Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - arkadaşlar bir kaç sorum olacak
  SSS SSS  Forumu Ara Arama  Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuarkadaşlar bir kaç sorum olacak

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
vildan Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 216
Mesajın Direkt Linki Konu: arkadaşlar bir kaç sorum olacak
    Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 16:35
Arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacak tavsiyelerinize çok ihtiyacım var çok acemilik çekiyorum hala ev işlerinde yardımcı olur musunuz?
internette pratik bilgilerden bakıp deniyorum ama olmuyor hem denenmiş yöntemler daha iyi olur diye size sormak istedim

1. şimdi ben pirinçtir mercimektir azıcık alırım iki kişiyiz diye ama buna rağmen söylemesi ayıp kurtlar oluşuyor bizim ev acaip sıcak oluyor bütün gün güneş içerde ondan sanırım ama çok üzülüyorum dökmek zorunda kalıyorum ya tarçına kurt girermi hiç duymamıştım ben kokulu ya girmez diye bilirim ama ona bile geliyorlar nasıl saklayım ben bu gıdaları

2. banyo dolabıma, lavaboma hep kireç çözücü sıkar sonra iyice ovalardım bembeyaz olurdu bu aralar hiç istediğim gibi beyaz olmuyor sarı sarı oldular nasıl temizliycem

3. fayans araları nasıl temizlenir kireç çözücü fayda ediyordu ama artık fayda etmiyor

4. ön yıkama nedir yapmak gerekirmi çamaşırlarım bembeyaz olmuyor kaç derecede yıkamam lazım denemediğim deterjan kalmadı bir türlü öğrenemedim çamaşır yıkamayı balkona çamaşır seremiyorum komşular ayıplar diye ya çok utanıyorummm

5. camlar nasıl silinir leke kalıyor hep eşim cam silici sıkıp gazete kağıdıyla siliyordu öyle duymuş bir yerden ama hiç beğenmiyordum pırıl pırıl olmuyor bende eski klasik yöntemle önce ıslak bez sonra kuru bezle sileyim dedim yine olmadı iz kalıyor dalga dalga bide çift cam ya acaba onla ilgisi varmı yengemin camlarını silerdim bazen pırıl pırıl olurdu burada olmuyor
hele aynalar işkence resmen

ne olur yardım edin kocam beni boşamadan

kucağımda olacağın günü sabırsızlıkla,
kocaman bir özlemle,
sonsuz bir mutlulukla bekliyorum :)
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4677
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 17:25
canım ben camsil hiç kullanmam mesela.sıvı bulaşık deterjanını ve suyu bir kovaya koyarım,köpürtüp camlarımı silerim,kurularım.pırıl pırıl olur.Wink
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 8182
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 17:25
Ben de cam sille siliyorum, gazete oldugu zaman gazeteyle, olmadigi zaman cam sil ve kuru bezle...esktra ıslak bez kullanmıyorum. Zaten camlarim üflesen gidecek tarzda onun icin de cok fazla ugrasiyorum camlarda kucuk zaten hemen temizleniyor, yillarin verdigi eskilikle cizikler catlaklar filan var.

Tuzruhu kullan diyecegim ama sen hamilesin o tur seylerle fazla temas edip solumaman gerekiyor.

Beyazlara yapmak gerekir. Beyazlari uzun programda, 70-80 de yikayabilirsin, camasir suyu katilabiliyor iyilerinden makinaye ama ben hic kullanmadim, deneyen arkadaslar yazsin bu konuda. Makinan nasil bilemeyiz ki ögretelim. Ama yakın birin varsa komsu ya da arkadasin ona sorabilrisin. En kotu ihtimal bayiiyi ara, gosterecek birini gondersinler... Tv lerdeki gibi bir beyazlik bekleme zaten hicbirinden, olabildiginin en iyisi olsun yeter...Camasir zaten zamanla yiprandigi icin haliyle ilk gunki gibi beyazligi olmuyor.

Pirinc ve mercimek icin de bez torbalar dikebilirsin ve yuksek biryere kaldirabilirsin, icine de biraz tuz atarak... Ya da belki aldigin yerdendir, aldigin yeri degistirebilirsin.

Tarcin filan posetinde mi baharatliginda mi? Posetteyse agzi sıkı baharatliga koymayi dene.
Yukarı Dön
SELİN2 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Puanlar: 4231
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 17:33

kuruların ne kadarda tuz eksen yıne kurtlnır oncelıkle onları bez torbada soguk bı yerde muhafaza edeceksın buz dolabı olabılır

camlar ıçın loc kullananlar çok memnun bende dahıl

çamaşırların ıçın 60 derece yetıyo bence bırazda domes...kullanırsın ıslakken sarı gıbı olur ama kuruyunca beyazlar ne den utanacakmışssın

tuvalet için asıtlı tuvalet temızlıyıcısı kullanıyorum memnunumm ben
fayanslar içinde mr mc...mutfak temızlıyıcı

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 17:44
Camlar için cam bezinden asla vazgeçmem,benim camlarda ne kadar silersen sil içleri kirli olduğundan uğraşmıyom..

ben taşındığımda fayans araları acaip kirliydi por çöz por por çıkardı köpüre köpüreLOL

benimde kurular kurtlanmazda kelebeklenir,ama kavanozdakilere bişeycik olmuyo,benim mutfakta güneşe bakar,erzak dolabı buzdolabıyla dip dibe olduğundan içi fırın gibidir,ama kavanozdakilere bişey olmuyo..

Çamaşır olayında bende dertliyim makinam kötüCryyüksek ısı çamaşırı gri yapar beyazları bile 50 de yıkıyom ben,havlu ve nevresimlşeri 70 de yıkıyom amaLOL

Banyo lavabolarını hergün ovacan ben dün temizlemedim bugünde hastayım sinir oldum temizleyemedimSleepy
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 17:50
Su Mr. Mc... bir de ben deneyecegim dun reklamda yine dustu aklima Big smile
Disari pek cikmiyorum ki Big smile
Yukarı Dön
Elmas Üye
Elmas Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 17:53

Ben lavabolari biraz camasir suyu ve bulasik deterjaniyla telliyorum hani bulasik telleri var ya onlarla. Birini ayiriyorum hep onunla temizliyorum o lavabonun oluyor. Banyo ve tuvalet icin tuz ruhu diyorum ama sana sakıncalı

Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Eyl 2009 Saat 18:05
Bende süngerle silerim,lavabonunki ayrıdır,duş içinde tek kullanımlık parçalar ayarlıyomLOLşimdilerde selpak bez havlu imdadıma yetişti,temizle at hijyenikLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.