten gerekli mi? çucuğumda alarjik astım olduğunu düşünüyorum. yazın gözlerde şişme sabahları hapşırık annemlerin eve gittiğinde hırıltı başlaması bunlar gözlemlediklerim.

Oğlum birde çocuk alarji uzmanına götürmelimiyim? Bu pis hastalığın oğlumun üzerine yapışıp kalmasında çok korkuyorum. Bu Tedavilere rağmen Son 45 gündür 3 kez atak geçirdik. Ciğerlerine kalıcı hasar vermesinden korkuyorum

Oğlumda tedavide bir ilerleme saptayamadım. Nasıl Bir yol izlemeliyiz? Lütfen yardım hocam

astım annesi
cigdem
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 117998
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Kas 2017 Saat 20:10
O dil alti asilarinin tamami, Solunum Yolu enfeksiyonu yapan bakterileri ihtiva eder. 
Etkili olabilecegi tamamen bir "varsayimdir".. Zaten o yazilari da asilari satanlar yazarlar.. 

Sizin tarifiniz: Allerjik Rinit.
Astim da, solunum sikintisi vardir.. Cocuk rahat nefes alir ama nefes  veris sikintili ve uzun surelidir. Bu
sebeplede, gogus kafesi daima sis vaziyettedir. 
Alerjilerde, nefes alis da sikintilidir. Hapsirma ve goz yasarmalari on plandadir. 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.