Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik ve gözde enfeksiyon
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAntibiyotik ve gözde enfeksiyon

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
özge deniz Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 159
Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik ve gözde enfeksiyon
    Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 22:31
Merhaba doktor bey

Oğlum 39 aylık. 2-3 gündür hafif ateşliydi. Burun akıntısı ve öksürük vardı. Fakat bu sabah gözlerinde kızarıklık ve aşırı çapaklanma başladı. Akşama doğru iyice arttı gözleri şişti sulandı ve çapaktan iltihaplı su akıyor gibi bir görünüm oldu. Doktora götürüp tahlil yaptırdık. Tahlilden önce doktor boğazına bakıp hafif kızarıklık var. Büyük ihtimal viral sebepli demişti. Tahlilden sonra WBC değerleri yüksek gözdeki enfeksiyon da WBC'yi yükseltmiş olabilir ama biz antibiyotik başlayalım dedi. 

Benim size sormak istediğim doktor bize gözdeki enfeksiyon da WBCyi yükseltmiş olabilir demesi kafamı karıştırdı. Biz şimdi aşağıdaki değerlerle  antibiyotiğe başlamalı mıyız. Oğlum şimdiye kadar hiç antibiyotik kullanmadı. Sizden öğrendiklerimle hep WBC'sine baktırıyordum. Bu sefer yüksek çıktı ama gözde enfeksiyon olması kafamı karıştırdı sizin fikrinizi almak istedim. 

Bu arada oğlumun şu anda çok hafif ateşi var. Doktor şimdi antibiyotiğe başlamazsanız bir süre sonra 2 şişe bitirmek zorunda kalırsınız dedi ve akciğerlere de sıçrayabilir dedi.

Cevabınız benim için çok önemli. Antibiyotiği biraz önce eczaneden almamıza rağmen henüz ateşi de fazla yüksek değil diye başlamadım. Yazdığım tahlil sonuçlarına göre sizin cevabınızdan sonra başlayacağım. 

Şimdiden çok teşekkürler. Kolay gelsin...

Min Max
WBC 15.2 5-12
LYMF 6.8 1.1-7.4
MID 2 0.1-2
GRAN 4.9 1.1-6.3
LYMF% 44.6 20-40
MID% 18.4 2-20
GRAN% 32.2 55-80
RBC 4.87 4-5
HGB 13.6 12.8-15.2
HCT 40.2 38-42
MCV 82.4 90-105
MCH 28 25-31
MCHC 34 33-35
RDW 69.1 30-150
RDW% 10.6 12.3-15.3
PLT 334 150-450
MPV 7.1 7.4-10.4
PCT 0.24 0.01-99.9
PDW 10 0.01-99.9
LPCR 13.5 0.01-99.9
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118326
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 23:06
Butun kabahat; boyle cahilce sonuc veren Laboratuvarda... Rapordaki sonuclarin yaninda yazili olan; "Min-Max" normal degerler, ERISKIN NORMAL DEGERLERIDIR.
2-5yas arasinda normal WBC: 5.5-15.5 araligindadir. Yani sizin Antibiyotik kullanmaniz gerekmiyor, cocuk sadece Grip geciriyor. AL BIRINI VUR OTEKINE...

GRAN%:32.2'ye dusmus, LYMF%:44.6'ya cikmis,hastaligin, viral enfeksiyon oldugu bariz ama ya "cahillikten" ya "sahtekarliktan" hem doktor, hem Laboratuvar bu sacmaliklari yapabiliyorlar.
Sadece; Tobrased goz damlasi; gunde 4x1 her iki goze damlatin(5gun). Ayrica, her Goz damlasindan evvel, Serum Fiz ile burun temizligi yapin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 25 May 2013 Saat 23:09
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 May 2013 Saat 23:27
Doktor bey çok teşekkür ederim cevabınız için...

Bizim reçeteye tobradex damla 3*1 şeklinde yazmışlar. Eczaneden bunu almıştık.  Siz tobrased 4*1 demişsiniz. Acaba tobrased yerine bu aldığımız tobradex kullanılabilir mi eşdeğer midir veya yarın  sizin söylediğinizi alıp onu mu kullanalım.

Tekrar teşekkür ederim...

