Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Bebeğim & Çocuğum Hakkında > Biz Bize Sorularımız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ARDA'M HİPERAKTİF Mİ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuARDA'M HİPERAKTİF Mİ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 12:12
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Yeşimciğim seni yanlış yönlendirmek istemem Confused daha çok küçük arda. her çocuk farklı bir bireydir, farklı bir kimliktir Wink yaramazlık ile hiperaktivite farklı şeylerdir Wink umarım arda yaramaz bir çocuktur sadece her zaman zorluğunu söylüyorum size....

ama madem alperin küçüklüğünü merak ettin alatayım öncelikle çoook zor bir doğumdu ölmek için yalvardım allaha.. doğdu emerken bile meme ile kavga ederdi, yaşıtları geceleri 10-12 saat uyurken bizimki saatte bir yarım saatte bir uyanırdı, ağlardı , uyumazdı...Confused uykusuzluktan mahvolduğum dönemler oldu dr sordum çocugun huysuz çekeceksin ilaç milaç yok dedi ConfusedConfused yürümeye başladı koşmaya koltuk tepelerinde zıplamaya, tepetaklak amuda durmaya, istediği olmayınca kendini yerlere atıp ağlamaya, oyun arkadaşlarına vurmaya, saç çekmeye, arabalarını parçalamaya vs vs vs................. 3 yaşına geldiğimde anladım yok dedim bir çocuk bu kadar aktif olamaz bu yaramazlıktan öte bir şey. Şişli etfale götürdüm beni kadıköy/ çifte havuzlarda bir eğitim yerine yolladılar gittim. dikkat eksikliği hiperaktivite tanısı kondu etfale raporu geri getirdim. Wink damla verdiler 3 yaşındaki bebeme damlayı verdikçe tüm gün uyumaya başladı. vicdan muhasebesi yaptım CryCryCry bebeğim aptal aptal boş boş bakınıyordu oturduğu yerde uyuykluyordu dr gittim dozunu düşürelim dedi olmadı bıraktım kendi kendime tedaviyi kıyamadım yavruma CryCryCry
sonra leventte bir okulun anaokuluna verdim yüksek bir ücret ve servis parası vererek anaokulunda okulun verdiği taze fasülyeyi yemediği için öğretmeninden dayak yemiş diğer veliler meb e şikayet etmiş benim haberim yok AngryAngry kimse söylemedi sonradan öğrendim sonra ilkokuluna başladı tüm gücümü tüm imkanlarımın üstüne çıkarak 4 sene önce 3000 lira bağış parasını okula vererek borç harç oğlumu okula yolladım ne mi oldu öğretmeninden dayak yedi şikayet ettim görevden alındı, sonra velilerin şikayetleri başladı her veli toplantısından gözlerim şiş çıktım istemediler sınıf değişikliği olsun dediler. değiştirdik rehber öğretmen olmaz böyle dr götürün ddi pedam dan tutun tüm özellere götürdüm ilaç parası 150 lira muayene parası hiç gözüme gözükmedi katlandım onun için sırf mutlu olsun diye ilacı kullandık ama dozu düşüktü etkili olmadı en sounda okuldan alıp mahalemizdeki okula vermek zorunda kaldım CryCryCry 
şimdi 2 senedir aynı okulda ilaç kullanıyor başarısı arttı , öğretmeni bayan, dayak yemiyor eğitimde geri bir okul ama oğlumun özgüveni arttı ve burda mutlu .......

işim var çok uzatamadım ..........
Ayyy Derya nasıl sabırlıymışsınClap...Yok benimki koltuk tepelerine falan tırmanmıyor.Yada şuan tırmanmıyor diyeyim..Emerkende senin anlattığın gibi değildi...Saç çekme,vurma eğilimi benimkindede var ama bunu her çocuk yapar gibime geliyor.Bane her vurduğunda ben vuran elini öpüyorumEmbarrassed
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7665
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 12:13
Orjinalini yazan: irme irme Yazdı:

Orjinalini yazan: yeşim yeşim Yazdı:

Hani hep erkek çocuklar daha hareketli olur derler ya onun için erkek çocuk annelerine seslendim.Ama görüyorumki kız anneleride meğer aynı dertten muzdaripmişEmbarrassed.Buna sevinsem mi şaşırdımLOLLOL

Yeşimcim hiç sıkılma ve meraklanma ,bir kızz annesi olarak,söylediğin şeylerin tümünü benim kızımda yapıyor,başta bende senin gibi endişeliydim,özellikle 1 yaş döneminde daha sık yaşıyorduk bunu,şimdi şimdi gene devam ama oyuncaklarla biraz daha fazla ilgilenmeye ve geçen seneye oranla daha sakinleşmeye başladı..sanırım kızım büyüyorStar geçici bir dönem olduğunu düşünüyorum...

