Merhaba;
Oğlum 3 yaşında ve bu senenin başında anaokuluna başladı. Fakat başladığı ilk günden bu güne alışamadı. Bir ay ara verdik. Fakat sonra tekrar başladı, bir hafta gitti sonra grip oldu ve sonrasında da bayram girdi araya yine bir hafta daha ara vermiş olduk. Hasta olduğu için ve bayram olduğu için okula gitmediğini söyledim. Bayram boyunca her gün bayram bitti mi anne diye sordu bana. Dün artık bayramın bittiğini yarın okula gideceğimizi söyledim. Arkadaşlarına şeker götürelim dedim. Ama sen de yanımda kal dedi. Aslında hep söylediği de bu: sen de yanımda kal gitme okuldan.. neyse gece boyunca bir türlü uykusu gelmedi uykusu olduğu halde.. kafasını özellikle yastığa koymuyor.. uyursam karnım ağrır diyor. Neyse hasbel kader uyudu ama gece yarısı uyandı ve sabaha kadar uyumadık. gece boyunca mutsuz agresif vs vs.. Artık yarın okula gitmeyeceğiz burnun hala tıkalı biraz daha iyileşmen gerekiyor dedim ama yine de sakinleşmedi.. Sonlara doğru hoşuna giden meselelerden konuşuca sinirlerim geçti anne dedi ve sonra kendisi uyumak istedi.
Okul meselesi onu yoruyor biliyorum ama ne yapmalıyım bilmiyorum.
Bu meselelerin yanı sıra Ahmet Tuna her şeyden korkar oldu. Aslına bu korkular yeni sayılmaz ama uzun bir süre önce seslerden çok korkardı. Bir bir buçuk yaşlarında odadan odaya birbirimize seslenmemiz onu korkutmaya yetiyordu, kapı çalsa ondan korkuyordu yani aslında sadece seslerden korkuyordu sonra unuttu ben çalışmaya başladım anneannesiyle ve dedesiyle kalmaya başladı sonra unutmuştu yada azalmıştı fazlasıyla. (belki bizim evimiz sessizdi onların evine göre ) ama şu aralar her şeyden korkuyor.. kapıdaki vidadan, koltuktaki çantadan.. hayal gücü biraz geniş her şeyi bir şeylere benzetiyor.. bu korkular normal mi bilmiyorum ne yapmalıyım..
Düzenleyen duygu - 02 Ara 2009 Saat 11:57