Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3664
|
Konu: ARDA'M HİPERAKTİF Mİ? Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:11 |
Arkadaşlar benim Arda'mı biliyorsunuz... Canım benim çok meraklı,her deliğe girdiğini bilmeyeniniz yok...Bu konuda çekincelerim var.Ve korkuyorum desem yeridir.Acaba hiperaktif mi yoksa erkek çocuklar mı böyle?Bana erkek çocukları olan arkadaşlar yardım edebilir mi?Sizinkiler neler yapıyor?Her deliğe giriyor mu?Meraklılar mı????Bana oğullarınızı anlatır mısınız?
Derya'm bu konuda senden duyacaklarım çok önemli benim için Alper 1 yaşında falan nasıldı?Onda neleri gözlemliyordun?Hiç hiperaktif olduğunu düşünmüşmüydün?
Bu konuda sitemiz dışındada bi psikoloğa soru sordum.Sorumu ve aldığım yanıtıda kopyalayacağım...Lütfen benim için değerli olan düşüncelerinizi benden esirgemeyin.Şimdiden teşekkürler... 
Düzenleyen yeşim - 13 Kas 2008 Saat 11:18
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
Elif Hansa
Elmas Üye
Hansa ve Tevhid'in Annesi
Puanlar: 7665
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:20 |
Kelin ilaci olsa basina surermis  Bende kizimdan muzdaribim  Valla Yesimcim canim, oglum henuz 1,5 aylik ama kizim bu her delige giriyor ayni anlattigin gibi. Erkek ya da kiz cocuklariyla alakasi var mi bunun bilmiyorum ama kizimin Arda dan kalir yani yok. Tepesinde durmasam ayvayi yedim...
Gecen sene kisin merakindan kaynar su dolu termosu ayagina doktu ve ayagi yandi, sargilarla merhemlerle gecirdik. Halbuki onu da uzanamasin diye ondan uzaklastirmistim ama gorunce girmis almis yerinden... Simdi de cay sehpalarinin (zigon herhalde adi) uzerinde geziyor, iclerinde oturuyor, saplarina cikiyor. Kizim dusersin diyorum, düüşeeşiin düüşeşinn diyor  Senin ki zeytinyagi dokmus kendine bir zarari olmamis cok sukur, bizimki kendini hasladi. Yurumeye baslamamisti sanirim.
Derya ablanin cevaplari beni de ilgilendiriyor herhalde.
|
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:22 |
Oğlumun kırma,dökme eğilimi... |
|
|
13 TEMMUZ 2007 35+4 hafta 2şer kg doğdu ikizlerim.Biri kız diğeri erkek.Oğlum 7 aylıktı kanepeye tutunarak ayakta durabiliyordu.Hemen yürüteç aldı o gün yürüteci keşfetti ve yürüdü.11 aylıkken yardımsız yürüdü.sonra emekledi... Sorum oğlumla ilgili.Oğlum eline ne geçerse vurma,kırma eğilimide.Kumandayı yere vurarak pillerini çıkarıyor.Geçen gün zeytinyağı tenekesini devirdi.Kardeşine cici yaparken bile sert yapıyor.Mutfağın alt raflarında ne varsa döküyor ve ben çareyi alt dolaplarda erişebileceği şeyleri kaldırmakla buldum.Ama şimdide alt dolabın içine girmeye ve en ötede ulaşamadığı şeyleri tutmaya çalışıyor.Hareketli ve herşeyi keşfetmeye çalışıyor.Oyuncaklarıyla oynaması sadece 10 dk. sürüyor.Geçen gün üst üste konulan küpler aldım...Hemen öğrendi nasıl yapıldığını ama küpleri üst üste koyup kule yaptığımızda vurup dağıtıyor.Daha evvelde geometrik şekilli oyuncak almıştım onuda hemen kavradı.Şekli bulup doğru yerden içeriye atabiliyor.Oğlumda kızımda çok sevgi dolu... Önlerine örtü serip kabağa patates kızartması koyuyorum.Birkaç tane yedikten sonra çatalıyla tabağndakileri etrafa saçıyor.yemek istemediğinden değil ben verince yiyor.Çalışıyorum ben ama işten dönünde onlar uyuyana dek hep onlarlayım.Oyunlar oynuyoruz,şakalaşıyorum,gülüşüyoruz.Gülüşüyoruz diyorum çünkü hep güleç bi anne olacağım. Ne yapmalıyım?Hiperaktif değildir dimi?Yaramazlıklarına kızarak yanıt vermiyorum ama bazen yanlış mı yapıyorum diye düşünmeden edemiyorum.Nasıl bir yol çizmeliyim,bu konuda okuyabileceğim kitaplar neler?