irme bende oyle dusunuyorum ama bazen bu cocuk normal degil ya,, cok acayip diyorum. bir de bunun farkinda olan bir tek ben degilim. aslina bakarsaniz akilli, sinirlenmedigi zaman cok uysal, denileni yapan bir cocuk...
Gecen seneye oranla daha iyi simdi. Gecen sene kafasini yere vurmasin diye tutmaya calisiyordum baktim ki devam ediyor birakiyordum vuruyordu. acidigini hissedince bu sefer minderlere kanepelere yani yumusak can acitmayacak yerlere vuruyordu.
betonda caninin acidigini hissettiginde haliya geliyordu LOL

buyuyorlar di miCry
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Puanlar: 70718
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 12:44
meryem butun gun mesaj kutunu bos lat diye yedim kendimi her topige yazip yazip siliyom kiz sil sunlari daha yesim bunuda silecem meryem görsun burada

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Puanlar: 3781
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 12:50
Orjinalini yazan: ALPELLA ALPELLA Yazdı:

Yeşimciğim seni yanlış yönlendirmek istemem Confused daha çok küçük arda. her çocuk farklı bir bireydir, farklı bir kimliktir Wink yaramazlık ile hiperaktivite farklı şeylerdir Wink umarım arda yaramaz bir çocuktur sadece her zaman zorluğunu söylüyorum size....

ama madem alperin küçüklüğünü merak ettin alatayım öncelikle çoook zor bir doğumdu ölmek için yalvardım allaha.. doğdu emerken bile meme ile kavga ederdi, yaşıtları geceleri 10-12 saat uyurken bizimki saatte bir yarım saatte bir uyanırdı, ağlardı , uyumazdı...Confused uykusuzluktan mahvolduğum dönemler oldu dr sordum çocugun huysuz çekeceksin ilaç milaç yok dedi ConfusedConfused yürümeye başladı koşmaya koltuk tepelerinde zıplamaya, tepetaklak amuda durmaya, istediği olmayınca kendini yerlere atıp ağlamaya, oyun arkadaşlarına vurmaya, saç çekmeye, arabalarını parçalamaya vs vs vs................. 3 yaşına geldiğimde anladım yok dedim bir çocuk bu kadar aktif olamaz bu yaramazlıktan öte bir şey. Şişli etfale götürdüm beni kadıköy/ çifte havuzlarda bir eğitim yerine yolladılar gittim. dikkat eksikliği hiperaktivite tanısı kondu etfale raporu geri getirdim. Wink damla verdiler 3 yaşındaki bebeme damlayı verdikçe tüm gün uyumaya başladı. vicdan muhasebesi yaptım CryCryCry bebeğim aptal aptal boş boş bakınıyordu oturduğu yerde uyuykluyordu dr gittim dozunu düşürelim dedi olmadı bıraktım kendi kendime tedaviyi kıyamadım yavruma CryCryCry
sonra leventte bir okulun anaokuluna verdim yüksek bir ücret ve servis parası vererek anaokulunda okulun verdiği taze fasülyeyi yemediği için öğretmeninden dayak yemiş diğer veliler meb e şikayet etmiş benim haberim yok AngryAngry kimse söylemedi sonradan öğrendim sonra ilkokuluna başladı tüm gücümü tüm imkanlarımın üstüne çıkarak 4 sene önce 3000 lira bağış parasını okula vererek borç harç oğlumu okula yolladım ne mi oldu öğretmeninden dayak yedi şikayet ettim görevden alındı, sonra velilerin şikayetleri başladı her veli toplantısından gözlerim şiş çıktım istemediler sınıf değişikliği olsun dediler. değiştirdik rehber öğretmen olmaz böyle dr götürün ddi pedam dan tutun tüm özellere götürdüm ilaç parası 150 lira muayene parası hiç gözüme gözükmedi katlandım onun için sırf mutlu olsun diye ilacı kullandık ama dozu düşüktü etkili olmadı en sounda okuldan alıp mahalemizdeki okula vermek zorunda kaldım CryCryCry 
şimdi 2 senedir aynı okulda ilaç kullanıyor başarısı arttı , öğretmeni bayan, dayak yemiyor eğitimde geri bir okul ama oğlumun özgüveni arttı ve burda mutlu .......

işim var çok uzatamadım ..........

derya ablacım allah sana kolaylıklar versin...

hiperaktiflik öyle sırf hareketinden yaramazlıklarından dolayı yapıştırılaacak bi yafta değill..uzman tanısı gerekiyor....

