Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Forum / AOA Hakkında > "Anne Olunca Anladim" hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - AOA sitesindeki bir bölüm
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuAOA sitesindeki bir bölüm

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2802
Mesajın Direkt Linki Konu: AOA sitesindeki bir bölüm
    Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2008 Saat 12:48
merhaba

AOA sitesini beğenerek okuyor ve takip ediyorum
yalnız sunu belirtmeden gecemeyeceğim,
öpülecekler ve biber sürülecekler diye bir bölüm mevcut ana sayfada.
ordaki yorumlar kimin ağzından yapılıyor bilmiyorum??
bu bölümlerdeki yorumların kaleme alanın  kişisel gorüşleri, doğruları, fikirleri, bakış açıları olduğu kanaatindeyim...
elbette yorumlarını yazabilir  ama nacizane fikrim sudur ki, diğer yazarların yazılarının altında olduğu gibi yorum yaz bolumu olsaydı da bende kendi düşüncelerimi yazabilseydim.
Teşekkürler...

Düzenleyen fatmabek - 22 Eyl 2008 Saat 02:05
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Puanlar: 2546
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 10:35
Orjinalini yazan: fatmabek fatmabek Yazdı:

merhaba

AOA sitesini beğenerek okuyor ve takip ediyorum
yalnız sunu belirtmeden gecemeyeceğim,
öpülecekler ve biber sürülecekler diye bir bölüm mevcut ana sayfada.
ordaki yorumlar kimin ağzından yapılıyor bilmiyorum??
bu bölümlerdeki yorumların kaleme alanın  kişisel gorüşleri, doğruları, fikirleri, bakış açıları olduğu kanaatindeyim...
elbette yorumlarını yazabilir  ama nacizane fikrim sudur ki, diğer yazarların yazılarının altında olduğu gibi yorum yaz bolumu olsaydı da bende kendi düşüncelerimi yazabilseydim.
Teşekkürler...

Merhaba,

Mesajı daha önce okudum. Teşekkür ettim diye hatırlıyordum ama yanlış hatırlamışım ve o yüzden okumadığım düşünülmüş...

Yukarıdaki yazıda bir soru değil de bir dilek belirtildiği için de herhangi bir cevap verme gereği duymadım ama emin olun, hemen ilgili bölümlere baktım. Ve hatta oradaki hangi yazıya tepki gösterilebiceğini de düşünerek ilgili kişilere gerekli uyarılarda bulundum. Her yazıya yorum yazılması ve her bölümün altına okuyucunun fikir yazması uygulaması çok da gerekli değil.

Küçük bir not daha: sizin kızdığınızı tahmin ettiğim yazıdaki üslup beni de rahatsız etti ama içeriğin geri kalanıyla ilgili kesinlikle ben de aynı fikirdeyim...

Konuyla ilgili tartışmak veya yazışmak istiyorsanız, forumda ilgili olabilecek yerde "Hamile veya emzirenler oruç tutmalı mı" gibi bir başlık açarsanız ben de seve seve katılırım, ama buradan devam etmeyelim...

Düzenleyen Siddartha - 22 Eyl 2008 Saat 10:37
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 14:48
öncelikle teşekkür ederim, evet tahmininiz doğru Smile uslüp cok ama cok rahatsız etmişti... içeriğe gelince herkesin bu konuda ki düşüncesine saygılı olduğum için başlık açma gereği duymuyorum.
Yorumların biraz daha objektif ve aksi düşünenleri kırmayacak bir üsluple yazılmasını arzu ettiğimin anlaşıldığının farkında olarak tekrar teşekkür ederimSmile
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 15:50

Yorumların biraz daha objektif ve aksi düşünenleri kırmayacak bir üsluple yazılmasını arzu ettiğimin anlaşıldığının farkında olarak tekrar teşekkür ederimSmile

urada bir bilgi vermem ve konuyu uzatmam şart...

Bizim sitemizde haberler objektiftir ama yorumlar yazanı bağlar ve objektif olması beklenmez... Hatta AOA sitesi ve projesi olarak objektif olduğumuz iddiasında değiliz, bir duruşumuz var ve bu duruş tamamen bebeklerin ve annelerin yanı...

Bugüne kadar ne reklam ilişkileri ve para için, ne herhangi bir tepkiden korktuğumuz için bu duruştan taviz vermedik ve bu duruş objektif değil subjektif. Ama bilmeden ahkam kesmek gibi bir tarzımız yok. Zaman zaman üslup konusunda kantarın topuzunu kaçırsak da emin olun bilgisizce bir laf etmemek için kendimizle çok uğraşıyoruz ve uzman birisinin onayı olmadan o lafları etmemeye gayret ediyoruz.

