Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
miss hugolina
Pırlanta Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 9100
|
Gönderim Zamanı: 26 Oca 2008 Saat 16:14 |
kızarıklıklar: Kızarıklıklar dişin çıkacağı bölgeye yakın olan çenede görülebilir.
Ağızdan salya akması: Diş çıkaran çocuklar, aşırı salya akıtmalarına neden olan salyanın artan bir akıntısıdır.
Husuzluk: Bebeklerin huysuz ve sinirli olurlar, ayrıca uykusuzluğuna da neden olabilir.
Diş çıkarma ağrılarını hafifletebilirsiniz
Diş çıkarma çıngırağı gibi sert nesneleri ısırmaları, diş çıkarma süreçlerinde çocuğun rahatlamasını sağlayabilir.
Soğukluk: Donmuş bir muz veya çubuklu dondurma, diş çıkarma sürecinde dişetlerini rahatlatabilir.
Uyuşma: Ba....l yada ba.....gibi diş çıkarma jeli şeker içerir böylelikle sağduyulu olarak kullanılabilinir.
Bebek ibuprofen: zor bir dönem sırasında bu analgesici bebeğinize verebilirsiniz.
Ateşlenme, ishal olma ve diş çıkarma ile ilgili diğer rahatsızlıklar hakkında çelişkili haberler duydum. Bazı raporlar, diş çıkarma sırasında meydana gelen hafif ateş ve diarrheayı belirtiyorlar, diğer raporlar ise diş çıkarma ile ilgisi olamayan bu semptomları belirtiyorlar. Akan bir burunun, diş çıkarma semptomu olduğunu gösteren raporlar var. Fakat, öksürük, burun tıkanması, yüksek ateş, hapşırma ve hırıldamak, diş çıkarma sürecinin belirtileri değildir.
Düzenleyen ifakat - 26 Oca 2008 Saat 16:21
|
 |
oğuzkağan
Altın Üye
Puanlar: 2934
|
Gönderim Zamanı: 27 Oca 2008 Saat 13:21 |
Benim oğlum da diş çıkaracak galiba.1,5 aylıkken akmaya başladı salyaları.Önündeki önlük 10 dak sırılsıklam oluyor.İnşallah beni fazla zorlamadan çıkar dişleri.Herkezin allah yardımcı olsun diş çıkarma döneminde
|
 |
botag
Katılımcı Üye
Puanlar: 687
|
Gönderim Zamanı: 27 Oca 2008 Saat 17:23 |
Teşekkürler canım.Kızım da 10 aylık dişleri çıkmadı.Biz de dört gözle bekliyoruz
|
 |
fatoş
Pırlanta Üye
Puanlar: 15446
|
Gönderim Zamanı: 27 Oca 2008 Saat 17:24 |
Benim kızım 11 aylık, 7 tane dişi var
|
|
 |
duygu
Kıdemli Moderatör
Dedektifler Odası Başkanı :)
Puanlar: 7000
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2008 Saat 00:02 |
Biz de dörtte kaldık ama bu aralar yine bir faaliyet var sanırım  Bütün oyuncakları ağzında çünkü.
|
 |
ifakat
Kıdemli Moderatör
"Yağmurun annesi... Çıtır pare mod"
Puanlar: 9866
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2008 Saat 03:08 |
oo benimki sizi geçmişşş 8 var yan kafa dişlerde şişmiş eli azıda dolşaıyor
|
Öyle bir kul hakkım varki benden alınan... ALLAH'ım yarına bırakır ama ,yanına bırakmaz ASLA...!!!
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 28 Oca 2008 Saat 09:59 |
Arkadaşlar MAŞALLAH bebişlerinize...Bizim henüz dişi yok,sanki biraz beyazcıklar çıkmış,bu nedenle merakla araştırıyorum  umarım sizi kadar yol katedebiliriz sıkıntısız...Hepinize teşekkürler
|
 |
miss hugolina
Pırlanta Üye
|
Gönderim Zamanı: 12 Mar 2008 Saat 14:17 |
Bebeğinizin ilk dişi belirir belirmez az miktarda süt dişi, flouridli diş macunu ile ve bir miktar gazlı bez ile dişetlerini temizlemeye başlamalısınız. Daha fazla dişi çıktığında ise, ona bir “bebe diş fırçası” alın. “bebe diş fırçaları” , yetişkinlere oranla daha hassas dişleri olan çocuklar için, uçları özenle yuvarlatılmış, yumuşak kıllı ve küçük başlı diş fırçalarıdır. Yavrunuzun dişlerini fırçalamanız onun hoşuna gidecek ve ileride diş fırçalama alışkanlığını kazanmasını sağlayacaktır.
|
 |