Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - antibiotik mi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumantibiotik mi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2481
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2013 Saat 19:24
Kadir Bey, önünüzde saygıyla eğiliyorum..oğlumu görmeden sadece benim anlattıklarım ve kan test sonucuyla çat diye tanıyı koydunuz..şanslı mıyım sizinle görüştüğüm için yoksa siz Amerika da olduğunuz için şanssız mıyım bilemedim..ahh ahhh Türkiye adam olmaz...topçuların popçuların prim yaptığı değerli insanların kaçırıldığı ülkem ne yazık!!!!
bugün de ateşi düşmeyince doktoru getirin boğazını kulağını göreyim dedi..sizin tanınızı söyledim boğazını görünce:"evet bu öpücük hastalığı, hastalığın seyri değişmiş" dedi...ilk hastalık başladığında boğazında beyazlıklar yoktu dün akşam sizin tanınızdan sonra ben de baktım vardı...şuanda ateş düşüşe geçti...doktoru bu hastalığın dalak ve karaciğere zarar verebileceğini büyüme yapabileceğini, çok hareket etmemesi gerektiğini, önümüzdeki 1 yıl zarfında karaciğeri yoracak ilaç ve yiyeceklerden sakınmamız gerektiğini söyledi..her çocuğun bu hastalığı geçirdiğini, büyük ihtimalle biz de çocukluğumuzda bu hastalığı geçirdiğimiz için şuanda oğlumuzdan hastalık kapmadığımızı, 3 aylık bebeğimi anne sütünün antikorlar ile koruyucu olduğunu söyledi...
Kadir Bey, boğaz sağlığı ne zaman düzelir?
çok teşekkür ederim.keşke burada olsaydınız..ama buna da şükür sizi hiç tanıyamaya da bilirdim...Nuke
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2013 Saat 20:33
Kadir Bey, oğlum sık sık kötü kokulardan şikayet ediyor bu hastalığında..eşim de sarılık geçirmiş. o dönemde ona da kötü kokular geliyormuş...Enfeksiyoz Mononukleoz hastalığı da karaciğer yoran bir hastalık olması sebebi ile bağlantı kurduk ve size danışmak istedim...oğlumun kötü kokular şikayetinin sebebi karaciğer yorgunluğu mudur?teşekkürler sevgile saygılar..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 06:55
1-Doktorunuzun bu hastalik ile ilgili soylediklerine kulak asmayin. Belliki bu hastalik hakkinda fazla bir bilgisi yok. Ayrica da basindan beri gecirdigi hastalik;  Enfeksiyoz Mononukleoz idi, "- cevir kazi yanmasin-" hesabi laf salatasi yapiyor..... Bu hastalik esnasinda; hayal gorme, mesafe tayininde anormallikler olabildigi gibi, koku almada da farkliliklar olabiliyor. Annesine bakip, gulen veya korkanlar, cisimleri daha uzak veya yakin gorup, yuruyemeyen, merdiven inip-cikamayanlar var. Bu duruma Tip literaturunde: "Alice in Wanderland Syndrom" denilir. Bunu oradaki doktorlarin pek bileceklerini zannetmem.. Eger "Internete" girip bu taniyi girerseniz, bunun ile ilgili pekcok Literatur oldugunu gorursunuz.. Bazi Coxsackie tipi viruslerle de ayni arazlar gorulebiliyor... Bu durum gecici olup, hicbir tedavi veya tetkik gerektirmez, MR filan cektirmeye kalkmasinlar...
2- Karacigeri filan yormuyor, sadece nadiren Dalak buyuklugu yapabiliyor, onunda hicbir onemi yoktur... Kendiliginden kisa surede duzeliyor.
3- SADECE AFRIKA'da; Burkitt Lenfoma denilen bir cins kansere sebep olabiliyor, Turkiye de yapmiyor, bu hususta soylenenlere de kulak asmayin...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Mar 2013 Saat 06:58
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 07:57
Kadir Bey, işin ilginç yanı doktorumuzun oğlu da geçen sene aynı hastalığı geçirmiş...surface ya da havadan damlacık yoluyla bulaştığını söyledi...sanki her çocuk geçiriyormuş gibi anlattı..oğlum halüsinayson görmedi..dalağında büyüme olmamış...şuanda tüm belirtiler kaybolmuş durumda. artık başka çocuklara geçirmez değil mi? bize geçmemesi neden sizce? öyle içli dışlı olmuştum ki....keşke hasta olan çocukları, anne-babaları bizim gibi kalabalık mekanlara sokmasalar...hastalığın yayılımı azalır...Wink
çok teşekkür ederim iyi ki varsınızSmile
Yukarı Dön
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Mar 2013 Saat 21:04
Kadir Bey, çıldırmak üzereyim Tongue ne illet musallat bir virüsmüş...2 gündür sağ gözüm kapandı kanlandı..dehşet kaşıntı ağrı akıntı kirpiklerim yapışıyor ışığa hassasiyet...bugün göz doktoruna gittik..görür görmez viral enfeksiyon mu geçirdiniz dedi...ben değil oğlum geçirdi dedim...damlalar ve merhem verdi...burnunuzda ağzınızda boğazınızda da varlar dedi..gerçekten damağımda kabarıklıklar var burnun kaşınıyorConfused 1hafta kadar sürebilir 10 gün de olabilir dedi...bebeğe geçme riski var, tehlike altında dediConfuseddinlenmem lazımmış...bebeğime geçer mi? çoğu çocuk geçiriyor mu hastalığı? ne illet birşeymiş..evi sürekli dezenfekte ediyorum kendim yıkanıyorum zırt pırt ellerimi yıkıyorum çocukları yıkıyorum evi havalandırıyorum...bende ateş yok... Enfeksiyoz Mononukleoz gözümde böyle bir rahatsızlık yapar mı? teşekkürler... Kadir Bey bu virüsler doğal mı yoksa insanlar tarafından mı yapılıyor?Confused

Düzenleyen kumru - 13 Mar 2013 Saat 22:24
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120405
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Mar 2013 Saat 18:07
Bu virus herkezde hastalik yapiyor ve bu yuzden "Ergenlik cagini" asmis herkez bu hastaliga karsi bagisik hale geliyor. Yanliz, herkezde ayni hastalik olmuyor, bazi kimseler, o kadar hafif geciriyorlarki,  hasta olduklarinin farkina bile varmiyorlar. Bilhassa, ergenlik caginda, "opusme" ile bulastigindan, bir diger ismi de, "Opucuk hastaligi" dir. Sizin gozunuzde hangi virus var, bilemem, ama tedavisinde Zovirax goz merhemi olmasi iyi olur. Hastalik Ates dustukten sonra bulasmiyor..
Insanlar tarafindan yapilan "VIRUS" yok, boyle uydurma bilgilere inanmayin... Hastalik SADECE; Solunum yolu ile ve opusme ile bulasir. Elinize bulasti diye hasta olmazsiniz, hasta olabilmeniz icin;  elinizi agiziniza surmeniz gerekir. Eger sizdeki virus, cocugunuzdan size bulasti ise, tekrar cocuga bulasmaz. O artik bu hastaliga 'bagisik' durumda... Yeni bir virus ise, alabilir,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.