Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Yemek / Mutfak > Yemek / Mutfak > Tatlılar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acemilere profiterol
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı Konuacemilere profiterol

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Konu: acemilere profiterol
    Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 14:50
çok sevdiğim ama yapmaya bir türlü cesaret edemediğim bir tatlıydı profiterol biraz araştırdım az malzemeyle ve kolayca olan bir tarif buldum yapması gerçekten kolaymış sadece biraz zaman alıyor bir de çocuğa bakacak birilerini bulmanız gerekiyorLOL 
afiyet olsun şimdiden
 
 
 
Malzemeler

1 su bardağı su
1 su bardağı un
50 gr  margarin
2 yumurta

İç kreması;
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tozşeker
1 paket vanilya

Üzerine;
hazır çikolata sosu


Yapılışı

Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.

Yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uçlarıyla da yapabilirsiniz ben tahta kaşıkla yapmak zorunda kaldım epeyce kol kuvveti istiyor
Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. (Mümkünse elinizi değdirmeyin, çünkü çok yapışan bir hamur. Ayrıca hamuru elinize alıp yuvarlamaya çalışırsanız iyi kabarmayabiliyor) Hamurların şeklinin bozuk olması çok önemli değil, çünkü pek özgür kabaran bir hamur, pişerken istediği gibi şekil alıyor:)

Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin ve piştikten sonra fırını kapatın ve fırın kendi kendine soğuyana kadar kapağını açmayın yoksa hamurlar sönüveriyorAngry ilk denememde başıma gelmişti

İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın.
Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun ya da isterseniz krema şırıngasıyla içlerine krema basın biraz uğraştırıyor ama ben öylesini daha çok seviyorum krema içinde saklı kalıyor yerken ağzınızda ortaya çıkyorservis tabağına dizin ve servis yapacağınız zaman üzerine bolca çikolata sos dökerek servis yapın çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlarsınız... İŞTE BU KADAR....


Hamurun iyi kabarması için püf noktalar
* Yumurtaları, hamura birer birer, iyice yedirmek.
* Hamuru tepsiye kaşık veya krema torbası yardımıyla koymak.
* Fırını mutlaka önceden çok iyi ısıtmak.


Düzenleyen serifegül - 07 May 2008 Saat 14:56

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 14:52
işte bu da fotoğrafıdır...LOLLOLLOL

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
şevvalim Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 01 May 2008
Konum: İstanbul
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1081
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 15:00
ellerıne saglık hayatım.hemen denıyecegım.eşım çok sevıyor.kolay gorunuyor teşekkurler.
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 15:04
Orjinalini yazan: sevvalım sevvalım Yazdı:

ellerıne saglık hayatım.hemen denıyecegım.eşım çok sevıyor.kolay gorunuyor teşekkurler.
afiyet olsun canım kolay ama biraz uğraştırıyor işte Cicek

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
zelos Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Kayıt Tarihi: 23 Kas 2007
Konum: her yerde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 4208
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 00:25
ellerıne saglık canım bız ugrasmayı severız kız nolcakLOL
Yukarı Dön
yasemin Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör


Kayıt Tarihi: 16 Oca 2007
Konum: zehraninvillasi
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 107177
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 08:22
ne kadar hamaratmisin
Yukarı Dön
oğuzkağan Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye


Kayıt Tarihi: 10 Oca 2008
Konum: Sinop
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 2960
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 08:26
çok severim.mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık canımClown
[
Yukarı Dön
serifegül Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye


Kayıt Tarihi: 12 Ara 2007
Konum: yeni evinde
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 09:36
Orjinalini yazan: yasemin yasemin Yazdı:

ne kadar hamaratmisin
yok be yasemincim sadece iştahlıyım yemeyi seviyorumLOLLOLLOL

çekirdek ailemizin çitlembiği
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2024 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.