|
Antibiyotik |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Esi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şub 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: Dün Saat 14:09 |
Hocam doktor verdi diye bir kasik antibiyotik verdiysek ama aslında gerek yoksa wbc dusuk dili pembe ise illa antibiyotigi tamamlamız sartmidir bir kaşık verdik diye devam etmemiz gerekir mi bakteriler direnç kazanır mı bırakırsak antibiyotik macrol
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119435 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Oyle bir sey YOK!!! Direnc kazanabilecek bir mikrop YOK KI!!!!
Ayrica da. 1- "direnc kazanma" isi, Tifo veya Verem gibi aylar suren tedavilerde gecerlidir. 2- Bazi bakteriler (Misal) Streptokoklar ASLA Penisiline karsi direnc gelistiremezler. 2- Hadise Turk doktorlarinin zannettikleri gibi degildir! Siz her antibiyotik kullandiginizda, barsaklarda bulunan ve hastalik yapmayan Koli basilleri bu antibiyotiklere karsi direnc kazanirlar ve siz antibiyotiklere hassas bir bakteri aldiginizda, bu koli basilleri direnc ozelliklerini bu bakterilere temas yolu ile (R-faktoru) verirler. Zaten dunyadaki; "Antibiyotik direnciin" esas sebebi, Turkiye gibi ulkelerde her atesli hastaya, antibiyotik verilmesidir. |
|
![]() |
|
Esi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 26 Şub 2025 Durum: Aktif Değil Puanlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam cocuk 7 buçuk yas ozaman sadece bir olcek verdim devam etmesem bu anlattığınız hadise gerçekleşmez değil mi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 119435 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben NE diyorum, siz NE soruyorsunuz?
" Tifo veya Verem gibi aylar suren tedavilerde gecerlidir." Oyle 1 olcek ile direnc gelismez!!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|