Düzenleyen özge deniz - 25 May 2013 Saat 23:45
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2013 Saat 04:35
Tobrased,Tobradex, Tobrex; hepsi ayni ilac olup; gunde en az 4x1'er damla her iki goze yapilmalari gereklidir. (5gun)
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 May 2013 Saat 20:47
Doktor bey 

Bugün akşama doğru oğlumun ateşi yükseldi. Akşam yemeğini yemeden uyuyakaldı. Şimdi uyurken ateşini ölçtüm. Kulaktan 39.5 derece. 

Siz keyfi iyiyse ateş düşürücü vermeye gerek yok diyorsunuz bildiğim kadarıyla. Benim oğlum halsizleşti ve uykuya daldı dediğim gibi. Daha önce geçirdiği viral hastalıklarda ateş bu civarda seyrederken ateş düşürücü vermemiştim. 2-3 gün sonra kendiliğinden düşmüştü. Ama o zamanlar ateşliyken böyle halsizleşmemişti. Eğer ateş yüksekken halsizlik varsa muhakkak ateş düşürücü kullanmamız gerekir mi.

Oğlum kreşe başlayalı 1-2 hafta oldu. O nedenle sanırım bu durumları. Ben de ateşini düşürmeden vücudu hastalıkla daha kolay savaşmayı öğrensiz diye ateş düşürücü vermekten çekiniyorum.

Bir şey daha sormak istiyorum. Oğlumun dünkü tahlilinde WBC 15.2 çıkmıştı. Aklıma takılan acaba yarın tahlil yaptırsam bu değerin artma ihtimali olur mu yani bakteriyele çevirebilir mi. Yoksa hastalık boyunca hep WBC 15.2 mi kalır.

İlginize çok teşekkürler . Bu arada oğlumda tobradex damlayı kullanmaya başladım.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 09:15
Mevcut hastalık esnasında, ikincil bir "bakteriel" enfeksiyon alınabilir. O zaman hem tablo değişir, hem hasta daha kötü hisseder. Hastalık tablosu değişirse, "Kan Sayımı" yapılması faydalıdır.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 20:37
Doktor bey son durumumuz şöyle. Bu gece 6. günümüz . Dün geceye kadar ateşimiz 39.5-40 derece kadar olduğu için başka bir hastaneye gidip bir test daha yaptırdık. 

WBC  9.4
CRP   39.6 çıktı.

Doktor CRP ye bakarak kanında mikrop olduğunu söyledi ve  3 tane antibiyotik iğne verdi. Ben WBC düşükken antibiyotik kullanmak doğru mu diye sorduğumda ben antibiyotik vermek için sadece WBCye bakmam kanında mikrop olup olmadığına da bakarım dedi. İğnelerden sonra da gerekirse ağızdan antibiyotik alırız dedi. Almazsak buradaki mikrop göze de kulağa da yerleşebilir dedi. Ben iğneleri tabi ki almadım ve geldiğimde eski mailleri araştırdım ve sizin CRP nin her durumda yükseldiğini söylediğinizi gördüm. 

Bu sabah da ateşimiz pek yüksek değildi. Sanırım bugün kreşte ateş düşürücü vermişler o yüzden şimdi. ateşi var mıydı anlayamıyorum fakat genel durumu halsiz ve uyumaya yattı.

Sormak istediğim bugün 6. günümüz bu halsizlik normal mi ve hala burnu tıkalı. İlladinden sonra bugün serum fizylojiye başladım. Bu arada ilk götürdüğümüz doktor orta kulak iltihabı var deyip antibiyotik vermişti. Ben WBC si çocuk değerlerine göre normal diye antibiyotiği vermediğim halde dün dece götürdüğüm doktor orta kulak iltihabı yok dedi. Ben sadece illadin kullandım oğluma. Şimdi 3 gün bittiği için illadin kullanamıyorum ve serum fizyolojikle burnu tam açılmadığı için orta kulak iltihabı olur diye endişeliyim. 

Düzenleyen özge deniz - 31 May 2013 Saat 20:38
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2013 Saat 22:09
O doktor HALT ETMİŞ... Bir halttan haberi yok. WBC'nin  bu kadar düşük olması zaten VİRAL HASTALIĞI işaret ediyor. Doğru, zaten başından beri "Orta Kulak İltihabı" YOKTU... Cidden bu doktorlarla Allah yardımcınız olsun.. Serum Fiz'e devam edin, gerekirse, İliadin tekrar kullanabilirsiniz. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.