Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Aşılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - aşıyı yanlış yerden yaptılar
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumaşıyı yanlış yerden yaptılar

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 260
Mesajın Direkt Linki Konu: aşıyı yanlış yerden yaptılar
    Gönderim Zamanı: 24 May 2010 Saat 11:08
Dr.Bey iyi tatiller;
27 aylık kızıma su çiçeği aşısı yaptırdım;hemşireye deri altından yapacaksınız değilmi diye kibarca söyledim cevap vermedi,sonra bir baktım iğne dik bir şekilde tamamı kolun içinde tabi sinirlendim,deri altından yaptınız değilmi deyince o aşı deri altına yapılmaz dediAngry

kutunun üstünde öyle yazıyor ama cilt altına uygulanır yazıyor dedim,cevap vermeden aldı kutuyu gitti,ve şu an adını alıp doktoruna şikayet etmediğim için çoook pişmanım,ilçemizdeki bütün çocuklara yanlış yerden aşı vuruluyor demekki.

şimdi ben bu aşıyı bir ay sonra tekrar vurdursam bir zararı olurmu hocam;ve böyle bir durumla karşılatığımızda (böyle hemşirelerle) nasıl bir yol izleyelim (sağlık ocağı)

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118707
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 May 2010 Saat 21:45
Adaleye yapilinca tam bagisiklik vermeyebiliyor...Bence sizin sayenizde o hemsire bunu ogrendi.. Onu kabahatli gormeyin, neticede oda Turkiye'deki her doktor ve hemsire gibi bu konulari bir kitap tan okuyarak ogrenmiyor. Ona nasil anlatildi ise onu uyguluyor...Tibbiiyede, kitap okumazlar hocalarin ''notu'' tutulur. Sonucta boyle olur...
Yukarı Dön
zeynep.ipek Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 260
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 08:58
peki hocam;
aşıyı tekrar vurdurmam gerekirse bur durumda 6 ay beklemelimiyim yoksa 1 ay sonra vurdurabilirmiyim.
teşekürler cevabınız için.
hemşire konusuna gelince kutunun üstünde KOCAMAN cilt altına uygulanır yazmasa sinirlenmeyeceğimde;bırakın tıp kitaplarını kutunun üstünü okumaktan bile aciz olduklarında ister istemez sinirleniyorum.....LOL
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2010 Saat 19:34
Bilemiyorum, degermi, degmezmi..%100 emin olmak isterseniz, en az 1 ay gectikten sonra yaptirabilirsiniz..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2010 Saat 21:40
Yukarı Dön
merwe Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 174
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 10:15
hocam bizim doktorumuzda su çiçeği aşımızı yaparken iğnenin tamamını değil ama yarısını soktu,ardından hemşireye bende bu soruyu ilettiğimde 45 derecelik açıyla yapmıştır sen farkedemezsin gibi bir açıklama yaptı,yani benim deri altından anladığım ilk verem aşımızın uygulanması gibiydi,ilaç deri altında birikcek sanıyorum,öyle mi olması gerekliydi hocam???
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 May 2010 Saat 21:17
Verem, (BCG) asisi ''-deri icine-'' yapiliyor...Verilen miktarda 0.1ml.dir, hafif bir kabarcik olur. Sucicegi ise deri altina yapiliyor, herhangi bir birikme olmaz.. Ignede bu yuzden, kasten kucuk ignedir.Bacaktan yapildiginda zaten deri alti dokusu kalin oldugundan, adeleya isabet ettirmek hayli zordur. Zayiflarda risk artar..
Yukarı Dön
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2010 Saat 08:18
     Benimde kafama takıldı Hocam;bizim su çiçeği aşımızda bacaktan yapılmıştı.Doğru mu yapıldı?
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2010 Saat 20:28
Ister bacaktan ister kol veya popodan yapilsin, onemli olan DERI ALTINA yapilmasidir...Asi ile ilgili ''Alt forumu'' okuyun...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.