Örneğin bu "hamile veya emzirenler oruç tutmalı mı" konusunda hem TV programında hem gazetede hem de sitede belli bazı bilgiler verdik ve yorumlar yaptık. Ve bu konuda çok ama çok tepki alacağımızı bile bile bunu yaptık, çünkü bizim için önemli olan bebeğin ve annenin sağlığıydı. Ve kendimiz kafamızdan herhangi bir laf söylemedik, öncelikle bir ilahiyat profesöründen görüş aldık ve hocamız hamilelik ve emrizme sürecinde kesinlikle oruç tutulmaması gerektiğini söyledi. Daha sonra kadın doğum uzmanı da aynı lafı söyleyince bizim için geri kalanı laf-ı güzaftı...

Belli bir zümreye yaranmak için bu lafı diyemeyen doktorun bizimle işi ve ilgisi yoktur; hiçbir tıbbi bilgisi olmadan ilk üç ay ve son üç ay tutabilirsin diyen bir müftü yardımcısının da cahilliğinin bizimle ilgisi yoktur, sadece dalga geçeriz ve kızarız; "Beş çocuğumu da oruç tutarak doğurdum, herkese tavsiye ederim" diyen istatistikten bihaber, yüzde bir risk artışının ne anlama geldiğini bilmeyen, Türkiye'deki annebebek ölümlerinin Afrika ülkeleriyle yarışmasının nedenleri hakkında fikri olmayan annenin de görüşü bizim için önemli değildir. Önemli olan o annenin ve bebeğinin sağlığıdır. O da eğer kendi isterse...  Burada tartıştığımız konunun ana fikri de zaten dini değil, anne bebek sağlığıdır. Ve bizim de bu konuda doğru olduğunu uzmanlarca teyit ettiğimiz bilgimiz olduğu sürece subjektif olacağız...

Geçen yıl İstanbul'un çok ünlü bir hastanesinin çok ünlü bir doktoru bizim canlı yayın konuğumuz olacaktı. Yayından önce sorulduğunda , "hamileler ve emzirenler kesinlikle oruç tutmamalı, ama bunu programda söyleyemem" dedi. Sizce neden acaba? Yüzde 90'ı Müslüman bir toplumda müşteri kaybı yaşayacağı için olabilir mi? Peki bu doktor o gün bizim programa çıkabildi mi? Hayır... Doğru bildiğini halktan söylemekten korkan ve bunu bir takım çıkarlar için yapan kişinin ne işi var bizim yanımızda... Ama aynı doktor daha sonra büyük gazetelere çıkıp "ilk üç ay ve son üç ay tutabilir" şeklinde açıklamalar yaptı. Buyrun buradan yakın. Kameralar, teypler yokken "olur mu hiç hamile kadın oruç tutar mı diyen" ünlü doktor kameralara "ilk üç ay, son üç ay falan diyor"... "İlk üç ay bebeğin organ gelişimi tamamlanıyor ve annenin çok sık ve az az beslenmesi gerekiyor" diye de utanmadan yazının devamında ekliyor.

Çok kısacası biz elimizden geldiğince doğru bilgiyi veririz, isteyen istediği şekilde kullanır veya kullanmaz. Herkesin inancı bize göre kutsaldır ama çocukların ve annelerin sağlığı da en az inançlar kadar kutsaldır.

Selamlar, sevgiler...

Düzenleyen Siddartha - 22 Eyl 2008 Saat 16:10
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 16:29

(Gebe ve emzikli kadın, kendisinin veya çocuğun sıhhatine zarar gelecekse, oruç tutmaz.) [Buhari, Ebu Davud] bu sadece bir tanesi Smile

zaten biliyorsunuz ki dinimiz sonsuz hoşgörü dinidir. ben muhakkak anne ve anne adayı tutmalı, dr.u tutmamalısın demesine rağmen tutanları normal karşılayanlardan veya müftü yardımcısınınn soylediklerini tamamen savunanlardan değilim...  hamile yada emziren kadın kesinlikle oruç tutmamalı cümlesi bana doğru gelmiyor sadece...

son cümlemdeki objektif yorumu sadece o yorumla ilgili değil, öpülecek ve biber sürüleceklerdeki şimdiye kadar kaleme alınan tüm konulardaki yazıların geneli ile ilgili idi..benim ki sadece aoa web sitesini takip eden bir birey olarak sahsıma ait bir eleştiri olup, doğru yada yanlış bulabilirsiniz.
daha da uzatmak için yazmadım. gerginlik en sevmediğim durumdur. zaten cevabınızın bana değil hamile veya emzikli kadın oruc tutabilir tavsiyesini dikte etmeye, anne ve adayların kendi ve bebek sağlığına zarar verebileceğini bile bile, yapması gerekenle inançları arasında ikilemde bırakmaya calışanlara...
umarım anlaşılmısımdır, bu son cümlelerimdir bu konudaki...
nitekim kaleminizle yarışabilmem mümkün değil Smile ben ne desem de anlaşıldığım kadar varolabiliyorum. yani bende bir sorun var sanırım ...
Teşekkürler...

