Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağızda koku kulakta sıvı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ağızda koku kulakta sıvı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Kubrakrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubrakrm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ağızda koku kulakta sıvı
    Gönderim Zamanı: 01 Şub 2025 Saat 19:37
Kadir bey merhaba umarım görürsünüz cevap alırım. Kendimi çok çaresiz hissettiğim için ve size güvendigim için yazmak istedim.
Oğlum bebeklikten beri süt alerjisi vardı. Doktorlar da hep alerjik bir bünyesi oldugunu söylüyor. Hastanelerde çok süründük diyebilirim. Beslenmesine çok dikkat ediyorum antibiyotiksiz atlatmaya çalışırım genelde şimdiye kadar bir kere Mayıs ayında kullandı antibiyotik çok kötü durumda oldugu için. Şuan da hasta ateşlendi  38.5 en fazla. Ağzında kötü koku var ama dili pembe. Doktor geniz eti büyümüş kulakta sıvı var dedi ve ilaç verdi bir sürü bir de antibiyotik. Ameliyata kadar da gidebilir dedi.Normalde antibiyotik önermediginizi biliyorum ama ağızda koku olması beni düşündürdü antibiyotik başlayalım mı çok kararsız kaldım. Üç gündür de ateş devam ediyor iştahsız. (3.5 yaşında)

Düzenleyen Kubrakrm - 01 Şub 2025 Saat 19:48
Yukarı Dön
Kubrakrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubrakrm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2025 Saat 19:39
-- Önceki Mesaj --
Gönderen : Kubrakrm
Gönderen : 01 Şub 2025 Saat 18:16

Öksürük de var bu arada. Dün calpol verdim çok halsiz diye. Ne zaman calpol versem ateş düşüp öksürük şiddetleniyor. Etkisi geçince yani ateş tekrar çıkınca da öksürük kesiliyor böyle gözlemledim hocam. Lütfen bir akıl verin şaşırdım ne yapacağımı güvendigim bir doktor yok burda hepsi antibiyotik yazıp gönderiyor

Düzenleyen Kubrakrm - 01 Şub 2025 Saat 19:45
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118813
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2025 Saat 20:43
Saglam dolandirilmissiniz!! 
1- Yeni dogan bebeklerde ASLA "Sut allerjisi" olamaz.. ZIRA, allerji olabilmesi icin uzun sureler o madde ile
 temas sarttir! Olan nedir? Sut proteinini hazmedemiyor olabilir. 
Genellikle de Turkiye'nin sarlatan doktorlari, bebeklerde asiri beslenmeye bagli, "yesil kaka" yi kasten "sut
allerjisi" diye yorumlarlar. Neyse siz zamaninda kazigi yemissiniz. 
2- Dili pembe oldugunda, baska NE olursa olsun, Turk doktor akli ile antibiyotik kullanmayin. Ac kaldiginda
veya barsak bozukluklarinda da dilin orta kisminda pas tabakasi olabilir. 
3-  Cocukta agri olmadigi halde; "kulaginda sivi var" diyen assagilik sahtekarlara inanmayin. Olsa cocuk
 agridan yeri-gogu yikardi!
Bu assagilik doktorlar, kasten bu yalani soyleyip tonla (hicbir ise yaramayacak) ilaclari verip bu durumun
ilaclarla gecmeyecegine ve ameliyatin sart olduguna sizi inandirirlar! Sakin bu soytarilara kanmayin.
4- Ahlaksiz, insafsiz doktor, bir de 3.5 yasinda cocugu ameliyat edecek HA!!! 
5- Ates; vucudun savunma mekanizmasidir, yuksek ateslerde bakteri ve viruslarin yasamlari zorlasir.
O yuzden siz HER ates dusurdugunuzde, viruslerin replikasyonlari (hucre ici cogalmalari)hizlaniyor ve
 akcigerleri istila etmeye calisiyorlar. O yuzden de savunma maksadi ile oksuruk artiyor! 
Turk doktorlari bu mekanizmalari size bu sekilde anlatmazlar!! Oksuruk sanki hastalik mis gibi, oksurugu
kesecek ilaclar verirler. SAKIN oksurugu var diye; Astim ve Allerji ilaclarini kullanmayin...
Gunumuz modasi ise, artik her oksuren cocuga; Zaturre teshisi koymak. 
KPA(Zaturre) asilari olmus bir cocukta, nasil Zaturre oluyorsa!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Şub 2025 Saat 20:44
Yukarı Dön
Kubrakrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubrakrm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2025 Saat 21:13
Peki ne yapmamızı önerirsiniz takip edip sadece illiadin mi verelim. Hastalıktan önce de zaten geceleri ağzı açık uyuma horlama şikayetimiz vardı. Bu şikayetler için ne yapmalıyız? Uyku kalitesini çok bozuyor sürekli uyanıyor geceleri . Doğumundan iki yaşına kadar boyu üst persentil değerindeydi yaşıtlarından öndeydi ama şuan yaşıtlarından kısa çocuk doktoru da gelişimi yavaşlamış dedi. Geçen sene kreşe başladı sürekli hastaydı bu sene ise ilk defa ateşli hastalık geçiriyor. 
Alerji konusu da şöyleydi hocam üç aylıkken başlamıştı yüzde egzama ve ani kızarıklıklar şeklinde. Şuan onlar yok hasta olmasa bile her zaman öksürük var geceleri, iki senedir öksürüğün sıfıra indiğini hatırlamıyorum.
(Az önceki mesaj tekrarı için özür dilerim forumda yeniyim yanlış doktora yazdıgımı sanıp tekrar yazmıştım)

Düzenleyen Kubrakrm - 01 Şub 2025 Saat 21:17
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:21
Basucuna 2 damla ColdMix damlatin.
Bebeklerde olan; yuzdeki kizarikliklara. "Atopik dermatid" denir, Allerji baska sey!
Cok okumaniz gerekiyor.
Yukarı Dön
Kubrakrm Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Kubrakrm Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:32
Büyüme geriliği için ne düşünüyorsunuz neyi yanlış yapmış olabiliriz beslenmesine çok dikkat ediyorum kreşte belki yetersiz kalıyor olabilir. Her akşam en geç 9:30 da uyuturum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: Dün Saat 02:45
Gunde EN AZ 600ml sut/sutlu gida alsin, ustune ne yerse yesin. 
SAKIN Turk doktor akli ile; Oncelikle corbalar ve yemeklerle beslemeyin, bunlar ( yer kalirsa) ikinci sirada
 olacaklar.

LUTFEN SORACAGINIZ KONULARI ONCE BIR OKUYUN!!

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - Dün Saat 02:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.