Merhabalar Doktor Bey,
Ben 27 gunluk bir erkek bebek annesiyim.Malesef dogumumuzu yurtdisinda gerceklestirmek zorunda kaldik.YAsadigimiz iletisim problemleri ve kultur farkliliklari sonucu doktorlarimizdan yeterli ve dogru bilgi alabildigimize inanmiyorum.Bu yuzden yardimlarinizi bekliyorum.
Son adet tarihi ve ultrason verilerimize gore dogumumuzun en gec 20-27 nisan haftasi icerisinde gerceklesmesi bekleniyordu (normal dogum la) Fakat olmadi.Dogumumuz ancak 2 mayista sezeryan ile gerceklesti.Dogum sirasinda bir sorun yasanmadigi bize soylendi.Bebegim 3800 gram 54 cm olarak dunyaya geldi.Apgar notumuz 8.
20 gunumuzde gittigimiz doktor kontrolunde bebegimin anne karnindayken oksijensiz kaldigi , bu yuzden reflekslerinin zayif oldugu , alt cenesinin titredigi ( ki ben tecrubesiz bir anne olarak bunun normal bir durum oldugunu saniyordum :( ) ve yine bu yuzden kusuyor olabilecegi bize soylendi. (O donemde bir kusma problemimiz vardi, su an daha iyiyiz)Fakat daha detayli bir bilgi alamadik.Internet uzerinden yaptigim arastirmalar da sanki felaket tellalligi yapiyor gibiydi.(internet pipirikli insanlar icin faydali bir bulus kesinlikle degil) Bu konuda bizi bilgilendirebilirseniz mutesekkir kalirim.Ornegin bu kalici bir durummudur? Tedavisi mumkunmudur? Ileride daha buyuk sorunlarla karsilasmamiz soz konusumudur? ve benzeri...
Simdiden ayiracaginiz vakit ve emek icin cok tesekkur ederim.
Saygilarimla,
Chizzy