Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acil turşu tarifi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuacil turşu tarifi

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Gldn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 May 2009
Konum: özgü'nün kalbi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 466
Mesajın Direkt Linki Konu: acil turşu tarifi
    Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 14:29
arkadaşlar kornişon turşusu yapmak istiyorum tarife ihtiyacım var Smile
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008
Konum: fuzuli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4677
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 17:21
kornişonları yıkayıp ayıkladıktan sonra,bir kavanoza yerleştir,aralarına sarımsak,defne yaprağı koy.en üstüne arzu edersen ve seversen reyhan koyabilirsin.sonra üzerine kornişonları geçecek kadar sirke ilave et.kapağını sıkıca kapat.annem bu şekilde yapar.hep çıtır çıtırdır.asla yumuşamaz.Thumbs Up
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
*naz* Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 04 Ağu 2008
Konum: fuzuli
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4677
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Eyl 2009 Saat 17:22
tuz kat canım bir de.Smile
kalbi acıtan her ne varsa;
sen hepsinden birazsın işte...
Yukarı Dön
Gldn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 May 2009
Konum: özgü'nün kalbi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 466
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 16:46
tariften anladığım kadarıyla su konmuyor tamamen sirke va tuz öylemi
Yukarı Dön
Gldn Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 27 May 2009
Konum: özgü'nün kalbi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 466
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 16:46

ayrıca teşekkür ederim KizBebek

Yukarı Dön
meryem Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Ali İlber'in annesi

Kayıt Tarihi: 12 Mar 2008
Konum: plates ile:))
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4308
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Eyl 2009 Saat 17:22
naaaaaaaaazzzzzzzzLOLLOL tuz kat bi deLOL

ben şöyle yapıyorum:

5 lt lik cam kavanoza  1-2 parmak kadar üzüm sirkesi ,üzerine de yıkanıp ayıklanmış iğneyle bi kaç yerinden delimmiş küçüğk kornişonları ekliyorummm...bi taraftada tuzlu su kaynatıyorum(1 lt ye 2 yk turşu tuzu)2-3 lt su yetiyor..
salatalıkların üzerine döküp ağzını sıkıca kapatıyorum...


Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.