Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Antibiyotiğe rağmen düşmeyen ateş
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Antibiyotiğe rağmen düşmeyen ateş

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Karadenizli1i Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Karadenizli1i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Antibiyotiğe rağmen düşmeyen ateş
    Gönderim Zamanı: Dün Saat 05:14
Merhaba, 5 yaşında ki oğlum da 1 aydır balgamlı bir öksürük var, bunun üzerine pazar günü ateşlendi 3 gün ateşlendi. Perşembe doktora gittik bize antibiyotik verdi antibiyotiksiz geçmez dedi. Kullanıma cuma günü başladım ve cuma akşamından beri ara ara ateş tekrar geldi. Bu arada boğazı ve ciğerleri temiz. Ateşe ek gürültü dolu buru, bacak ağrısı var. Başkada bir şikayetimiz yok. Acildeki doktor 4 saate bir ateş düşürücü ver dedi ama ben 38 buçuğu geçmedikçe ilaç vermiyorum. şu anda 37.7 oldu. Bir yolu nasıl izlemeliyim neden düşmüyor olabilir?

Düzenleyen Karadenizli1i - Dün Saat 05:16
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119737
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 19:29
Yeni uyesiniz galiba! 
1- Turk doktorlari; ASLA Grip teshis etmezler!
2- Onlar; her atesli hastaliga antibiyotik verirler, bakteri/virus ayrimi yapmaktan acizdirler! 
3- Bu sekildeki hastaliklarda; dili pembe oldugunda, Grip demektir, 3-5 gun ates olacaktir, asla antibiyotik
 verilmez.

SAKIN: Antibiyotik vermeyin, basladiniz ise de hemen kesin.
Sakin ates dusurmeyin, ates vucudun savunma mekanizmasidir, atesi suni olarak dusururseniz, hastalik
suresi UZAR! 

1- Ilk sayfadaki "Yazarlar" kismindaki listemden, ates ile ilgli yazilarimi okuyun.
2- Sabit Forum yazilarini okuyun.
3- Bugunden geriye giderek; soru-cevaplari okuyun. 

Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Karadenizli1i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 22 Dakika önce Saat 04:44
Cevapladığınız için teşekkür ederim evet yeni üyeyim vakit buldukça yazılarınızı okumaya başladım. Oğluma röntgen çektiler temiz görünüyor hafif var gibi diyerek ventolin ve cortair nebul verdiler. Bugün kullanmaya başlamıştım ama öksürüğü daha çok arttı ve burnu akmaya başladı. Bir aydır balgamlı öksürüğü vardı bi doktor alerji diye zaditen verdi kullanmadım biri antibiyotik verdi kullanmadım. En son ateşlenince vermeli miydim acaba diye düşünüp bu sefer verilen antibiyotiği kullandım ayrıca oğlum kulağım kaşınıyor demişti doktora orta kulak iltihabı var diye verdiğim ilaç hepsine iyi gelecek dedi ama çocuk yeniden ateşlendi 3 gündür hala ateşli. Genel durumu iyi sadece balgamlı öksüğü ve ateş var. Bana verdiği ilaçlar agumentin es 600 iburamin zero ve iliadin sprey ayrıca acildeki doktorun verdiği nebüller var. Bu ilaçların hepsini kesip normal seyrinde geçmesini mi beklemeliyim ?
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Karadenizli1i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Saat 19 Dakika önce Saat 04:47
Ayrıca gripte düşen ateş tekrar çıkabilir mi ? Çünkü öksürük verken bir an da ateş çıktı 3 gün sürdü sonra iki gün hiç çıkmadı sonra tekrar başaladı bugün yine ateşte 3. Günümüz 
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Karadenizli1i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 7 Saat 48 Dakika önce Saat 13:18
Bugün kan tahlili yaptırdım hiç yapmamışlardı. CRP 29.12 Wbc 9.05 çıktı Hct 39.3 Mcv 76.3 EO% 0.7 LYMPH# 3.78 MONO# 1.07 RBC 5.15 HGB 13.3 MCH 25.8 PLT 310 PCT 0.32% şeklinde çıkmış 

Düzenleyen Karadenizli1i - 7 Saat 38 Dakika önce Saat 13:28
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119737
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 40 Dakika önce Saat 19:26
Grip geciriyor!! 
Zaten; anlattiklarinizin tamami da Gribi tarif ediyor!
Goruyorsunuz Turk cocuk doktorlarinin ne kadar aptal olduklarini!!
Salak olduklari icin, her oksurene Astim ilaclari verirler. Sakin bu sarlatanlara kanmayin.
Bu assagilik, pust doktorlarinin neler yaptiklarini; "Sahtekarligin 3 Safhasi" yazimda anlattim. 
Basit bir Grip teshis etmekten bile acizlerdir! 
Bugunden geriye yazilarimi okuyun. 
Sakin: sonu "-zero, -cold, -hot" ile biten ilaclari cocuklara kullanmayin.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 1 saat 40 Dakika önce Saat 19:26
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Karadenizli1i Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 1 saat 13 Dakika önce Saat 19:53
Çok teşekkür ederim cevapladığınız için bütün ilaçları kesicem ve kendi seyrinde geçmesini bekleyeceğim. Zaten genel durumu da iyi ateşi de bugün hiç çıkmadı. Öksürük için zaditen ver demişti o zaman ona da gerek yok. Son olarak şunu sormak istiyorum. 3 ay önce WBC 19 bin olmuştu o zaman çene altında iki tane 2 buçuk cm geçen lenf çıkmıştı ayrıca 1 mmyi geçmeyen bi kaç lenf ve yine kasıkta 1 mmyi geçmeyen lenf şişlikleri vardı. Ultrasonda reaktif çıktı hematoloji doktoru elle muayene etti kan tahlili ve ultrason sonucuna göre bir sorun görmedi ileri tetkik istemedi. Ama bugün köprücük kemiğinin biraz üstünde bi şişlik hissettim lenfi şişmiş çok küçük ve hareket ediyor yumuşak yapılı. Doktor bu üçgende böyle şişlikler istemeyiz dedi ve beni endişelendirdi. Acaba orda lenf şişmiş olması korkulacak bir durum mu ayrıca boyun ve kaşık altındaki şişliklerde hala var. Sizin yorumunuzu merak ediyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.