Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - acaba hasta mı?(emzirme)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumacaba hasta mı?(emzirme)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asuozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Konu: acaba hasta mı?(emzirme)
    Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 18:56
doktor bey merhaba,
benim oğlum 45 günlük.2 gündür emme süresi 4-5 dakikayı geçmiyor ve 2,5-3 saat aralıklarla acıkıyor,öncesinde 7 dakika kadar emerdi ve acıkma arası 2 saat gibiydi.kakasını geçen hafta her altını açışımda yapardı,birkaç gündür günde 1 ya da 2 defa yapıyor,o da ellerini ayaklarını oynattıktan sonra (uyanıkken ellerini ayaklarını oynatarak -sanırım oyun oynuyor- zannediyorum bu şekilde barsakları harekete geçiyor).bugün de emdikten sonra birkaç defa kustu(1 tatlı kaşığı kadar)hasta olma ihtimali var mıdır?dün gece de uyumak için çok çırpındı(2-3 saat kadar),bir türlü uykuya geçemedi,ille kucakta uyumak istedi,yerine bırakınca uyandı,gece de saat başı uyandı,karnı acıktı.bu durum beni endişelendirdi.
simdiden teşekkürler.kolay gelsin.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 19:46
Şikayetlerinizin tamamı "teknik arıza".. Gazını iyi çıkarın, 30. günden sonra az ve zor kaka devresi gelir, bu husustaki eski mailleri okuyun. 2. aydan sonrada 4-5 günde bir kaka yapacak.
Yukarı Dön
asuozkan Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 3
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mar 2009 Saat 20:02
emme süresi ve aralığının değişimi normal midir?sanki büyüdükçe emme süresi daha da artar diye düşünüyorum ama yanılıyor muyum?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Mar 2009 Saat 09:36
Tam tersi, bir yandan bebek kuvvetlenirken, bir yandanda memedeki süt kanallları açılıyor.Tabii annesini "yalancı emzik" niyetine kullanan bebeklerde durum farklı, onlarınki "suistimal" oluyor, çok sağlıklı değil. Zamanla meme aralarıda açılacak. Bunlar iyiye işarettir. Süt azalmaya başladığnda, memede kalmalar artar, meme araları kısalmaya başlar..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.