Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özkan Devran
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Akciğer filmdeki lekeler hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAkciğer filmdeki lekeler hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Siddartha Açılır Kutu Gör
Yönetici
Yönetici
Simge
Söylesem tesiri yok...

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2821
Mesajın Direkt Linki Konu: Akciğer filmdeki lekeler hakkında
    Gönderim Zamanı: 12 Şub 2010 Saat 10:44
Merhaba Özkan Bey,

Ben de yaklaşık 5 sene önce tüberküloz geçirdim ve 6 ay tedavi oldum. Bu sırada eşim ve kızım da koruyucu tedavi oldular. İki sene öncesine kadar kontrolleri mi de oldum, bir problem yok...

Öncelikle benim ciğerlerim de artık hastalığa yakalanmamış bir insan ciğeri dayanıklığına sahip mi, yoksa hastalık sırasında gördüğü hasar kalıcı bir etki bırakıyor mu? Her akciğer filminden sonra ciğerdeki lekeleri gören doktorların önce bir suratı asılıyor sonra eski filmlerler mukayese edince rahatlıyor... Smile

Bundan sonra herhangi bir kontrole gerek var mı?
Özellikle dikkat etmem gereken bir şey var mı?

Şimdiden teşekkürler...

Yukarı Dön
Dr.Özkan Devran Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 42
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Şub 2010 Saat 21:40

Hastalığınız  hakkında  gereken  herşeyi  yapmışsınız.  Bundan  sonra  korkacak  birşey  yok.  Bağışıklık  sisteminizi  baskılayan  bir  ilaç  (  romatizmalarda  kullanılan  özel  ilaçlar,  kortizon  türevleri  veya  kemoterapi  ilaçları  gibi),  ağır  başka  hastalıklar,  ağır  depresyon  veya  benzer  bir  durum  olmadığı  sürece tekrarlamasıyla  ilgili  korkacak  birşey  yok.  Tabi ki  ilk  hastalığınızda  olduğu  gibi  başka  bir  kişiden  tekrar  mikrop  almanız  da  olası.  Ama  bunlar  en  karamsar  senaryolar.  Bizim genellikle  karşılaştığımız  eğer  tedavi  düzgün  olunmuşsa  ve  üzerinden  bu  kadar  dda  süre  geçmişse  sıkıntı  yok  demektir. 

Akciğer  filminize  gelince... Akciğer  karaciğer  gibi  bir  organ  değil,  yani  bir  kez  zarar  gördüğünde  oradaki  izler  kalıcı  olur.  Ama  şunu  da belirtmem  lazım  bir  kişi  normal  hayatını  sürdürmesi  için  tek  sağlıklı  akciğer  yeter  de  artar  bile.  Akciğerinizdeki  izlerin  boyutunu  bilmiyorum, ama  maraton  koşmuyorsanız  hayatınıza  engel  olacak  hiçbir  durum  yok.  Bir  de  her  tüberküloz  geçiren  hastaya  önerdiğimiz  sigara  kullanmaması.  Zaten  azalan  akciğer  fonksiyonlarına  böyle  daha  da  hızlı  tüketmekte  ve  50'li  yaşlarda   ciddi  solunum  sıkıntısıyla  karşımıza  gelmekteler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.