ARMUTLU KEKİM
işte tarifimiz
malzemeler:
3 yumurta
1 su bardagı seker
1 su bardagı yogurt
1 su bardagı sıvıyag
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kasıgı tarcın 2 orta boy armut ve limonlu un yada sade olandan
yapılısı:
yumurtalar ve şeker cırpılır.ardından sıvıyag yogurt tarcın ılave edılır yeterı kadar unda eklendıkten sonra tavla zarı buyuklugunde dogranmıs armutlarda eklenır yaglanmıs tepsıye dokulur 180 derece fırında pişirilir..
NOT:baktıgım tarıflerde armutlar dılımlenıp kek hamurunun uerıne bırakılmıstı ben kup kup dograyı içine katayım dedım ama armutlar tepsının dıbıne ındı o yuzedn alt taraı bıraz az pişmiş gıbı oldu.. bıraz kafadan atma bı tarıf oldu yane
Düzenleyen zelos - 04 Ara 2009 Saat 13:05