öyle bi öğrencim oldu çok iyi bilirim...aileye büyük görevler düşüyor....

hatırlar mısınız bilmem olimpiyatlarda altınları yalayıp yutan bi yüzücü vardı amerikalı...adam hiperaktifmiş ve çocukluğundan beri ancak yüzerek enerjisini atabiliyormuş...düşünnün artık yüzmek çok efor gerektirir...

hiperaktif çocukların enerjisini yönlendirmek gerekiyor...bol bol faaliyet yapmalılar  ki yanlış şeyler yönlenmesinler

benim oğlum da aynı sizler gibi ..eksiği yok...onu ne zaman dışarı çıkarsam parktı marketti dolaştırsaam ee gelince uyuyor kalıyor...bol bol yorun çocuklarınızı ki yaramazlığa vakit bulamasınlar
Yukarı Dön
haticeirmak Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 506
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 12:58
yeşimcim tüm yazılanları tek tek okuyamadım ama yazdıklarının aynısını neredeyse ben de yaşadım,eksiği yoktur da fazladı vardır belki Tongue 4 aylıkken emekleyip 6 -7 aylıkken sıraladı 10 aylıkken yürüdü, oturduğu tek zaman uyuduğu zaman , onun dışında tamamen ayakra ve bi şeylerle uğraşıyor.ben de taktım kafama hiperaktif mi bizimki varsa erkenden çaresine bakalım diye çocuk nörolojisine götürdük 7 aylıkken çocuğu, dr yaşıtlarına göre 3-4 ay ilerde gidiyo gelişimi ama hiperaktif demek için çok çok erken, hadi git anneliğinin tadını çıkar dedi bana....kendi oğlundan örnek verdi "ben bizimkini ancak satrançla yerinde tutabiliyorum, herşeyden canı sıkılıyo , yaşıtları satrançta hamle  için düşünürken gidiyo geziyo hopluyo zıplıyo, yerine geçip kendi hamle yapıp tekrar koşturmaya digiyo enerjidini ancak böyle boşaltıyor" dedi. meryemin de dediği gibi yönlendirmek gerekiyor ...onun için bu konuda kuruntu yapma canımWink
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21029
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 13:07
yeşimcim kolay gelsin,ama arda daha 14 aylık ve inan seha onun yaşında iken çok daha fenaydı http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=7087
bak bi kaç sayfa oku burdan,aama şunu belirtey,mki seha şimdi 28 aylık oldu ve şimdi çok daha durgunlaştı,ki biz artık kesinlikle ama kesinlikle hiperaktif diyoduk,demek yaşı gereği öyle yaqpıyomuş,inan burda yazdıklarım hiç bişey neler yapmıyoduki seha,ama tam o yaş herşeyi dokunarak hissederek öğrenme yaşı,bu yüzden eğer izin vermezsek öğrenemezler,izin versek biz çıldırıyoz ama tabili onlar içn izin vermek en iyisi,neyse inşallah arda öyle değildir ama içine sinmiyosa tabiki bi prefesyonleden yardım al,ama beni dinlersen az daha bekle şu yaşı bi geçsin,bak şimdi seha şimdi neden duruldu biliyomusun,şimdi büyüdü ve öğrenme algısı değişti,şimdi görerek öğreniyor,mesela o zamanlar onun için oyuncak kavramı yoktu,temizlik bezide oyuncak suda oyuncak herşey oyuncak,ama şimdi oyuncaklarının farkında onlara dikkatli davranıyor,yatağının kendi yatağı oyuncağının kendi oyuncağı,kaşığın kaşık olduğunun farkında,tabiki bu evre dahada zor daha ilgi istiyor ve herşeyin doğrusunu öğretmek bana ve babasına düşüyor,inan ne görürse görsün bu ne diyor ve ona en mantıklı şekilde cvp vermek gerek,ne bileyim her yaşın ayrı bi zorluğu var anlayacağın umarım ardanın hiperaktive değilde yaramazlıktırSmile
Bazılarını hoşgörmüyorum,tahammül ediyorum...Ama tahammülünde bir sınırı var,biliyorum...
Yukarı Dön
yeşim Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Süper Anne

Puanlar: 3664
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 13:51
Hilal'im inan bana çok sabırlı davranıyorum.Beni gören "inanamıyorum sana yeşim,ne kadar sabırlısın" diyor.Kızmıyorum,bağrış çağrış yapmıyorum ama ne yapmam gerekiyor bunu bilmiyorum.Bu konuda ta lise yıllarımda kitaplar okurdum ama yaşamak başkaymış anladım...
İkizlerim Azra ve Arda
Yukarı Dön
zeyno18 Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
Sebebi Hayatım Canım Kızım

Puanlar: 3178
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 20:51
Orjinalini yazan: emine emine Yazdı:

Bende Zuhal için acaba diyorum ama sanırım normal evreler bunlar YeşimConfusedZuhal bi dakka yerinde durmuyo otursa bile gözü sağda soldaWacko
emineye bende katılıyorum bende aynı soruyu zaman zaman kendi kendime soruyorum ama sonra aklıma birgün durakta beklerken hiperaktif bir çocuk görmüştük öyle olmadığını düşünüyorum sonra konuşması bile acayip hızlıydı ilaç kullanıyorlarmış o bile etki yapmıyormuşConfusedinşallah oğlun hiperaktif değildir canım belkide şüpelerin varsa bir dr a göstermelisin ama herşeyi yeni keşfettikleri için gerçekten acyip derecede aktif oluyolar kızımda öyle durdurak yokConfusedöğrensinler bakalım o zaman nolcakLOL
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 2345>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.