Düzenleyen fatmabek - 22 Eyl 2008 Saat 16:33
Yukarı Dön
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eyl 2008 Saat 17:05

(Gebe ve emzikli kadın, kendisinin veya çocuğun sıhhatine zarar gelecekse, oruç tutmaz.) [Buhari, Ebu Davud] bu sadece bir tanesi Smile

zaten biliyorsunuz ki dinimiz sonsuz hoşgörü dinidir. ben muhakkak anne ve anne adayı tutmalı, dr.u tutmamalısın demesine rağmen tutanları normal karşılayanlardan veya müftü yardımcısınınn soylediklerini tamamen savunanlardan değilim...  hamile yada emziren kadın kesinlikle oruç tutmamalı cümlesi bana doğru gelmiyor sadece...

son cümlemdeki objektif yorumu sadece o yorumla ilgili değil, öpülecek ve biber sürüleceklerdeki şimdiye kadar kaleme alınan tüm konulardaki yazıların geneli ile ilgili idi..benim ki sadece aoa web sitesini takip eden bir birey olarak sahsıma ait bir eleştiri olup, doğru yada yanlış bulabilirsiniz.
daha da uzatmak için yazmadım. gerginlik en sevmediğim durumdur. zaten cevabınızın bana değil hamile veya emzikli kadın oruc tutabilir tavsiyesini dikte etmeye, anne ve adayların kendi ve bebek sağlığına zarar verebileceğini bile bile, yapması gerekenle inançları arasında ikilemde bırakmaya calışanlara...
umarım anlaşılmısımdır, bu son cümlelerimdir bu konudaki...
nitekim kaleminizle yarışabilmem mümkün değil Smile ben ne desem de anlaşıldığım kadar varolabiliyorum. yani bende bir sorun var sanırım ...
Teşekkürler...

Yok siz bir şekilde yanlış anlaşılmadınız. Yani bir problem yok merak etmeyin. Sizin de dediğiniz gibi cevabım da sizin özelinize değil, satır aralarında yazdığım şahıslara idi... Wink

"hamile yada emziren kadın kesinlikle oruç tutmamalı cümlesi bana doğru gelmiyor sadece..." demişsiniz ya, işte ben burada taraf oluyorum, sizin veya başka bir çok üyenin de tepki vermesini göze alıyorum ve diyorum ki "benim bildiğim bilgiler kesinlikle tutulmaması gerektiğini söylüyor". Ayrıca bu bilgileri sağlık açısından söylerken dini olarak referans aldığımız hiçbir değer de bunun aksini söylemiyor, aksine yüzde yüz destekliyor. Hamile bir anne sık sık beslenmeli ve sıvı almalı, emrizen bir annenin sütünün doğru düzgün olabilmesi için çok ama çok sık sıvı tüketmeli, bu kimsenin hayır diyemeyeceği kadar bilimsel bir veri... Şu an için orucun süresi 14 saat... Ve oruç tutarsanız bu 14 saat boyunca beslenmeyeceksiniz ve sıvı almayacaksınız... Bu hamilelikte risk arttıran bir faktördür, emzirme sürecinde de sütü riske eden bir durumdur. Riskin yüzde kaç arttığı hakkında elimde bilimsel bir veri yok ama diyelim ki yüzde bir artıyor. Ya da milyonda bir artıyor. Tüm dini kişilerin ve kurumların hamileler oruç tutmayabilir diye fikir beyan etmelerine rağmen bu riski göze almaya değer mi?

Değer diyenlere sözüm yok. Ama ben kendi bebeğimin milyonda hatta milyarda bir risk taşıyan bir duruma maruz bırakmam ve bırakılmasına da izin vermem. Hele ki bu durum mecburi bir durum değilse...

Objektif ve subjektfi olma durumu hakkında da kısaca şöyle söyleyeyim. Benim söylediklerim de sitenin tamamı ile ilgili idi. Sadece bu konu hakkında bir yorum değildi.

Burada bir gerginlik yok merak etmeyin, hatta bu tarz eleştiriler bizim için çok önemli. Emin olun bir hata gördüğümüzde bir saçmalık yaptığımızda geri dönüp özür dilemek bizim için çok da sıradan bir olay. Ve bazen hata yaptığımızı eleştiriler sayesinde farkediyoruz. Ayrıca insan değer verdiği şeyi samimi bir şekilde eleştirir. Bu da keyiflidir.

Son olarak; evet, benim kalemimle yarışamazsınız. Hayatta en sevdiğim şey polemiktir. LOL

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.