Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Kardeş İlişkileri & İkiz çocuklar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - anlamsız hareketler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumanlamsız hareketler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
baharşekeri Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Konu: anlamsız hareketler
    Gönderim Zamanı: 18 Ara 2008 Saat 15:42
oğlum 2.5 yaşında küçük oğlumda 3 aylık.
aslında hiç sorunumuz yoktu.ama babamız iş için 1 yıllığına şehir dışına gidince oğlumda acayip tavırşlar gelişti.bilmiyorum belkide kardeşi doğduktan  sonra oldu fakat yeni yeni çıkmaya başladı.biz şua nda ailemin yanındayız.anneanne dede teyzeler falan.şımartılıyor yani.
sorunumuz şöyle;eğer o yat yanıma derse yatmak zorundayım.eğer o oyun oynarken oyu n alanının içine girersek ki oyunları arabalardan ibaret onlar için kanepe üstlerini kullanıyor;oralara oturturmuyor.eğer ondan habersiz tuvalete giripte çıktığımızı görürse tekrer tuvalete sokmak istiyor bizi.ve bun ları yaparken hep çığlık çığlığa.
eğer ondan izinsiz mutfaktan yemek için bişi getirirsek onu geri bıraktırıyor.yememizi istemiyor.

o kadar bunaldım ki.anlatamam.halbuki ben çocuğu nasıl yetiştirmek istiyordum nasıl oldu.anlayamıyorum onu.bakıyorum dışarıda çok çekingen eve gelince aslan kesiliyor.yani birisi dışarıda onu sevip şeker verse onu almayaca derecede çekingen.

artık ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.ben ne yapmalıyım.lütfen yardım edin.
aslında soruyu doğru yere mi sordum inanaın onu bile bilmiyorum.

binlerce kez sükürler olsun
Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Ara 2008 Saat 17:16
hem babasının uzağa gitmesi hem yeni kardeş hem yeni ev ve onu fazlasıyla şımartan büyükler. bunlardan sadece biri bile çocuk için zorlayıcı. hepsine birden uyum sağlaması kolay değil. ancak bu durumda onun her istediğini yapmaya çalışmanız, onun ağlamalarına-tutturmalarına sizin veya anne-babanızın prim vermesi bu davranışının işe yaradığını gösteriyor ve bu davranışını pekiştiriyor. 2li yaşlardan itibaren çocuklar sınır kavramını anlamaya başlar ve sınırlar içinde kendilerini daha güvende hissederler. ne kadar tuttursa da yapmamanız gerektiğini düşündüğünüz bir şeyi
 yapmamayı deneyin(tüm aile bireyleri olarak ortak ve kararlı bir tutum içinde elbette). mutlaka sonuç alacaksınız
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.