Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
fatmabek
Altın Üye
emir&yusufun annesi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2809
|
Konu: Alışverişte püf noktalarınız... Gönderim Zamanı: 20 Eyl 2008 Saat 00:11 |
Dış görünüş ve yapılarına göre ayırt edebileceğimiz bazı yiyecekler şöyle:
DOMATES: Domates kesildiğinde içi fazlaca boşsa, meyvenin ucunda sivri çıkıntılar ve yuvarlak yapısından farklı bir şekle sahipse, hormonlu olduğundan şüphelenebilirsiniz. Ayrıca hormonlu domatesler de dik kesildiğinde ortasında beyaz ve sert bir tabaka görülür.
SALATALIK: Şekilsiz, bir ucu kalın, bir ucu ince veya yan yana yapışık meyvelere dikkat edin. İçleri adeta sünger gibi, çekirdek evi de kof bir yapıya sahiptir. Tatlarında farklılıklar ve lezzetsizlik vardır.
BİBER: Aşırı büyük ve etli bir görünüme sahiptir. Çekirdek etrafı boş, etli kısımda domatesteki gibi beyaz ve sert bir doku görülür.
PATLICAN: Şekli bozuktur. Kenarında şişlikler görülür. Yan yana yapışıktır. Etli kısmı sünger gibi kof olur.
PATATES: Şekilsiz ve yumruları birbirine yapışıktır. Patateste aşırı gübre ve hormon kullanılırsa içinde kararmalar görülür.
ÇİLEK: Aşırı büyük, çift yapışık ve içleri boştur.
KARPUZ: Hormonlu karpuzların çekirdek evleri boştur. Yendiği zaman aşırı nişasta kokusu verir.
|
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
|
|
KUZEY&MİRA
Altın Üye
Melek Anne :)
Puanlar: 2589
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:14 |
Hanımlar alışveriş yaparken...
ne olduğu farketmez
Püf noktalarınız neler..
Mesela sebze,meyveyi nasıl seçersiniz neden
Kuru bakliyat alırken nelere dikkat edersiniz
Şarküteride ne nasıl alınmalı
Et,kıyma tavuk,deterjan,ekmek
Kısacası evinize aldığınız,aklınıza gelen herşey..hepinizin kendine göre püfleri vardır..Paylaşın öğrenelim..
Özellikle benim çok ihtiyacım var bilğilerinize
|
DEVRİM KUZEY & ZEYNEP MİRA &TUNA DENİZ
|
|
Gülsen
Moderatör
Yazıldığı gibi okunur:)
Puanlar: 13231
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:22 |
Mesela aklıma ilk gelen Patlıcan alırken yumuşak olmasına bakarım daha az çekirdekli oluyor
Az önce aldım geldim
|
|
|
hülya
Pırlanta Üye
Puanlar: 9316
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:28 |
güzel bir topic olmuş arkadaşım
Ben kendi adıma sebze alışverişini imkan elverdiğince semt pazarlarından yapmaya özen gösteririm. Taze olması için Market manavlar bayat olabiliyor çünkü
Öncelikle aylık yapacağım alışveriş için liste hazırlarım. Tüm ürünlerin son kullanma tarihlerine bakarım.
Et, tavuk ve balık'ı yine marketlerden değilde kasaptan veya balıkçıdan almaya özen gösteririm.
Eti kasaptan alırken eti önümde kesmesini isterim. tabladaki etten almamaya özen gösteririm
|
|
Ayşegül
Moderatör
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))
Puanlar: 9243
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:38 |
hülya Yazdı:
güzel bir topic olmuş arkadaşım
Ben kendi adıma sebze alışverişini imkan elverdiğince semt pazarlarından yapmaya özen gösteririm. Taze olması için Market manavlar bayat olabiliyor çünkü
Öncelikle aylık yapacağım alışveriş için liste hazırlarım. Tüm ürünlerin son kullanma tarihlerine bakarım.
Et, tavuk ve balık'ı yine marketlerden değilde kasaptan veya balıkçıdan almaya özen gösteririm.
Eti kasaptan alırken eti önümde kesmesini isterim. tabladaki etten almamaya özen gösteririm |
aynen canım sanki kendimi gördüm
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
|
Ayşegül
Moderatör
Karadeniz Bölge Sorumlusuuuu :))))
Puanlar: 9243
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:45 |
|
Beni bir Allah'ım birde Dostlar'ım bilsin,gerisi yandan yandan ilerlesin :))))
|
|
hülya
Pırlanta Üye
Puanlar: 9316
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:46 |
birde aylık alışverişte illa hepsini biryerden almam bakarım fiyat araştırması yaparım önceden market kataloglarından. eğer arada fiyat farkları varsa kaliteliyi en uyguna almaya özen gösteririm
Kıyafetlerimin çoğunu sezon sonunda indirimde alırım. Alper içinde aynı uygulamayı yapıyorum
|
|
Kevser
Moderatör
Mersin benden sorulur:)))))
Puanlar: 7222
|
Gönderim Zamanı: 06 Eki 2010 Saat 16:46 |
Ben de pazardan almak isterim ama çok zor çıkmak benim için arada pazara giderim, sanki cennete düşmüş gibi sevinirim, herşeyi almak isterim Aylık alışverimiz de yok çünkü kendi arabamız yok ama son kullanma tarihine bakarıp hep, zaten bakmazsam bile eşim kızar Et, balık, tavuk yine kasap ve balıkçıdan alınır, tek yerden... başka yerlerden almaz eşim. kıymayı da et alıp görerek çektiriyoruz... Kuru bakliyatı da etrafta, köyden bu yılın mahsulü ürünler satan tanıdıklar var, onlardan alırım... Meyvelerin küçük olanlarını almaya çalışırım, belki daha az hormonlu olur diye sebzelerde öyle...
|
|