Merhaba, Henüz bir sorun ile ilgili tanı koymak veya karar vermek için çok erken. Gelişim süreci içinde takip etmek ve değerlendirmek gerekiyor. Bir uzman pedagog ile iletişime geçip gelişimini takip altında tutmanızı öneririm. Genel gelişim ve psikoloji için Haluk Yavuzer kitabları iyi birer rehberdir. Sevgiler
AYÇA ATASOY
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
Ziyaretçi
Misafir
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:27 |
Bende Zuhal için acaba diyorum ama sanırım normal evreler bunlar Yeşim  Zuhal bi dakka yerinde durmuyo otursa bile gözü sağda solda
|
 |
bilgeakgun
Kıdemli Üye
hepimiz hilalcigiz:)
Puanlar: 1906
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:32 |
Yeşimcim sanki aynı benim oğlumu anlatmışsın,Arda nın yaptığını söylediğin her cümleyi Ozan da yapıyor,sabahtan akşama kadar hiç oturmuyor,sürekli keşfetme şeklinde,dediğin gibi oyuncakla en fazla 10 dk.oynuyor,dolabın içine giriyor,saksıdaki toprakları alıp yere atıyor,kumanda pilini çıkartıp ağzına sokuyor,buzadolabını bile açık görse girmeye çalışıyor,çöp kutularına meraklı,masanın altından çıkmak istemez,elektrik süpürgesi en sevdiği oyuncak,çekmece içlerindekileri çıkartmaya da bayılıyor,sürekli koltuk tepesinde,beni yakalayın havasında,ben çok normal buluyorum bu hareketleri Yeşimcim,birde her çocuğun karakteri de farklı,yavaş yavaş belirmeye başlıyor bence,aynı yaştaki kimi erkek çok hareketli olur,kimi sakin,ama bizimkiler hareketli cinsten
|
|
 |
yeşim
Altın Üye
Süper Anne
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:33 |
Kızlar içime su serpiyrsunuz
|
İkizlerim Azra ve Arda
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:34 |
Yeşimcim anlattığın herşeyi Egede yapıyor ve zamanında Arda kadarken yaptı her çocuk tencere tava oynamıştır ve dağıtır, sehpaların üzerine çıkar, Ege oyuncaklarını atıyor saçıyor, buzdolabının kapısını açıp yumurtaları kırdı geçen gün  bi arada mutfak masasının üstünde yakaladım meyvalara ulaşmaya çalışıyodu ve bende sabırlı bir anneyimdir kolay kolay sinirlenmem bence endişelerin yersiz ama sen yinede takip et.
Bence bu yaşlarda en azından şimdilik ne ne kadar tehlikeli bilmediklerinden algılayamadıkalrından ve sadece meraklarından yapıyorlar.
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |
ezel
Elmas Üye
Bal EGE'nin Annesi Fethiyeli Mod
Puanlar: 5237
|
Gönderim Zamanı: 13 Kas 2008 Saat 11:36 |
|
SEVGİNİZ ADALETİNİZE, NEFRETİNİZ SAYGINIZA ENGEL OLMASIN....
|
 |