Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
serifegül
Kıdemli Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 818
|
Konu: acemilere profiterol Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 14:50 |
çok sevdiğim ama yapmaya bir türlü cesaret edemediğim bir tatlıydı profiterol biraz araştırdım az malzemeyle ve kolayca olan bir tarif buldum yapması gerçekten kolaymış sadece biraz zaman alıyor bir de çocuğa bakacak birilerini bulmanız gerekiyor
afiyet olsun şimdiden
Malzemeler
1 su bardağı su 1 su bardağı un 50 gr margarin
2 yumurta
İç kreması; 2,5 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 5 yemek kaşığı tozşeker 1 paket vanilya
Üzerine; hazır çikolata sosu
Yapılışı
Su ve margarini bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatın. İçine unu döküp, tahta kaşıkla hızlıca karıştırın. 1-2 dakika içinde un toparlanıp hamur oluşacaktır. Bu hamuru soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra 2 yumurtayı birer birer kırıp, karıştırarak hamura yedirin. (Bir yumurtayı iyice yedirmeden kesilikle diğerini eklemeyin) Yumurtaları iyice yedirdikten sonra yoğun ve yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
Yumurtaları yedirme işlemini mikserin spiral şeklindeki yoğurma uçlarıyla da yapabilirsiniz ben tahta kaşıkla yapmak zorunda kaldım epeyce kol kuvveti istiyor Fırını 180 derecede ısıtın.Hamurdan kaşık yardımıyla bir parça koparın. Ve başka bir kaşık yardımıyla yağlanmış tepsiye koyun. (Mümkünse elinizi değdirmeyin, çünkü çok yapışan bir hamur. Ayrıca hamuru elinize alıp yuvarlamaya çalışırsanız iyi kabarmayabiliyor) Hamurların şeklinin bozuk olması çok önemli değil, çünkü pek özgür kabaran bir hamur, pişerken istediği gibi şekil alıyor:)
Tepsiyi ısıtılmış fırına koyup kızarana kadar pişirin ve piştikten sonra fırını kapatın ve fırın kendi kendine soğuyana kadar kapağını açmayın yoksa hamurlar sönüveriyor ilk denememde başıma gelmişti
İç kreması için, vanilya hariç diğer malzemeleri tencereye koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin ve ılınmaya bırakın. Ilınan kremaya vanilyayı ekleyip, çırpma teliyle biraz karıştırın.
Pişen profiterol hamurlarını ortadan keserek arasına krema koyun ya da isterseniz krema şırıngasıyla içlerine krema basın biraz uğraştırıyor ama ben öylesini daha çok seviyorum krema içinde saklı kalıyor yerken ağzınızda ortaya çıkyorservis tabağına dizin ve servis yapacağınız zaman üzerine bolca çikolata sos dökerek servis yapın çikolata sosu üzerindeki tarife göre hazırlarsınız... İŞTE BU KADAR....
Hamurun iyi kabarması için püf noktalar * Yumurtaları, hamura birer birer, iyice yedirmek. * Hamuru tepsiye kaşık veya krema torbası yardımıyla koymak. * Fırını mutlaka önceden çok iyi ısıtmak.
Düzenleyen serifegül - 07 May 2008 Saat 14:56
|
çekirdek ailemizin çitlembiği
|
|
serifegül
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 14:52 |
|
|
|
şevvalim
Kıdemli Üye
Puanlar: 1081
|
Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 15:00 |
ellerıne saglık hayatım.hemen denıyecegım.eşım çok sevıyor.kolay gorunuyor teşekkurler.
|
|
|
serifegül
Kıdemli Üye
|
Gönderim Zamanı: 07 May 2008 Saat 15:04 |
sevvalım Yazdı:
ellerıne saglık hayatım.hemen denıyecegım.eşım çok sevıyor.kolay gorunuyor teşekkurler. |
afiyet olsun canım kolay ama biraz uğraştırıyor işte
|
|
|
zelos
Altın Üye
Puanlar: 4208
|
Gönderim Zamanı: 08 May 2008 Saat 00:25 |
ellerıne saglık canım bız ugrasmayı severız kız nolcak