Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotik gerekir mi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotik gerekir mi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
anneoluncx Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 311
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotik gerekir mi
    Gönderim Zamanı: 22 Şub 2025 Saat 04:13
merhaba sevgili hocam 13,5 yaşında oğlumda birkaç gündür burun akıntısı aralıklı olarak kuru öksürük vardı ballı limon coldmix ile devam ediyorduk . sınıfında herkes hasta öksürüyor diyordu.Akşam okuldan geldi gözler kırmızı ateş 40 boğazım bacaklarım ağrıyor diye kendini yatağa attı. ılık duş aldım ballı limon verdim . biraz düştükten sonra yüne 40 dayandı. Bademcikler şiş ve kızarmış  ağıZda koku var dili beyaz kaplanmış. boğuk öksürük de var antibiyotik gerekiyor mu?

Düzenleyen anneoluncx - 22 Şub 2025 Saat 04:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119406
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2025 Saat 04:22
Dili pembe degilse, antibiyotik gerekebilir.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Şub 2025 Saat 23:12

Hocam gün içinde ateş 38,5 lardaydı ancak gece sabaha kadar 39,5 tan inmedi. Boğaz ağrısı devam ediyor ben kavrama için anlattıklarınızı uyguluyorum dil ve boğaz bu şekilde antibiyotik gerekir mi 

Düzenleyen anneoluncx - 23 Şub 2025 Saat 11:04
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Şub 2025 Saat 19:17
Gerekmez.
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2025 Saat 12:24
merhaba hocam çocuğum için yazdığım msjın devamına yazmak istedim. cuma günü çocuğunun ateş boğazı ve yolculuk yolculuğu ile başladığı 2 gün 39,5 larda ateşin devam ettiğini söylemişti. doktora gitmedim ilaç kullanmadım sadece sizin grip uygulamalarınızı yaptım şu anda sadece burun akıntısı ve çıkıyor devam Ediyor genel hali iyi. ancak dün gece benim ateşim 40.1 oldu ve çok şiddetli eklem ve bacak ve baş ağrılarım oldu başlı limon ılık duş aldım ateşi düşürmedim sabahta su gibi akmasına engel olamadığım bir burun akıntısı ve hapşırık ve gıcık öksürük başladı. boğaz ağrısı yok ancak boğazımda gıcık var sesim çatallanıyor. dilim pas kaplanmış. sorum ise acaba bana oğlumdan  mı bulaştı ( 5. gün bulaşır mı) ben de yeni bir virüs mü var. grip uygulamaları dışında ne yapabilirim . özellikle burun akıntım resmen çenemden akıp üstüme damlıyor engel olamıyorum. 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2025 Saat 19:25
Siz Grip virusunu 5 gun ONCE aldiniz! Ancak kokusu cikti.
Sakin ates dusurmeyin!
Sakin antibiyotik kullanmayin.!
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı anneoluncx Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2025 Saat 19:53
hocam 22 aylık kızım var bende belirtiler çıktığından beri maske takıyorum. yaklaşmıyorum ama belirtiler çıkmadan önce o da almışmıdır.? 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2025 Saat 20:01
Bilemem, ama tedbirli olmaniz iyi bir sey! Zira, belirtiler baslamadan evvel, bulasma olmuyor. 
Atesiniz dusene kadar maske kullanin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.