Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Uzman Pedagog Nilçin Doyran Bengisu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - alt ıslatma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumalt ıslatma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
crizma Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2
Mesajın Direkt Linki Konu: alt ıslatma
    Gönderim Zamanı: 02 Haz 2011 Saat 23:31
nilçin hanım kadir beye de yazmış tım ama bir de size danışmak istedim .kadir bey minirin adında bir ilaç tavsiye etti ..
 kızım 7 yaşında anasınıfına gidiyor.2 yaşında tuvalet eğitimine başladık. ama ozamandan beri alt ıslatma problemimiz var. hem gündüz hem gece. toplam bazen 10 kere yi buluyor. ıslak olmaktanda huzursuzluk duymuyor. geceleri 1-2 sefer tuvalete kaldırsamda yinede yatağı ıslatıyor.yada tuvalete girdikten yarım saat sonra bile altını ıslatabiliyor. sürekli gittiğimiz bir çocuk doktorumuz var ilk zamanlarda tahlilleri yapıldı böbreklerine bakıldı hiçbir şey çıkmadı psikolog tavsiye etti  goturdum ama hiç bir sonuç alamadım.en son gittiğim psikolog altını ıslattıgında tepki gostermeyin ama ne kadar pis koktugunu söyleyin , bir sure ıslak kalmasını sağlayın dedi uygladık ama zaten kızım ıslak olmaktan rahatsızlık duymuyor birde uzerine ıslak çamaşırlarını gizli gizli koklamaya başladı . anne bagımlılığı cok fazla bunu haletmemiz lazım dedi arkadaşlarına gitsin etkinliklere katılsın dedi onuda yaptık ama çiş problemi devam ettiği için hiç bir yerde kabul gormedi.
bazen ara verdii oluyor bir hafta gece yapmıyor gündüz oluyor kaçırmalar daha sonra gunduz temiz gece başlıyor .
mesela gecenlerde 3 hafta boyunca altını ıslatmadı ne gece ne gunduz pişik olmuştu. ama duzelince yine başladı . 5 sene boyunca kızdıgım zamanlar oldu ses çıkarmadığım zamanlar oldu ama bunları hep benim aleyhime kullandı .
Yukarı Dön
Nilçin DoyranBengisu Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 193
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haz 2011 Saat 21:54
Merhaba,
Ben size kuru kalktığı geceler için bir takvim hazırlamanızı tavsiye edebilirim, burada kuru kalktığı geceler için takvime gülen yüz yapın, ıslak kalktığı geceler için ise somurtan yüz yapın ve odasına bunu asın. Böylece kuru kalktığı günlerde ödüllendirin onu övün, ıslak kalktığı gün ise kızmadan ama hiç birşey olmamış gibi de davranmayın. Çarşafını ve çamaşırlarını birlikte kaldırın, makineye atın yani onu da işin içine katın. Ayrıca gece ilk zamanlar 2-3 kez kaldırın ve ıslattığı saatleri kaydedin ve ona göre geceleri saati kurup ondan 10 dk önce kaldırın. Muhakkak tam olarak uyandığından emin olun, kucağınıza almayın, sürükleyerek götürmeyin. Ayağı yere bassın ve uyanık olduğundan emin olun. Genellikle uykusu ağı olan çocuklarda bu problem sıklıkla görülür. Benim fikrim bir çocuk psikiyatristinden yardım almanız daha doğru olacaktır. Sevgiler....
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.