Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Doğum sonrası yaşananlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anne sütü ve emzirme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuanne sütü ve emzirme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2009 Saat 22:29
benimle ayni dusuncede olan ne kadar cok kisi varmis oyle LOLLOLLOL

biz bakariz, gerektiginde de lazim olurlarsa bilgilerine basvurur sorariz LOL
ay kendimi biran, babaanne anneanne yerine koydum da ben nasil dusunurdum, karisirmiydim acaba LOLyoksa gelin de bana anne o dediklerin senin zamaninda kaldi diye agzimin payini verirse LOLLOL
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4685
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2009 Saat 23:01
LOLbu aksam bu kadar güleceğim aklıma gelmezdi LOLLOLbiz de eleştirdiklerimiz gibi yaparsak vay halimize
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 10:26
dün gece resmen sancıdan ağladı sürekli memeye hücum yaptı annem kalıyo yanımda kaynanam şehir dışında da. annemde dedi sütün yetmiyo dedim sabah beri karın ağrısına gaz sancısına sürekli memedeydi sen gördün süt kalırmı dedim mama ver aç dedi değil dedim inatlaştım sonunda az bişi mama yaptım 2 kaşık içmedi bile sonra altına bakayım dedim yeni değiştirdim ama genede bakam dedim meğerse bizimki kokutmuş ondan ağlıyo bide hiç uyumamıştı gözler de uykulu sonra 2 meme çekti uyudu kuzucuk 10 da :)

bu arada gerçekten büyükler doymamam konusunu fazla takıyolar rüyalarına bile giriyo :) kaynanam hergün doymuyo doymuyo diye diye rüyasında memeden şarıl şarıl sütü gelmiş o derece takıyolar kafalarına... bide bizler cahiliz ya gece emzirirken ya uyursam diye kafasına takıp hasta oluyo bende kuduruyom bu duruma neymiş uyurmuşum bebe tıkanırmış mazallah ölürmüş vs ben uyusam şahid olsa bu duruma da dese anlıcam..  büyükler biliyolar ççok şükür ama birazda bizim bilgilerimize güvenseler...

Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
Elif Hansa Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

Hansa ve Tevhid'in Annesi

Puanlar: 7772
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 10:30
Orjinalini yazan: sabrina sabrina Yazdı:

LOLbu aksam bu kadar güleceğim aklıma gelmezdi LOLLOLbiz de eleştirdiklerimiz gibi yaparsak vay halimize

hıh iste bende bundan bahsediyorum LOLLOL

nedir bu sutun yetmeme meselesi anlamis degilim, niye bu kadar kafaya takiyorlar. herseyi ogrenebiliyoruz simdi...Wink sanirsin ki onlarin cocugu, biz de bakici, bize talimat veriyorlar...
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3091
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 22:07

Anne memesinde süt üretiminden sorumlu olan reflekslerden biri  “süt salgılama refleksi”dir. Bu refleks, bebeğin anne memesini emmesiyle gelişir  ve sonuçta memede süt üretilir. Bu reflekste, görev alan hormon, “süt hormonu” adı verilen  “prolaktin”dir.

Prolaktin, beyinden (hipofiz bezinden) salgılanan bir hormondur ve memenin yapısında bulunan bez hücrelerinde süt yapılmasını temin eder. Bebeğin anne memesini emmesiyle, meme içindeki sinir uçları uyarılır. Sinir bu uyarıyı beyindeki hipofiz bezine taşır. Burada yapılan prolaktin,  kan yoluyla memeye gelir ve bez hücrelerinin süt salgılamasını sağlar. Bu reflekse süt salgılama refleksi  (milk secreting reflex – prolactin reflex)  adı verilir.  Bebek çok emerse bu refleks çok çalışır, çok süt üretilir. Eğer bebek emmezse süt yapımı salgılanması azalır. 

Bebek iştahlı bir bebekse veya bebekler ikiz ise, meme daha güçlü ve daha çok emilir.  Böylece meme de bebeğin ihtiyacı olan daha çok sütü üretir. Buna “arz ve talep” (supply and demand)  adı verilir. Anne, sütü daha bol olsun isterse, bebeğini daha çok emzirmelidir…

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
ilal Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 3091
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 22:08

Annelerin emzirmesini mümkün kılan reflekslerden biri de “süt fışkırtma refleksi”dir (milk ejection reflex - oxitocin reflex – let down reflex). Emziren pek çok annenin zaman zaman gözlemlediği bir olay vardır. Süt meme ucundan ince çizgiler-iplikçikler halinde fışkırır. Her iplikcik, meme ucundan dışarı açılan bir süt kanalından gelmektedir. 

Memedeki süt bezlerinin etrafında ince kas hücreleri vardır.  İşte bu kas hücreleri kasılınca süt, süt kanallarına doğru ilerler. Sonuçta meme ucundan dışarı fışkırır.  Bu kas hücrelerinin kasılmasını “oksitosin” hormonu sağlar.  Pek çok kadın emzirmenin başında, memedeki bu kas hücrelerindeki sıkışmayı, kasılmayı hisseder. Bu, sütün akmaya başlayacağının işaretidir.

Bebeğin emmesiyle, meme başından kalkan uyarılar sinir uçları ile beyindeki hipofiz bezine taşınır. Bu uyarıyla hipofiz bezinden oksitosin salınır. Kanla meme dokusuna taşınan oksitosin kas hücrelerinin kasılmasını sağlar. Bu olaya “süt fışkırtma refleksi” adı verilir.  Bu refleks iyi çalışmazsa memeden yeteri kadar süt akamaz.

Süt fışkırtma refleksinin etkinleşmesi, süt salgılama refleksinden daha karışıktır. Annenin duygu ve düşünceleri de refleks üzerinde etkilidir. Eğer anne bebeğini sevdiğini,  bebeğinin acıktığını düşünürse bebek daha emmeye başlamadan oksitosin, salgılanmaya başlar. Memede bir sıkışma hissedilir ve süt dışarı akar.

Üzüntüler, korkular, ağrı (özellikle memedeki ağrı), utanma da bu refleksi olumsuz etkiler. Annenin bebeğini anne sütüyle besleyemediğini düşünmesi, üzülmesi bile refleksin normal koşullarda çalışmasına engel olur...

Empatinin olmadığı ilişkiler yüzeyseldir. Bu tür ilişkiler insana doyum vermez. En derin sohbetler geyik muhabbetinin ötesine geçemez.
Yukarı Dön
münevver Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge
forumun tatlı cadısı-iki prensin annesi

Puanlar: 4685
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2009 Saat 23:18
ClapClapClapClapClap
haya'T' ile haya'L' arasındaki tek fark 'TL' dir...
Yukarı Dön
küçük kanaryam Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

minik mercimeğim yaramaz oğlum :)

Puanlar: 8591
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 May 2009 Saat 16:48
ilal teşekkürlerHug
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12345 6>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.