Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anneye bağımlılık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanneye bağımlılık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
tdogan5 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
Mesajın Direkt Linki Konu: anneye bağımlılık
    Gönderim Zamanı: 13 Haz 2008 Saat 14:07

Merhaba,

Kızım 15 aylık. Maalesef aramızdaki ilişkinin bir bağımlılık ilişkisine doğru ilerlediğini düşünüyorum. Örneğin, ben yemek yedirirken yemeyi reddedebiliyor ama benim ardımdan anneannesi yedirince ona itiraz etmiyor. Ben yemediğinde biraz zorluyorum. Aslında yemek konusunda inatlaşmamak gerektiğini biliyorum fakat elimde olmadan yapıyorum. Geceleri de hala en fazla 3 kez olmak üzere kalkıyor, en az ikisinde emmeden uyumuyor. Ve her seferinde ağlayarak uyanıyor. Babası ya da anneannesi bakmaya gittiğinde onlarla teselli olmuyor illa ki beni istiyor.

Bana ne önerirsiniz. Internetten bir araştırma yaptım ama genellikle  daha büyük çocuklar için tavsiyelere yer verilmiş. Bebeği ayrı bir birey olarak yetiştirebilmek için bu yaşta neler yapılabilir? Bu alanda okunabilecek kaynaklar varsa tavsiyede bulunabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2008 Saat 18:04
bebeğinizin sizden bağımsız olması için bu kadar acele etmeyin lütfen. onun bu hallerini ilerki yıllarda çok arayabilirsiniz. henüz bağımsızlaşmak için çok erken o nedenle de herhangi bir öneri bıulamıyorsunuz. yemek konusunda ısrarcı tutum çocuğunuzu inatçı hale getirebilir. kendinizi kontrol edemediğiniz noktada yedirme işini sakince bir başkasına devredin. içeri geçin derin bir nefes alın biraz bekeldikten sonra sakinleşebildiyseniz yedirmeye devam edin. sakın acele etmeyin o bir birey olacak yıllar hızla akıp geçecek ve siz buna inanamayacaksınız
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.