Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Hülya Yıldırım
Yönetici
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 83
|
Konu: Anne adayları merhaba Gönderim Zamanı: 17 Oca 2007 Saat 16:17 |
Ayperi merhaba, evliliğin hayırlı uğurlu olsun... Ama, bebek konusunda acele etme, derim... Yine de anne olmak önce anne adayının düşüncesinde başlar, madem bebek istiyorsun, güzel bir hazırlık dönemi geçir, fiziksel kontrollerini yaptır, ruhsal olarak hazırlan, sonra eşinle elele bu konuyu maddi-manevi düşünün. Eh, tabii sitemizde anne adayları içinde birçok yazı var...
Sevgilerimle...
|
|
chocolatetrifle
Üye
Puanlar: 4
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2007 Saat 06:13 |
benim ilk hamileliğim olduğu için doğumda ağrıları en aza indirmek için elimden geleni yapacağım.burda ingilizcesi ''tens machine'' denen ağrı dindirici bir makine kullanılıyormuş normal doğumlarda,türkçedeki ismini bilmiyorum,bu makineyi kullanan veya hakkında bilgisi olan var mı?
ayrıca yine tam türkçe anlamını bilmediğim ''doula'' denen bayan yardımcı kiralanıyormuş doğum günü için.bu kişi doğum yapan kişiye duygusal destek veriyor,o an olan biteni açıklıyor ve hatta eşi yanındaysa ona da küçük görevler verip eşine nasıl faydalı olacağını gösteriyor.bu bayan bu konuda eğitimli biri.türkiyede bu tür bişey var mı bilmiyorum.
bel kısmında omurgaya lokal anestezi iğnesi vurulduğunu da duydum fakat bu belden aşşağısını uyuşturduğu için bebeği aşşağıya doğru iterek ıkınmanın imkansız olduğunu söylüyorlar.sizlerin yorumları merak ediyorum...
|
|
bety
Üye
Puanlar: 2
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2007 Saat 11:21 |
26 haftalık hamileyim korkulaım yok değil ama kendimi sakin tutmaya çalışıyorum hayırlısı diyorum sadece bütün doğum hikayelerini okudum kimi kolay diyor kimi çok zorrrrrrrr ama ben kolay olduğuna inanıyorum ve normal doğum istiyorum bebişimi her gün bişeyler alıyorum nerdeyse bayılıyorum kıyafetlere çok ciciler yaoğlusumun geleceği günü iple çekiyorum
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör
Puanlar: 107177
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2007 Saat 11:55 |
b enimki normal dogumdu cok kolay oldu canim aci cekmeden zten zevki olmaz sen kucagina geldikden sonra unutuyorsun saglilikli olsunda gerisi önemli degil kendine bebegine iyi bak canim
|
|
|
enise27
Üye
Puanlar: 10
|
Gönderim Zamanı: 18 Oca 2007 Saat 22:44 |
ben suan ikinci defa anne olmaya hazirlaniyorum korkular tabiki var ama normal dogum gibiside yok bence belden vurulan igneye gelince kolaya kacmak gibi geliyor bana aslinda cok gereksiz olan bir yöntem onun yan etkileri ve felc kalma riski var diye duydum pek tavsiye etmem yasemininde dedigi gibi aci cekeceksin ki annelik hislerin daha yogun olsun aslinda igneyi vurduracaksanda zaten hic agri cekmicem diye birsey yok biraz acilma olmasi lazimki sonra okadar aciyi cekiyorsan digerinide ceker insan
|
|
|
ANGEL
Üye
Puanlar: 21
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2007 Saat 01:57 |
Hayir ben size katilmiyorum Enise.. Epudral anetezisiz bir dogum dusunemezdim ben. Yan etkileri daha önceleri baya cokmus evet ama artik öyle degil.. Herseyin gelistigi su dunyamizda o da gelistirilmis ve daha etkili bir sekilde kullaniliyor.. Ben tum anneadaylarina kullanmis biri olarak tavsiye ediyorum..
|
Hayatimin anlami kizim, Kartanem, guzel Berfin'im
|
|
yasemin
Kıdemli Moderatör
Puanlar: 107177
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2007 Saat 14:45 |
enise katiliyom belden bana igne vuracaklarda vurdurmadim ilerisi icin kötu oldugunu duydum ben...........bana vurmayin dedim o kendi geldi zaten mecburda gelecekdi degilmi
|
|
|
obicamte
Üye
Puanlar: 9
|
Gönderim Zamanı: 19 Oca 2007 Saat 15:14 |
Merhaba benim kızım2,5 yaşında ve normal doğumdu.Herkeze normal doğumu öneriyorum hem daha sağlıklı hemde ilk anlarında bebeğimle olmak çok keyifli idi.Herşeyin doğalının makbul olduğunu düşünüyorum.Ve bünyeye göre değişsede çoğu insanın anlattığı kadarda kötü değildi aksine çok keyifli diyebilirim o doğuşu esnasında mucize anlatılması zor bir mutluluk çünkü.
|
|