Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Alerjik Astım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAlerjik Astım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 113
Mesajın Direkt Linki Konu: Alerjik Astım
    Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 12:08
Hocam merhaba 33 yaşında bir bayanım. Geçen sene sürekli devam eden 3-4 ay gibi öksürük ve balgam çıkartma şikayetlerim oldu. Çok dr.a çıktım. Zatürre dendi. Üst solunum yolu enfeksiyonu, sinüzit dendi.Akciğer filmi hep temiz çıktı.Sinüs filmi ve tomografide sinüzit dendi.Sayısını hatırlamadığım bir sürü ant. kullandım İyileşmedi.En sonunda göğüs dr.una gittim Deri Alerji testi yapıldı.Her şeye alerjim var.Dr. astım dedi.4 ay kadar Luxat ve ventolin kullandım. Öksürük 15 gün içinde kesildi.Kontrolde dr.ilaca çabuk cevap verdiğini söyledi.  
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 12:15
Ventolini 250'den 100 lük yaptı. Bu dötr ay içinde dönem dönem yine öksürmeye başladım.En Son öksürükten ziyade alın bölgemde ağrı olduğundan k.b.b.'ye gittim.Asıl sinüs filminde bir şey görülmedi.Ama tomografide çok ağır bir sinüzit geçirdiğim söylendi Bu arada 4 ay sona erdikten ilaçlar bittikten sonra astım ilacı almadım.Neyse 15 günlük bir ant.tedavisi ile ağrı biraz hafifledi.Ancak dr.burun kemiği eğriliği olduğunu,sinüziti kolaylaştırdığını söyledi.Ameliyat olmam gerekliymiş  
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 12:21
Ancak yaptığım araştırmalar neticesi ameliyat olunsa bile bu durumun tekrar edebileceği hatta %75 gibi büyük bir oranda insanın burun kemiği eğriliği olduğunu,ameliyatın kesin çözüm olmadığını öğrendim. Şu anki şikayetim boğazımda sanki bir şey varmış gibi(sanırım akıntı)yutkunduğumda daha çok hissediyorum.Öksürük yok.Burnumda akıntı yok ama hafif bir tıkanıklık var.Sol çene altımda dokunduğum zaman ağrı hissediyorum.Sol omzumda da ağrı mevcut.Boğazdaki durum neden olabilir?Öksürük olmadığından astım iyileşmiş midir?
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2010 Saat 12:25
Birde 5 yaşındaki oğlumda gündüz çok iyi ama geceleri boğazım ağrıyor diye ağlıyor.Kısa süre öksürüyor.Bu durum 1.5 aydır devam ediyor. Bir sürü ant.kullandık ama geçmedi. Bu sabah oğlum uyurken ıslık sesi çıkartıyor gibi nefes veriyordu.Onda da alerjik astım olabilir mi? 
Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2011 Saat 00:32
Sizdeki durum muhtemelen sadece sinüzitten ibarettir. Sinüzitlerin uzun süreli olması tekrarlayıcı olması çok doğa bir durumdur. İnatcı tiplerinde ameliyat önerilebilir veya sinüs direjanı önerilebilir. Benim size tavsiyem böyle öksürük olduğu dönemlerde ve genzinizden birşey aktığını hissettiğiniz dönemlerde otrivine ve iliadin  gibi  bir burun spreyi alarak 10 gün boyunca günde 3 kez her burun deliğine 1 kez olmak üzere kullanmanız. eğer sarı veya yeşil koyu balgam çıkarıyorsanız antibiyotik tedavisine başlanması aynı dönem bol su içmeniz ve yüzünüzü özellikle göz ve burun çevresini soğuktan rüzgardan korumanızı öneririm. Ezcaneden okyanus suyu alup sabah akşam kullanabilirsiniz. Çocuğunuzdaki durum astım olabilir. ama o yatarkenki ağrı reflüye daha çok uyuyor.. bir cocuk hekimine göstermelisiniz muhakkak
Yukarı Dön
Emrecik Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Şub 2011 Saat 20:49
Teşekkür ederim hocam. Şu anda çok ağır bir grip geçirdim.Yatağa düşürdü beni mukolitik ve ağrı kesici verdi dr.Sinüzite de iyi gelen bir ağrı kesici verdi. Ama tam iyileşmedim Burun spreyi önerinizi dikkate alacağım.Cevap için teşekkür.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.