Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Diş & Ağız
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ağız içi yarA
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumAğız içi yarA

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Nehiraksoy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ağız içi yarA
    Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2016 Saat 16:47
Kadir bey merhaba

Oğlum 20 aylık emziriyorum emzikte kullanıyoruz iki gün önce ağız içinde beyazlıklar farkettim pamukçuk gibi dilindede yer yer beyaz tabaka var karbonatlı suyla sildim dudak içindede vardı kanadı şimdi orası yuvarlak nokta gibi damağındada var arka dişleri çıkıyor hepsi bir arada çıktı iştahı zaten yoktu şimdi dahada azaldı ama ateş falan yok keyfi yerinde ne yapmak gerekli şu eczanelerde satılan karadut şurubları işe yarar mı?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118625
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2016 Saat 21:41
Agiz icinde, mantar enfeksiyonu( Pamukcuk=Muge= Monilia) olabilmesi icin: Agiz icinin STERIL olmasi
gerekir. Normal flora bakterileri(Probiyotikler) varken, bu enfeksiyon OLMAZ..
SARTLAR:
1- Ya ilk 1 ayinda bebek olacak,
2- Ya da, cok agir Antibiyotik kullanim sonucu, agiz ici bakterileri yok olmus olacak...
Bu durumlarda; Mikostatin damla kullanilir(gunde:3x 20 damla)
Yoksa, asiri emzik-biberon kullanimi, agiz ici, sathinin eskiyip dokulmesidir, bir sey gerekmez.
Eski mailleri de okuyun.

Yukarı Dön
Nehiraksoy Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 126
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Nehiraksoy Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2016 Saat 23:27
Pamukcuk olamaz diyorsunuz anladım...antibiyotik hiç içmedi çok şükür...emzikte sadece uyurken ama memeye çok düştü bu ara birde sokakta parkta yerde ne bulursa ağzına atıyor...bu durumda ilaç kullanmıyorum...

Çok teşekkür ederim🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.